Okej.

Idag en halvdan omstart.

Vaknade 7, snoozade till 7.45, då jag tvingade upp mig själv... fick en plötslig känsla av viljestyrka, och beslöt mig för att nu banne mig. Dagen har därför gått relativt bra. Frukost en liten kopp fettfri joghurt. Lunch en påse allevo chokladsoppa. Mellanmål ett litet äpple, och middag en skål blandad sallad, och (tyvärr) kanske 100 gram salta jordnötter som lämnade från igår, samt en kopp kaffe.

Massor med tankar. Chokladsoppan var underbar, jag ska typ bara äta såna på jobbet nu. Jag kände så igen smaken, det var smaken av smal... and nothing tastes as good as thin feels. Satt och stjälpte i mig funlight hela dagen också. Smultron o'light är också smaken av smal... underbart... på pausen på jobbet blev det inget mellanmål för jag var aldrig hungrig, däremot åt jag ett litet äpple efter jobbet. Sedan for jag på massage, 30 minuter, ooh vad skönt det var! Sen när jag kommit ner till mitt slutmål ska jag unna mig nåt sånt igen. Och så gick jag hem, och här blev det då rester av tortillafyllningen från igår - strimlad sallad, lite tomat, lite gurka, lite ananas, samt att jag slängde i lite pumpafrön och en hel del citronsaft. Och så skulle jag prompt äta upp nötterna X( Men lika bra, nu ligger de inte och frestar.

Ska ganska just fara iväg in till centrum igen, ska på en sorts föreläsning om ekologiska val. Efteråt ska jag på en akustisk kväll på en drogfri klubb, hoppas det blir skoj. I helgen workshop, och jag MÅSTE hålla mig i skinnet. Jag vägde fruktansvärda 60,9 kg imorse... Men jag måste tänka som så, att det i alla fall är mycket mindre än 64,9, som jag vägde efter jul. Jag börjar om nu, och håller mig i skinnet, är lika duktig som i januari, så går det nog ner rätt snabbt. Tyvärr är februari snart slut, och mitt mål för det var ju att gå under 58 kg, så det klarar jag knappast, men det blir bara att försöka hårdare till nästa mål. Januaris mål var under 60, det klarade jag, februaris kom jag ju under ordentligt, men nu klåpade jag till det. Vi säger väl kanske att målet för mars får bli mellan 57 och 56.

Och så har jag ett nytt mål för mars - Det ska bli min vita månad. Jag ska inte dricka sprit på en månad, plus att jag ju nu dessutom i stort sett bryter min kolhydratdiet - MEN! Vit månad innebär också att jag INTE får fuska, inte en gång. Jag har hållit mig sådär halft till mina egna regler tidigare, men fuskat många gånger. Den här gången inget fusk. En hel månad utan fusk - jag ska fan i mig klara det. En enda månad ska det gå. Satan.

Nu måste jag gå och sminka mig och byta kläder om jag ska hinna. Hörs mer sen nån gång.

Orka orka, satans docka.

Nu tar vi och skärper oss. Imorgon blir bättre. Sen helg. Och sen tar vi i med hårdhandskarna igen. Kom igen, orka orka, du vill, du kan, du måste.

Satan Satan Satan!

Jag åt så jävla mycket igår, men det var ändå inte hets. Men sen efteråt, på kvällen, hetsade jag. Och idag har jag suttit på jobbet och velat hela dan, hur göra? Hetsa? Svälta? Äta normalt? När? gränser? Terapi? AAAAAAAAAH!

Kom hem, åt 2 tortillas och hetsade sedan. Mår nu illa illa illa. UUUUUUSCH jag är så fet X(X(X(X(X(X( Varför måste jag göra såhär?! Jag är en sån jävla idiot...

Jag måste få en omstart. Jag måste fortsätta. Jag måste...

Dagen

Okej. Gårdagen blev långt ifrån som planerad, men okej ändå. Matmässigt en hel del skräp, och mentalt också... could have been lots worse, though.

Joghurt med äppel till frukost, hungrig på jobbet hela förmiddagen. Sen kikärts- och linssallad som lunch. Hem efter jobbet, en pestofylld svamp som "mellanmål", och sen ut igen. Det blev mycket promenerande igår, minst 10 km tror jag. Iaf, sen mest dricka. 2 cider, en hel egengjord sats minttukaakao gjord på soyalight och lättoboy och minttu (brännvin), och lite öl... jag satt hos S och sydde halarmärken, det var skoj! Sedan for vi och handlade mat och gjorde mat. De andra åt kycklinggryta, jag gjorde en kikärtssallad av en burk kikärter, en påse blandad sallad och lite olivolja och kryddor. Sen åt jag en fastlagsbulle också, fastän jag inte hade tänkt det, och det var SÅ värt det. Den var übergod...

Nåja, sen blev det en hel del annat skräp under kvällen också. Chips hos J, det minns jag iaf. Kvällen ute var helt skön, talade lite med E, men mer med hans kämppis K. Tydligen är jag numera jätteintresserad av att bli tutoransvarig eller kulturansvarig i skolstyrelsen :S We'll see about that... Gick hem i sällskap av J nån gång kring, tror jag, 2.

Vaknade nu 8 av telefonen. har stigit upp, städat, dammsugit, diskat, duschat och haft lite dilemman. Äta eller inte idag? En del av mig vill inte äta alls, en del av mig skriker efter kladdkakan jag har i frysen. De andra kommer om en halvtimme eller så. Gårdagens mat kom utan ångest, och jag vägde 57,9 kg både igår morse och idag nu här på morgonen. We'll see. Ta inte sån jävla stress över maten, flicka!!!

Dagen hittills: 1 stor kopp fettfri joghurt, de sista bitarna kanderad melon och en kopp svart kaffe.

Morgondagens planer

07.00 Väckning. Yoga i kanske en halvtimme. Sedan frukost - En halv burk naturell joghurt med äpple, och eventuellt kaffe.
08.00 Gå till jobbet som börjar 8.45.
12.00-ish Lunch: Spansk linssallad från påse, dvs. kikärter, linser, tomat, lite sånt... eventuellt nåt till det, men tvivlar.
14.15 Stänga kassan och sluta jobbet.
14.30 Skynda hem för att byta kläder, äta nåt litet till mellanmål (kanske en bit honungsmelon eller så lite joghurt), blanda ihop minttukaakaon och traska tillbaka in mot stan för att ansluta mig till resten av gänget.

...sen får resten av kvällen förflyta lite som den vill, men jag hade inte tänkt äta mera. Dricka massor, men inte alkohol, för jag vill inte bli för full. Lite salongsberusad kan jag kanske få bli, men inte mer. Eventuellt äter jag nåt litet, beror på hur de andra gör.

Sen ut på kvällen, dansa och röra på sig och inte bli för full. Och sen gå hem eller ta taxi, och sen är det LOTR-maraton som gäller hela onsdan. Whee!

Jag hoppas jag kan hålla mig till min plan. Snälla snälla. Och snälla, låt mig väga under 58 imorgon efter yogan X(

Mättnadskänsla

Jag var lite rädd att jag inte skulle bli mätt på min middag (och att inte bli mätt är en DÅLIG sak för mig, för då är risken för sug och hets så stor...), men jag blev urmätt. Kom hem från jobbet och började göra mat med en gång - stora champunjoner fyllda med lök och svamp-fot samt veganpesto, och så tomat och lite getost ovanpå. En sådan åt jag, för jag lät mig inte ta båda. Till det några skedar vita bönor i egengjord himla oljig sås, en halv tomat, och en apelsin, och en kopp kaffe med soyalight. Jag skulle ha tagit mer grönsaker till, men jag har liksom inga som inte är "upptagna" :P Blomkålen, gurkan och moroten ska till grönsaksfat på lotr-maratonet, frysgrönsaker orkade jag inte börja tina, kålroten ska till en soppa, och groddarna är inte klara... men nåja, jag blev ju mätt.

Gick fint på jobbet, mitt mellanmål blev en hallon-vitalineajoghurt. Vitsi att de är goda, och söta, och bara 50-60 kalorier... mmm... Efter jobbet handlade jag mat, det blev en hel massa. Mera röda linser, funlight och ny, nästan fettfri grönsakbuljong, läkeroltuggummin (haha, jag har redan ätit mig igenom deras sortiment av tabletter ;P), tomatkross, lök, sånt grejs... Samtidigt fick jag fört mina påssoppor till jobbet, så nu ligger de i mitt skåp, långt ifrån systers klor... Och appropå syster och stuff så tänkte jag hälla över alla mina seronil i en av mina vegetillskottsburkar, så behöver hon inte undra :) Måste fara och hämta ut mer av dem snart...

Imorgon börjar jag jobba "tidigt"; 8.45 redan, dvs. första man på plats, det var länge sen. Jag tänkte kanske yoga lite före på morgonen. Sen på jobbet blir det medtagen lunch, vet inte riktigt vad än. Och sen direkt efter jobb till pulkbacken, för det är ju fastlaskiainen! Det betyder också sprit. Jag har köpt minttu, och idag köpte jag också sockerfritt oboypulver, så jag ska göra egen mintkakao av sojamjölk, kakao och minttu... Vet dock inte än hur jag ska transportera det :P Tänkte kanske be att få värma det hos S eller J, för vi tänkte fara dit emellan. Åh, vad ska jag äta imorgon på kvällen då..? :/ Nå, det får bli ett senare problem... Ikväll borde jag försöka hinna sy en hel massa märken på min halare. Kanske jag ser på film och syr märken eller nåt..!

Min kära klass

Bara jag kommer igång en gång så får jag nog saker gjorda..! Nu har jag skrivit och printat ett kort dokument angående mina önksningar om sommarlov från jobbet, suttit och kollat upp vilka datum alla praktikansökningar ska vara inne samt rensat bort såna ställen jag inte vill söka till, samt talat lite med älvan och kollat upp vilka ställen här i stan jag kan använda mina motionssedlar på :) Jag insåg nämligen att de ju går att använda på andra ställen än mitt gym, så jag kan t.ex. fara och simma, eller fara till ett annat gym, eller till badparadiset här i stan ^^ Skoj!!!

Ja, nu fick jag lite saker gjorda, så jag tänkte att jag skulle ta och skriva lite om min kära klass, har funderat på det ett tag. Vi är en härlig bunt, men det jag tänkte fundera på är det här med hur vi förhåller oss till dieter, mat, vikt och sånt... det varierar nämligen stort. Först har vi M, enda pojken på klassen, honom har jag inte så mycket att säga om. Jag har sett honom på mitt gym en gång, han är normalviktig, inget extra intressant där. Sedan har vi P. Hon är ganska kort och ganska smal, hon tränar typ inte alls, men sen äter hon JÄTTElite också. Hon lämnar typ alltid nästan hälften av sin mat vid skollunchen, men av nån anledning skulle jag ändå aldrig misstänka henne för att ha en ätstörning... hon är helt enkelt himla liten i maten. Jävla orättvist.

Sen kan vi ta S, hon är kanske den jag umgås mest med i klassen, tack vare henne började jag på gym :) Hon är intressant, hon gymmar rätt mycket, mera kanske förr, men hon har sagt upp sitt medlemskap nu. Tränar dock en del än, och det är alltså också tack vare henne jag är på kolhydratdiet. Hon och hennes pojkvän började efter nyår och ska hålla på TILL MAJ! Hjälp. Nåja. Jag hade för mig att hon var rätt smal ett tag, men hon är väl egentligen ganska normalbyggd, sådär... jag vet inte. Jag är nog smalare än henne, tror jag. Hon är nog ganska viktmedveten, tror jag, hon har gått på cambridgekuren nån gång, och kan en del näringslära. Ibland har jag undrat...

Sedan fast J, hon är trevlig på sina sätt. Hon är dock rätt sådär, inte alls fet, bara kraftigt byggd. Jag skulle vara rädd om jag hade hennes lår. Hon himlar lite med ögonen åt alla våra mer eller mindre märkliga dieter, och äter vad hon tycker. Låter ju rätt hälsosamt, egentligen... men ja, hon är nog inte riktigt som oss andra. Äsch, nu vet jag inte vad jag bubblar om! Hur som helst. Då kan vi ta A, som tycker om att träna, och att laga mat. Hon har nog den kanske mest hälsosamma inställningen till mat i klassen, kanske. Hon är anti-light-produkter, men undviker gärna för mycket kolhydrater, och också hon har testat på lite dieter, hon fastade t.ex. en vecka här i höstas efter att jag gjort det. Hon är inte heller fet, bara rätt kraftigt byggd. Hon testar mycket intressanta saker, jag får fina tips av henne :)

Sen har vi väl bara A kvar, tror jag. Hon är lite... ja :P Hon är en aning rund, och hon tycker jättemycket om att påpeka hur mycket hon tränat och sådär, nämner kalorier och yaddayadda. Hon gick ner en par kg (syntes inte...) efter julen, och det påpekades Ofta. Förra veckan gick hon också på pulverdiet i en vecka, och var himla stolt över det faktum att hon lyckades gå ner 3,5 kg. Visst, duktigt, men det går du upp allt på en gång så fort du börjar äta, vännen... När hon förklarade hur hon åt här i veckan, ca. 5 påsar nutrilett om dan, alltså 500 kalorier (hon påpekade högt att man då alltså borde få i sig 2000 om dan...) så var hela klassen, särskilt J, helt "Hjälp, det är ju sjukt!" Jag höll med och nickade, och log nöjt inombords då jag tänkte på att jag vanligtvis får i mig kring 1000 kcal, och ofta tränar bort hälften av det...

Jah. Himla ointressant för nån annan att läsa, I bet, men det var nåt jag ville få nerskrivet. Hoppas att ingen av dem nånsin får läsa det här. Förresten tänkte jag kanske sen i nåt skede, då jag nått min målvikt, göra en tredje blogg, en öppen där jag är mig själv... men det får vi se.

Jees. Om mindre än 2 timmar ska jag vara på jobb, så om typ en timme ska jag börja traska iväg. Före det ska jag äta lunch, andra portionen linssallad, och så ska jag skriva ner min inköpslista. Seeya!

58,5 kg

Hmpf. Nåja. Inte stressa, det går nog neråt allt eftersom... Men jag hade så gärna sett en sjua idag...

Steg upp lite efter halv 8, packade gymväska, satt och läste lite, och for sen till gymmet. Det blev en timmes bodypump, riktigt skönt! Men jag hade ganska lätta vikter för benen, och överlag rätt lätta vikter jämfört med alla andra :P Men jag har inte särskilt mycket muskler, så det så. Tungt var det, mina armar är helt döda :P

Sen direkt hem, packa upp, och en ordentlig kopp fettfri joghurt. Åh, vad det är gott! Det ska jag börja äta till frukost sen senare också, då jag nått mitt mål. Fettfri joghurt med flingor. Eller speltgröt med hallon, eller rågbröd med keso och te. Åh, vad skoj det ska bli att komma ner till den vikten! För jag vet att jag kommer dit, jag har återfunnit viljestyrkan...

Nu ska jag ta min medicin, och fixa lite grejs. Skriver antagligen igen före jag far på jobb. Puss!

En inte alltför hopplös dag, trots allt...

Kvällen har förlöpt ganska smärtfritt, och jag har ändå fått en del saker gjorda...

Jag har diskat, ringt älvan och pratat med mamma. Därtill har jag printat ut lite scheman och skoluppgifter, och kollat igenom reklamblad. Dessutom har jag kollat igenom en hel massa recept, och sorterat dem, samt gjort inköpslista för imorgon... den kommande veckan vankas det lins-soppa och portabellosvampar med pesto :]

Sitter och ser på the parent trap och pratar med C, och är himla trött, men sådär nöjt sådan ^^ Än ikväll ska jag skriva dagbok, läsa New Moon, skölja min väska klart, och inte så mycket mer... Imorgon tänkte jag börja dagen med antingen morgonprommis eller gym, får se vad jag känner för... nåt ska det bli i alla fall!

Idag fick jag förresten veta att SYster flyttar hem till Finland om en vecka, så jag har ungefär en vecka på mig att radera alla spår av Ana i min lägenhet, då främst från datorn... jag har flyttat om mappar, döpt om och sådär... men det är en hel del kvar än, jag ska ta alla allévosoppor till jobbet, och komma på vad jag ska göra med mina piller... men det lär jag väl skriva om nån gång senare.

Om jag inte väger 58 eller mindre imorgon så blir jag nog nästan besviken...

Träna bort ångesten = Sant!

Hewwo, I'm back. Tröttheten försvann, och början till ångest med den, och träning. Nu har jag just avslutat min supermiddag, ska diska och sedan ringa älvan...

Yogan gick fint, men jag har mycket att öva. Dilemma - ska jag förnya kortet eller inte? Dilemma indeed... Efteråt rakt till gymmet, ett litet äpple på vägen, och en timme bodystep. Det är absolut mitt favoritpass :) Lagom hårt för min smak, härlig musik, och såpass invecklade steg att jag inte hinner tänka på att jag ju faktiskt tränar, utan att det egentligen är så svårt. Dessutom svettas jag som en gris :P

Efteråt lite massage, sedan rakt hem för att börja göra mat - jag var vrålhungrig! Det blev varm linssallad, och den blev alltså ASGOD. Röda linser uppkokta i lite speciella kryddor, läggs upp på ordentligt med rucolablad och så lägger man på lite stekt röd lök och en sås gjord på naturell joghurt och getost... Åååh...

Nu plocka undan. Sedan älvprat. Och sedan nåt vettigt :P

Sova bort ångesten?

Jamen jaha. Jag läste lite, sen orkade jag inte mer så jag tänkte jag skulle sova lite. Sen sov jag nästan från 10 till 13 :S Och jag som sov skitomycket inatt redan... nåja, kanske jag behövde det. Och nu slapp jag oroa mig över mellanmål.
Min lunc, som jag nu slängde ihop och micrade upp mest för att bli av med rester, består av 1 tomat, 5 vegeköttbullar (dedär lätta), och en drös gröna bönor.

Besökte just toaletten, och nu känns min mage nästan normal igen. Skönt. Jag kan liksom återgå till vardagen nu. Gah, jag som trodde, och till och med sade det till älvan i lördags, att jag trodde att saker återgått till det normala... Haha, think again. Men nåja, jag har ätit bra hittills idag, ska på yoga och dessutom gymträna idag än, har dessutom varit på promenad, och det borde bara ta en par dagar tills jag är tillbaka på någorlunda rätt linje igen. Iofsig kommer fastlaskiainen och filmmaraton emot ti-ons, och sedan workshop lö-sö, men jag tänker verkligen försöka vara stark och låta bli den här gången.

Jag drömde om en mörk, fet tjej. Hon stannade kvar efter balettlektionen, stirrade sig i spegeln och försökte se något. Gjorde sina övningar, gång på gång. Sen kom nån annan in i studion, och såg den ganska smala, vackra, mörka tjejen stå kvar efter lektionen och snurra på stället, stirra in i spegeln, och inte ge upp. Vad himla symboliskt...

Hetsa utan ångest?

Är sånt möjligt? Jag trodde det ett tag... nåh, här kommer redovisning över helgen.

Fredag, det dröjde ett tag innan vi kom iväg, men allt gick sen bra. Träffa folk, gny lite inombords över allt gott som folk ställer fram, chips, hembakade chokladkakor, nötter, godis... börja plocka fram spelet vi ska spela, och börja läsa regler. I nåt skede ta en chokladkaka, och sedan bara släppa taget om sig själv, unna sig, för att det känns fånigt att sitta där och helt enkelt inte äta. Och sen flöt hela kvällen bara på, med en hel del gott, och samtidigt helt utan ångest. Jag är så Förundrad, jag trodde inte sånt existerade längre... Det blev kex och chips och chokladkonfekt, och nötter och godis och jag minns inte. Trevligt folk, trevligt spel, trevlig musik, trevlig mat. Jag fick sitta och hålla om min älva, och hon och vargen var mycket mindre puttenuttiga än förr. Det var bara fint.

Nån gång efter 4 på natten/morgonen gick vi och la oss, jag på nedre våningen efter att ha lite småtorrt konstaterat att jag ju inte hör till varken officiella eller inofficiella par. Älvan var lite nere, hon och vargen hade tydligen saker att prata om, efter att ha kramat mig godnatt gick de och la sig i bäddsoffan. Jag hade tungt hjärta.
Men en par timmar senare vaknade jag av att Älvan stod vid min sida och undrade om hon fick sova med mig. Hon kunde inte sova bredvid vargen, sa hon, mera, det blev för konstigt. Så jag fick sova med en arm om min älva, värma henne och stjäla av hennes värme samtidigt, sova gott och utan drömmar, för första gången på länge.

Sen väcktes vi 10 av min telefon, men låg bara kvar. Stryka en älva över halsen, märka hur hon tycker om det, försiktigt böjer nacken för att jag ska komma åt, rycker till vid passliga tillfällen, andas då jag lätt kysser hennes nyckelben... det var en magisk morgon än en gång... Sen låg vi och pratade en hel del, om hennes och vargens problem, eller motsvarande... älvatårar längs min arm, än en gång... sen gick vi på morgonpromenad i prinsskogen, det var rätt fint.

Och gårdagen hade jag tänkt skulle bli en bra ät-dag, tyvärr sket det sig. "Frukost" efter promenad blev en fin kopp lågkalorifruktsoppa, sen mellanmål ett litet äpple, och lunch blev vegetariska köttbullar med groddar. Alldeles perfekt. Men sen i nåt skede blev det jobbigt. Jag fick i mig 2 askar läkerol och trodde att det skulle gå om, men sen brast det lite. Choklad, choklad, dadlar, grönsaksstavar i fel mängder, och nötter och sen började hetsen. Kex kex kex. Och det var inte som dagen före, det var nog bara trycka i sig och utspänd mage som gällde. Men jag orkade inte fundera. Man måste få göra felsteg, och... ja... Äh. Det blev för mycket, bara.

Kom hem kring 21 igår, gick och la mig ganska snabbt. Hade väckning kring 7.30, snoozade lite, och for på promenad. Kallt väder, och mp3-n bråkade, men det blev ändå kanske 40 minuter. Sedan vägning, och vågen sa 59,0 kg... Det är förståeligt, och jag är nöjd sålänge det är under 60 efter en hets just nu. På en par dagar är jag nog nere nånstans vettigt igen. Frukost blev en ganska stor kopp fettfri joghurt, och nu tänkte jag lägga mig ner och läsa lite.

Flitig Lisa?

BodyAttacken var grym, tur det bara var 45 minuter, jag höll på att ge upp helt där på slutet :P Men himla skönt! Efteråt lite massagestol, sedan kvickt hem för att slänga in gymväskan, och så traska de 2 kvarteren till närmaste Siwa. Nu har jag bullat upp så att det jag tar med mig till L blir:

  • 1 påse morot
  • 1 gurka
  • 1 burk lättgräddfil + dippkrydda, det ska alltså bli grönsaksstavar!
  • 2 askar läkerol + 1 påse
  • 1 liter 9 kcal/100 g jordgubbssoppa
  • 2 små äppel
  • 3 apelsiner
  • Vegetariska köttbullar och mungbönsgroddar
  • Tuggummi
  • 1 flaska funlight
  • 1 påse torkade dadlar
...allt det här är alltså tänkt för hela kvällen, och hela morgonen. Läkerol, tuggummi och funlight för suget, bärsoppa och frukt för frukost och mellanmål, köttbullar och groddar som "riktig" mat, och så dipgrönsaker och dadlar som snacks. Dadlarna är nog reserv, för jag vet av erfarenhet att jag lätt börjar hetsa av torkad frukt... men det ska fan i mig gå den här gången.

Dessutom har jag alldeles nyss ätit middag, det blev 2 vegbollar, mera gröna bönor, och massor med groddar. Är proppmätt, och min högra kind värker... :/ Det är nog rotfyllningen som spökar igen. Ah well, ännu en ursäkt ;)

Nu ska jag packa ihop allt jag sa ha med mig, ångestdämpande, underkläder och linsvätska ej att förglömma... Jag skriver högst antagligen igen först på söndag, så jag hoppas att Vi Alla (Jag med!) får en fin helg! Ha det!

Påväg till gymmet

Väskan är packad, jag är påklädd, och har dessutom just ätit ett mellanmål bestående av en par ganska tunna skivor honungsmelon och en kopp funlight. BodyAttack härnäst, sen ska jag hem, sen och handla lite saker, och sen så småningom bli upphämtad...

Oh, mätthet...

Länge har jag nu tänkt testa ett recept på vegbollar, gjort främst på jordnötter och kikärter, men det har inte blivit av. idag gjorde jag dem! Det var mycket arbete, krossa jordnötterna och rosta dem och mosa ärter och rulla bollar och allt, men de blev helt goda... :] Min lunch bestod alltså av 3 vegbollar, 1 morot, 1 bit gurka, en näve gröna bönor, en stor näve groddar, och en kopp kaffe med soyalight. Så hade jag tänkt det, men då jag ätit mig igenom 2 av vegbollarna, moroten, gurkan och lite av bönorna och groddarna, var jag så jäkla full i magen att jag inte fick i mig nåt mer. Så, jag plockade undan och var klar :) Tack, kropp, för att du säger till när jag är mätt!

Såhär efteråt har jag räknat ut att det var lika så bra, för vegbollarna har ungefär 167 kalorier/styck!!! Det är massor... men jag stressar inte över det, för det är ju från nötterna, så det är nyttiga fetter som min kropp behöver, särskilt som jag är vegetarian... Och jag åt ju pytteliten frukost. Intaget hittills borde ligga kring... ja, under 600 i alla fall. Så det är helt fint. Dock har jag halvt bestämt att jag nog inte far och handlar heller, eller isåfall går jag till närbutiken här. Klockan 15 går ett 45-minuterspass av BodyAttack, så det tänkte jag fara på, och till middag blir det antagligen det jag inte orkade av lunchen + nåt litet till.

Nån gång kring halv 6 blir jag upphämtad av V, och så far vi till L på spelhelg ^^ Jag tänkte ta med mig en flaska funlight, tuggummi, och flera läkerol-askar, så jag har mycket att luta mig på, om sötsuget sätter in... dvs, jag måste fara o handla läkerol åtminstone. Sen tar jag nog med lite mat inför helgen också, så som vegeköttbullar, frukt och sånt... och eftersom det är knykalas-principen som gäller så får jag väl hitta nåt skoj att bjuda på också :)

Gah, min dåliga tand värker... men jag har iaf rett upp bland mina kläder! ^^

Wtf?

Jag sov lite halvdåligt, vaknade nån gång på morgonen och mådde ganska dåligt. Kändes som om jag borde gå och spy, så i nåt skede (lite före 7) steg jag upp, och då kände jag hur magen började göra kullerbyttor, jag hann just och just fram till toaletten... vad jag nu såg och kände så kom vegeköttbullarna från igår upp, och groddarna, och nåt rött som jag måste anta var köttfärsen från lunchen... Äckligt var det i alla fall! Förstår inte varför jag börjar må dåligt plötsligt, ett dygn efter att jag Borde mått dåligt..? :S Nåja...

Blev ingen morgonprommis heller, jag orkade inte :P Istället klev jag upp här kring 9, for på vessan, gjorde både nummer 1 och nummer 2, och vägde mig sen. Gissa vad? Femtiosex jämnt :] Jag vet ju att det är tack vare spyor och shit (literally...), men ändå, det är himla pepp ^^ Sen har jag yogat i en halvtimme också :) Duktig Docka. Men solhälsning B blev lite fel, armbågsståendet gjorde mig yr, och sen orkade jag inte mera... Har just ätit en kopp vitalineajoghurt till frukost, känns bra i magen :)

Nu ska jag internetnörda mig lite, och sen sätta igång med stuff...

Honungsmelon

Oj, jag har aldrig insett hur lite kalorier det är i honungsmelon - 33 kcal/100 g? Det ska jag äta oftare! Kom ganska nyss hem från jobbet, har suttit och mumsat lite melon till funlight...

Dagen har gått bra, trots krapula. For till fysik, fick räknat nästan alla uppgifter till ett avsnitt, sen skjutsade S mig in till stan, för hon skulle och handla. Åt ett litet äppel i bilen. Sen 5 timmar jobb, min middag blev 5 vegetariska köttbullar + en bit gurka och en massa groddar. Köttbullarna var urgoda! Sånadär färdiggjorda, Atrias tror jag, och bara typ 30 kcal/boll. Good to know..! Jag tror jag ska med såna till L här i helgen, så kan jag säga att de andra inte behöver börja göra undantag för min skull, vegetarianen och kolhydratstrejkaren...

Annars fint, jo. Min höft och min tinning är sjuk, men det är inte så farligt, jag överlever.
Imorgon tänkte jag börja dagen med promenad och eventuellt yoga, och i nåt skede ska jag till gymmet också. Så ska jag handla lite grejs, sortera klart i klädskåpet, och annars bara försöka få saker gjorda. Näh, nu for min bloggmotivation, vi hörs!

Ojsan.

Några ojsan här, jo.

För det första - Ätandet igår gick riktigt bra, förvånande nog. Jag drack en lättcider hos S, och lite kaffelikör. Jag vet, likör = socker, men whatever, det är ju sprit... Sen blev det väl kanske under hela sitzen en 4 snapsar eller nåt, och typ 3 cider. Och min mat bestod av färskpasta med tomatsås, och lite sallad. Gott, men det var verkligen en jätteportion, och jag lämnade kanske en tredjedel. Mycket mat var det, oavsett.

Och jag blev asfull. Jag minns punschen, så då måste klockan i alla fall ha närmat sig 10. Sen har jag tydligen fått taxi hem (Tack...A?), för jag minns att jag sluddrat fram min adress på finska, och att jag hade problem med nycklarna, och att chauffören började hota med att skjutsa mig till polisen om jag inte hittade dem snart, och att jag spottade ut genom fönstret. Oh wee, jag en sån dam...

Och sen för det tredje, jag väger 56,4 kg. Alltså, fatta..! Jag tror inte jag vägt såhär lite sen i somras, eventuellt höstas. Jo, höstas kanske. Men då gjorde jag världens nummer 2 här på morgonen (tack, pasta...), jag spydde tydligen en del igår, och så är ju sprit vätskedrivande... väl... Men ändå! 56 komma fucking fyra... tänk det... 18,4 i bmi :D:D:D Bara 0,4 i bmi ner till mitt egentliga slutmål! Men då har jag ju en hel massa sociala evenamang på kommande... styrka, Dockan...


Ja. Men igår var helt trevligt. Jag var söt och porrig. Men fy satan vad vi stod och frös innan vi släpptes in..! Jag hamnade på en straff-grej, minns inte varför, jag skulle byta kläder med en pojke, dvs. jag stod i bara nätstrumpbyxor och (snygga) trosor på scenen ;P
Jag skulle egentligen varit på studiebesök klockan 10, och då jag först steg upp hade jag nog tänkt fara (då var klockan typ 9), men jag såg så hemsk ut, och var så trött och snurrig, så jag orkade inte. Far till fysik istället, halv 3. Sen direkt på jobb, men det är bara 5 timmar, så det överlever jag.

Jag har sjuk vänsterhöft, högerknä, högeröra, vänstertinning, men jag har alla mina saker i behåll. Tyvärr gick nätstrumppisarna sönder lite, men int kan man nå. Och så missade jag stripteasen och annat skoj som jag gärna viljat se, men... nåja... next time, Gadget.

Eftersom jag sist och slutligen steg upp klockan 12 blev det ingen frukost. Istället har jag satt i mig en ordentlig lunch bestående av mungbönsgroddar, selleristavar, och en röra av tomatsås, vegeköttfärs, kikärter, vita bönor, tomat, och chili. Och det var urgott. Nu är jag dock nästan illamående mätt. Men jag vägde 56,4 imorse. Hahaaaa...

Porr på inkommande

Nu är jag nästan fit for fight. Jag har rakat benen och armhålorna, lagt allt jag behöver för kvällen i väskan (för jag går INTE ända in till stan i bara nätstrumpbyxor!!!), fixat halsband och lagt på min topp... klär om, fixar hår och smink gör jag hos S.

Mitt mellanmål blev ganska stort, en gratinerad tomat, en apelsin, och en kopp kaffe med soyalight. Men jag har faktiskt ätit skitlite idag, så... ikväll kommer bli en syndardag, för sprit = kalorier. Men idag är ett undantag, jag får dricka nästan vad jag vill. Dock ska jag ändå inte överäta mig, eller hetsa i nån form då jag kommer hem, och för övrigt ska jag försöka att inte bli alltför full :P Imorgon kan jag räkna med att vågen står på plus... men den stod förresten Ännu på 58,0 imorse..! Morr. Men det kommer väl.

Usch, jag fryser. Det är fortfarande 45 minuter tills jag ska träffa A. Jag tror jag går och gör en kopp varm funlight åt mig.

Överbloggande igår, nej vadå?

Jag ska sluta tjafsa som igår. Sånt är jobbigt. Och mer bilder! Bara för sakens skull ska jag se vad jag hittar i min thinspomapp...
....Vackeeeeeeeeeeeeeeer.
Motiverat, nej vadå?

Hur som helst, dagen har gått fint :) Steg upp kvart i sju, for på bodybalance. Det var riktigt skoj, men Hu så dålig balans jag har! Skönt sätt att börja dagen på iaf, om man inte riktigt orkar svett-jumppa. Ska besökas igen! Sen frukost bestående av min sista kvarkburk, och så matte. Jag orkade inte riktigt hela lektionen, sen for jag till Uni för att äta lunch med M. De har bra mat, jag fick t.o.m. välja :D Det stod mellan kasvismoussaka (men det var gjort på potatis) och rotfruktssoppa, så det blev rotfruktssoppa. Och alltså åååh, det står kalori-innehållet i maten på Uni! Min soppa låg på 39 kcal/100 gram, underunderunderbart... dessutom hade de sojastrimlor till, så jag la i några såna, och lite solrosfron. Gottigotti! Till det blev det 2 omgångar salladsbord, mest morot, kål och isbergssallad, men också lite frön, vet inte vad de heter, goda var de iaf. Ska nog inhandlas!

Sen en timme kvar, och nu har jag slutat. Kvart över 5 ska jag möta A, så går vi tillsammans till S, och halv 7 ungefär går vi 3 till krogen för att köa inför sitzen ^^ Ska bli urskoj! Här före ska jag läsa tidningar, sortera kläder, ringa mänskor, och förbereda mig, och lite sånt. Nåt litet mellanmål ska jag få i mig också, få se vad det blir...

Jamen Latmaja då!

Inget får jag gjort här inte... jag skulle ju läsa matte och allt... men nee... efter middan blev det lite till, en par skedar till keso, och en extra stav selleri, och sen en kopp kaffe. Då gick det om. jag var lite rädd för att jag skulle börja hetsa, men det gick om... sen har jag ätit en sockerfri extra-karamell också, för att jag fick den på alla hjärtans dag :P

Är lite smånervös, både inför morgondagens/kvällens sitz, och för helgen... imorgon blir det sprit, det tänker jag tillåta mig. Får se vad det blir för mat på sitzen också. De andra tror jag skulle få skinkgratäng, hoppas jag får en hel drös grönsaker eller nåt... Och hoppas jag kan gå igenom dagen utan alltför mycket hetstankar och ångest och bara ha kul :)
Sen på fredag/lördag ska jag på spelkväll till L, men jag tänkte försöka hålla benhårt på min kolhydratstrejk. Det är bara det att jag hetsat typ de senaste 3 gångerna jag varit hos honom :S Tagit kex i smyg ur skåpen, tyst stått och tryckt i mig kakor i köket då de andra suttit i ett annat rum, försökt dölja ljuden från chokladförpackningarna... åh FYYYY! Men det ska gå bra. Jag äter middag förrän jag far dit, och så tar jag med mig frukt. Sen ska jag vara där hela lördan, så jag får försöka planera min mat en aning... Kanske jag helt enkelt tar med mig portionsförpackningar, säga att det blir enklast för andra med tanke på min vege- antikolhydratdiet... nåh, we'll see... Morgondagen först :)

Jag och S ska fara på BodyBalance samtidigt imorgon, halv 8. Ska bli skoj, jag har aldrig tränat med henne förr, och hennes gymmedlemskap går ut i slutet av månaden. Sen frukost i skolan, lunch i skolan, och sen äter jag bara mellanmål hemma, eftersom det blir mat på sitzen. Sen på torsdag har vi egentligen studiebesök 10.00, men vi får se hur bakfull jag är :P Sen jobbar jag på kvällen. Och sen ledig på fredag.

Alltså, jag vet att jag äter sååå mycket bättre, och tränar mera mångsidigt, än jag gjorde i somras, så jag tycker att jag kunde få gå ner lite snabbare nu..! Men det har gått 6 veckor, och på 12 veckor var jag nere på 55 förra gången. Men då började jag också lite lägre, eftersom jag ju äckelfettade upp mig så mycket över vintern X( Men sist hetsade jag ju nästan var tredje dag, eller syndade i alla fall... och då gick det ju ner. Fasiken, jag vill ner mer! Men jag måste låta det ta tid... Gaaah...
Det jag är lite rädd för är att jag ska börja "unna" mig saker. Glass, för att jag gått ner till en mellanvikt. Choklad, för att jag varit så duktig annars. En bulle, eller två, eller tre, för att det ju var så länge sen... det får inte hända. Jag får inte låta det hända. Jag måste vara stark, jag är inte värd att snaska förrän jag är ordentligt mycket mindre, smalare, vackrare, mera tränad...

Kakelugnen sprakar och tankarna flyger. Nu måste jag verkligen läsa på matte...

Generation Fett

Oh, avsnitt 2 fungerar nu :) Det gjorde det inte igår... Har suttit och ätit middag till första hälften ungefär. Middagen blev riktigt passlig; en gratinerad tomat med getost, kanske 1 dl kikärter i chilidressing, 3 stavar selleri och kanske 1 dl alfalfagroddar. Sitter och funderar på att ta mig en kopp kaffe också, bara för att liksom få ett "lock" på allt.

Träningen gick riktigt fint, jag körde 10 minuter crosstrainer före timmen, ungefär 70 kalorier, sen for jag bara på vibratrim i 30 minuter, för core hade inte kommit upp på listan än, och jag orkade inte gå tillbaka :P Istället sprang jag i 10 minuter efteråt, mest för att mjuka upp benen - gaaaah vad det tog! Och i armarna... men skönt! Nån gång måste jag testa core också :)

Får se vad jag hittar på här nu. Kaffe står i alla fall närmast på listan.

Alltså KALLT!

Det var förresten typ -20 imorse... jag höll på att förgås. Det är kallt än, jag tror jag ska elda brasa ikväll.

Mitt mellanmål blev några skedar minikeso och en kopp varm funlight. Gymväskan är packad, jag har gjort middag klart och dessutom ordnat lite mitt kläd- och syskåp. På kvällens "att göra" finns att färdigställa sorteringen, läsa tidningar, ringa folk, och annat trevligt. Samt lite matte och sånt. Dessutom tänkte jag att jag skulle ta och skriva lite om min klass här på bloggen också, det är nog ett kapitel i sig det också :P

Men nu lite ams.

The return of the tooth-ache...

Gah. Jag tuggade lite fel här sista lektionen (satt och knaprade läkerol), mitt i allt ilade det till i min rotfyllnad... det har inte riktigt gått om än... men lika bra, jag tappade sötsuget. Det var inga goda läkerol ändå. Smoked orange liquorice, nääh...

I övrigt en helt bra dag hittills. Blev ingen yoga igår kväll eller i morse ens, jag var för trött, och så är det så jäkla kallt. Lite motivation. Frukost blev en burk kvark med 1/3 banan i, och en kopp kaffe med soyalight. Sen ett litet äppel på rasten, då vi satt och köade och läste matte, och sen till lunch blev det "bara" salladsbord, för det som erbjöds i vegeväg var grönsakgratäng, och jag gissade att det fanns potatis i den. Svepskäl ;) Blev massa sallad istället. Morot och isbergssallad och gurka och papaya och groddar, och sen en hel del kikärter i olja, och faktiskt en hel del salta jordnötter också. Jag tillät mig, för det var så jäkla gott, och jag åt ju bara sallad.

För övrigt vägde jag 58,0 imorse. Himla våg, är det du som bråkar igen, eller vad är det? Kanske det beror på den extremt salta soppan från igår, salt binder ju vätska i kroppen... Nåja. Åt som nämnt en ask läkerol på rasten, sen hade vi infotillfälle, och sen kom jag hem. Har inte hunnit göra nåt, bara suttit mig vid datorn, i princip. Ska kanske göra middag redan nu, så den är färdig sen till kvällen. Jag tänkte fara på vibratrim och corecirquit klockan 17.30, då är man hemma igen sådär passligt kring 19 :) Middag blir nog ugnsgratinerade tomater, så jag får använt upp köttfärsen.

Aj, min tand.

Kvällsmagi

Åh, Thoby Loth är magi. Jag ska, tror jag, ta och göra lite yoga till dem här innan jag går och lägger mig, i alla fall testa. Har lite sjuk axel...

Har fått gjort en del idag, inget jättenyttigt dock... men mycket skoj! Har satt upp kappan i köksfönstret och valt sitz-utstyrsel. Det blir jättefint ;) Och jag ser smal ut. Oooh... Efter middagen blev det inget mer, förutom en kopp ganska kallt chokote här mot kvällningen.

Imorgon börjar jag 8, så det blir att stiga upp kanske 7. Yoga? Yoga! Sen måste jag gå via bankomaten efter pengar, för efter första lektionen ska vi köa för biljetter igen :P Sen blir det väl mellanmål i nåt skede av köandet, och skollunch. Sen mellanmål? Och på kvällen vet jag inte än, eventuellt ugnsgratinerade tomater. Jag tänkte jag skulle träna imorgon också, det går många timmar på tisdagar, men det är också sjukt mycket folk då... Kanske BodyAttack? Det var så roligt :) Vi får se. Nåt ska bli av.

Nej jo. Godnatt.

Brrr!

Fy fasiken vad kallt det var där ute! Jag höll på att tappa både fingrar och näsa innan jag var hemma... Nog hade jag kunnat välja en varmare dag att promenera på, men mycket fick jag gjort!

Först till spastället, jag fick bokat en tid för fredagen under sportlovet :) Sen till Anttila, där jag köpte Thoby Loths första skiva! Det är ett band från Vasa som spelar helt underbar musik, sagorock kallar de det, och de släpptes här i helgen :] Jag köpte också ett minneskort till min kamera, så nu kan jag börja fota, och en gardinfjäder till köksfönstret. Mys! Sen till Fantoy för att söka kläder till porrfesten, och det blev så att jag köpte kaninöron-diadem, rosa rosett och fluffsvans ;) Får se vilka kläder jag tar sen då, kanske jag prövar än ikväll. Med nätstrumpbyxor och hellbunnykjol blir det nog riktigt bra ^^ Sitter dock och fryser lite än, så jag vet inte om det blir ikväll. Men kvällen är ju lång!
Sen for jag till Citymarket, köpte kaffe till skolan, och så lite mat, såsom en paprika, mera funlight, apelsiner och så. Och en jättevacker svart porslinsarm med silvermönster på, att ha smycken på :D Och 3 inredningskuddar :) Massor med inredningsfint! Ska verkligen se till att det blir fint här tills då Syster kommer hit och bor.

Nåja, sen hem. Min middag blev god, men i efterhand känns det som om jag åt för mycket... 1 röd paprika gratinerad med tomatkross och "köttfärs" samt lite lättgetost. Jäkligt gott, men svårt att äta :P Till det en stor sked minikeso, en näve alfalfagroddar och kanske 1 dl kikärtssallad. Och efteråt en kopp ganska starkt kaffe med soyalight. Gott, men mycket. Men jag gick ju ändå typ 1½ timme på stan, och jag tränade i morse. Så jo, det är bra.

Sitter som bäst och ser på Generation Fett för andra gången (såg den i höstas), och funderar vad jag ska hitta på. Har en massa kul jag kunde göra, och för en gångs skulle inte en massa skol-måsten eller andra måsten. We shall see! Vad skoj det förresten skulle vara om jag vägde under 57,5 imorgon :] *hint hint till vågen*

Ny skolvecka... gimme helg!

Usch vad skoldagen gick trögt. Men sådär annars har det gått lugnt ba' lugnt, som karlsson på taket sa.

Väckning 6.45, plugg. 07.40 iväg till gym. 10 min löpning, 15 min cykling, 10 min löpning, 10 min cykling + muskler. Ungefär 400 kalorier förbränt. Och jag orkar göra nästan 20 armhävningar nu, om jag ser mot magen och har knäna i golvet :) Hyvä minä! Sen till skolan, frukost med en vitalineajoghurt och ett litet äppel. Lunchen blev sen en skål tomatsoppa som var skitsalt... jag hade tänkt lämna, men åt sen upp allt ändå :S Lite svagt av mig. Nästa gång, Gadget. Oavsett så blev det mycket salladsbord, men bara bra sådant, för det fanns varken kikärter eller bönor idag, så ingen olja :)

Sen satte jag i mig en ask läkerol på rasten, samt 2 koppar kaffe. Och nu när jag kom hem har jag druckit en kopp varm funlight, och ätit en par skedar keso. Mmm. Keso är så gott!
Ska sticka iväg in till stan nu, har en hel massa ärenden att uträtta; beställa spa-tid och handla kaffe och köpa en skiva och gå på loppis... roliga måsten :) Appropå roligt visade min våg 57,5 kg här hemma imorse före träning :D BMI på ungefär 18,75 nu igen alltså. Keep up the good work, girlygirl!

Att frysa

Är ett ganska bra tecken ju, egentligen. Det betyder att man har ätit fär lite... eller att man är för snål för att dra upp värmen mera i batterierna :P

Hur som helst. Jag har såenderat kvällen med läxläsning och ätit middag. Kanske en timme efter mango-mellanmålet värmde jag gratinerade squaschen i micron, och till den åt jag lite keso, en stav selleri och en par matskedar kikärter. Nomnomnom..! Sen blev det en kopp svart kaffe också, då jag satt och läste.

Jag har egentligen typ 50 sidor kvar, så jag ska stänga av datorn och läsa lite till nu, sedan ha väckning tidigt, läsa mera, fara på gym och läsa medans jag cyklar (det blir typ tredje gången, det funkar!), och sedan fara o skriva tent. Det blir bra :)
Skriver mer imorgon. Godnatt!

Post-prinsessbesök (och yoga)

Mmhej.

Prinsessbesök var mys. Vi pratade och såg fram emot och skvallrade och skrattade. Mys! Men jag fick en kladdkaka i vändagspresent av henne X( Jag vet inte, hon hade tydligen glömt bort att jag kolhydratstrejkar... Och hon vet faktiskt om att jag har problem med ätandet! För fasiken, det var hon som kom med mig till ungdomspsykiatriska den där första dagen, det är henne jag erkännt åt när jag har ångest för vad jag ätit... jag tror inte hon inser... helt klart inser hon inte, för annars skulle hon inte gett en kladdkaka åt en ätstörd. Nåja, det var ju en fin gest. Jag kan bjuda av den på Sagan om Ringen-maratonet som jag ordnar på sportlovet :]
Drack en kopp te med henne då hon var här också. och hon tyckte jag hade smala armar :] :] :] Oj, vad jag tycker om att få såna anmärkningar! Jag längtar efter tills familjen börjar påpeka att jag är mager igen, det skulle vara en sån bekräftelse..! Men dit är det nog ett tag än.

Promenix till yogan, och det gick helt fint idag, men vår annars trevliga lärare var lite... jag vet inte, otrevlig... men övningarna gick fint. Jag borde verkligen börja öva hemma mera :S Efteråt promenix hem, och här har jag druckit en kopp kaffe och ätit en skivad mango. Ååååh, vad gott det var!!! Och nu är jag typ skitmätt X) Ska kolla upp kalori-innehåll sådär på ett ungefär... Ungefär 160. Dvs en hel del, men för att vara såhär gott är det verkligen värt det :) Och jag har ju tränat. Oftare mango, I say!

Till middag blir det andra halvan gratinerad squasch, för jag har så mycket annan mat jag vill testa laga att jag inte orkar ha den liggande :P Dessutom vill jag inte att den ska hinna bli dålig. Jag måste ändå använda upp köttfärsen som lämnade till att gratinera typ tomater eller nåt, senare. Men middag blir det inte på i alla fall nån timme än. Nu plugg!

Pro-prinsessbesök

Mjau, min älva ska komma hit :) Om mindre än en timme. Hon ringde, och så beslöt vi så. Fuck pluggande, jag har typ läst det inledande kapitlet :P Hinner läsa ikväll också...

Blev inget mellanmål för min del, för jag blev aldrig hungrig eller snål. Dock drack jag en kopp varm funlight medan jag läste. Nami. Nu sitter jag och äter lunch samtidigt som jag skriver :P Multitasking! Det blev här en portion gratinerad squasch, dvs. en halv squasch med vegetacoköttfärs, samt mungbönsgroddar och kikärter i chilidressing. Vet inte vad jag ska kalla det, men det är mitt försök att efterapa skolans goda kikärtsblandning. Olivolja, chili, sweet chili, citron... hade jag nåt mer i? Det är hur som helst riktigt gott, trots att jag glömde vitlöken :] Det blev helt massor av köttfärs, vet inte vad jag ska hitta på att göra med den... Gratinera tomater nån dag, kanske? :)

Jesh. Yoga halv 4. Skriver mer då jag kommer därifrån.

Phewie

Det blev en bra dag igår, nu är det såå mycket enklare att fortsätta på samma spår.
Jag drack en till kopp kaffe innan jag somnade, det blev inte så mycket pluggat, men jag skrev lite riktig dagbok... borde göra det oftare...

Väckning 7.30, drog mig 10 minuter, sedan iväg på morgonpromenix. Det var riktigt skönt, jag hittade nya väger och fann gamla... fascinerande... det blev lite mer än en halvtimme, i ganska raskt tempo. Sedan 35 minuter high impact iform-träning, Gå ner i Vikt. Jag har kommit fram till att skillnaden mellan de två jag har är att den här är mera konditionsträning medan den andra är mera muskelträning. Good to know! Det gick helt fint, och efteråt gjorde jag lite muskelövningar.
Sedan dusch och så, och vågen visade 57,9 :) Goodiegoodie! Med tanke på att mitt delmål var att gå ner till under 58 före mars så är jag ju på god väg ;) Och min mage är nästan fin. För övrigt kan jag nästan inte göre rumplyft på yogamattan, för den är så tunn att det känns i ryggraden. Och mina höfter och underarmar är smalare. Whee ^^

Det blir yoga senare idag, och så skippar jag nog gymet, jag måste plugga. Istället morgongym före skolan imorgon. Jepp.
Nu lite internet och sedan PLUGG.

Kvällsflum

Min arm är fortfarande inte som den ska... jag tror jag ska gå till hälsovårdaren på måndag och se om hon har nåt vettigt att säga. Jag måste förresten se till att få använt mitt spa-presentkort snart, innan det går ut :o

Har suttit och gjort ingenting, inte ens rest mig ur stolen :P SKickat ett mail till stadsteatern, msn-at lite med C som är i Egypten, läst bloggar och sånt. Läste lite i gamla bloggen inge, och blev än en gång peppad. Alltså, 55 är nog ett gyllene tal det... 22.8 var jag nere i 54,4. Jag vill dit igen!

Jag har ju massor av allévochokladpås-soppor i en låda, jag tror jag ska ta dem till jobbet, så har jag typ reserv-mat där :) Och så hittar inte syster dem heller... åh, jag måste skriva om dilemmat Bo-tillsammans-med-syster nån dag...

I nåt skede måste jag också skriva om klassen och alla våra diet- och vikt-diskussioner :P Men inte nu.
Imorgon tänkte jag stiga upp tidigt och fara på morgonpromenad, sedan kanske träna hemma också. Och sen är det yoga på kvällen. Ska läsa på tent dessutom.

Nu ska jag se klart på Anything Else, som jag började se igår, samt dricka mera kaffe och läsa tidningar, och sen lägga mig och läsa lite tent. Loggar nog ut redan nu. Åh, hoppas vågen är snäll imorgon...

Dansa, min docka


E är och uppträder på Vinterbalen som jag och S hade tänkt fara på. Nu for S och M istället, för jag kunde inte, men E kom och handlade i min kassa idag, och önskade mig glad alla hjärtans dag. Det var lite fint, jag blev lite glad. Jag ska sluta inbilla mig att jag inte kände nånting för honom, för det gjorde jag. Men jag hann inte falla för djupt, helt enkelt. Och det är bäst såhär. Jag har fina minnen. Puss på nosen, E.

Det blev ingen mera frukost förutom kaffet nu imorse, jag försökte inte ens. Lunchen blev 3 seitanbullar med frysta grönsaker och alfalfagroddar, det var närapå att jag hoppade över det också, för jag var inte sådär jättehungrig, men jag måste ju få i mig nånting... sen har jag promenixat hem, och här druckit en stor kopp kaffe med soyalight. Och jag är inte det minsta hungrig. Hmpf. På det här viset borde jag ju ha tagit igen gårdagens enorma intag bara på en dag :) Finfint...

Jag borde ta som löfte, att nästa gång jag hetsar, verkligen avbryta hetsen mitt i. Bevisa för mig själv att jag klarar det. Bära omkring tuggummi och vattenflaska överallt, och knarka sånt istället. Sätta mig i ett hörn och ringa nån, lyssna på musik, vad som helst. Det är mitt löfte här: Jag ska försöka avbryta nästa hets jag råkar i.
Sen tänkte jag också sätta upp liten belöningslista... jag hade tänkt som så, att jag helt skulle undvika mat/gott som belöningar, så som "när jag väger X kg får jag köpa en förpackning lättglass" eller "när jag väger under X får jag äta färskpasta till middag", men jag är så velig... nu har jag ändå kommit fram till att matbelöningar är urdumma, för äta gör jag ju oavsett, så det ska inte ses som belöning. Och jag lär ju nog hetsa ändå, så det är dumt att liksom "belöna" sig med mat...

Nåja. Here goes:
  • Jag ska på spa så fort jag beställt tid, för att jag gått ner såpass mycket redan.
  • För varje helt kg jag kommer under 58 får jag köpa en ny te-sort
  • Då jag kommit ner till 56 får jag köpa ett set riktigt snygga underkläder
  • Då jag kommit ner till 55 får jag beställa böcker från adlibris
...Jepp. Så ser det ut just nu iaf. Så när jag är nere under 57 blir det te :) Och så har jag annat också, som verkligen borde göras, såsom inskaffa ordentliga jumppaskor och göra nåt radikalt åt mitt hår och sådär... jag funderar på blåa slingor :)

Jepp. Nu ska jag kanske plugga lite, eller se på film, eller läsa tidning, eller nåt.

Dagen efter en hets

Brukar vara hemsk. Idag är det mindre hemsk, och jag undrar om unviersum kanske unnar mig en dag som denna, för ovanlighetens skull, bara för att det är alla hjärtans dag... I don't know.

Jag vill egentligen inte prata alltför mycket om det, för det känns så svagt, men i alla fall: Allt gick helt bra till en början då jag kom till M, jag delade ut lite presenter, plockade upp mina muffins, och de andra påpekade flera gånger hur himla goda de var :) Vi satt och pratade, jag kände mig tomthänt eftersom jag inte hade nåt att dricka, jag fick en drink av A, den var god. Sen i nåt skede tänkte jag att jag vill smaka en muffins. Så då gjorde jag det. Och därifrån gick det.
När klockan var lite före 11 kände jag att jag inte skulle klara av en utekväll, då hade jag ätit 4 muffins, druckit lite, halvstulit lite godis och torkad frukt ur skålar som M hade stående framme (Märk väl - inte tänkt för andra att ta ur...), och ätit en godis som jag fick av J.

Så jag gick, raka vägen till Makuuni och köpte en kanske 400-grams lösgodispåse. Choklad, nötter, torkad frukt, goooodiiiis... övervägde att köpa B&J också, men var inte så sugen ändå. Tur det... Flera gånger under kvällen försökte jag tänka bort alla hets-tankar, njuta av sällskapet, inte fokusera så satans på mat och ätande, men det gick inte... jag försökte också göra sådär som jag tänkt att jag skulle - avbryta en hets mitt i, men jag orkade helt enkelt inte...

Nåja. Jag åt mitt godis hela vägen hem, och packade sedan ner mig i soffan framför en halvdålig film, med täcke runt mig. Satt egentligen och hade det rätt mysigt. När man tänker efter var min kväll inte alltför onormal. Men förstås var jag inte nöjd där än, nej. Jag visste ju vad som fanns i mitt kylskåp, så jag gjorde lite smördeg på lättmargarin, vetemjöl och socker, men det orkade jag inte äta allt av. Nån gån mellan 12 och 1 gick jag och la mig.

Vaknade i flera repriser, drömde märkliga drömmar. Just före 11 kom jag äntligen mig upp ur sängen. Fortfarande sminkad, tänderna oborstade, och med lägenheten i oreda. Diskhon fylld med klet, golvet fyllt med klet, godispåse på golvet och smördeg i ett glasspaket på bordet. Uuuusch... Och det är superfint väder där ute, så hade jag bara uppfört mig igår skulle jag ha kunnat stiga upp tidigt och fara på en lång skön morgonpromenad!

Nu har morgonen istället gått åt till att vela, hur göra? Medan jag tvättat kläder, slängt rester, och plockat undan, har jag övervägt att fasta hela dagen, äta normalt, köra på allévo på jobbet... Efter att ända ha konstaterat att jag inte känner mig särskilt fet, och vågen visat 58,5 kg, efter en hets, tänker jag låta gårdagen passera. Man måste få ha fallbacks, jag vet att det här inte kommer vara den enda. Dessutom är det knappast nån vits med en endagsfasta. Det är ju lite av den här orsaken jag går ner i vikt - för att occasionally få äta skräp, och inte bli superfet av det. Så ja, jag tänkte bara fortsätta som om inget hänt. Hittills har jag dock egentligen inte ätit nåt än idag, men det är för att jag verkligen inte är det minsta hungrig. 

Klockan är 11.43 och jag har fått i mig en halv kopp kaffe. Jag tänkte försöka äta en joghurt före jag far till jobbet kl. 13, men om jag verkligen inte känner för det så låter jag bli. Min mage är ändå så fylld än från gårdagen. Lunch på jobbet blir väl kanske... ja, jag vet faktiskt inte. Seitanbullar och grönsaker, tror jag, bara för att få uppätet seitanbullarna, så jag får ta den nästan tomma asken ur frysen. Sen slutar jag 18.15, hem för middag. Vet inte än, kanske gratinerad squasch. We'll see.

Jag hade ju jättemycket filosofiska funderingar här på morgonen, nu försvann alla då jag svamlat om annat.
Jo, en sak - det är efter en hets jag verkligen känner hur ätstörd jag är. Då märker jag, hur jag desperat försöker motverka vad jag gjort, komma tillbaka i mina strikta rutiner, hitta balansen på ståltråden jag själv spännt upp, alldeles för hårt. Och nu har jag ändå inte ångest att lägga till, on top of everything, den har hållit sig borta. Men jag ska minnas dethär - jag ÄR ätstörd. Punkt.

Nu annat. Hoppas den här dagen-efter inte behöver sluta som så många andra...

Muffins

Hej. Stressad. Muffins.

Jobbet gick bra, men långsamt... det blev lunch först 13.30 ungefär, sedan 2 pauser med mellanmål - en joghurt och ett litet äpple. Sen handlade jag mat, och nu då jag kom hem har jag ätit übersen middag bestående av grönsakswok, typ, med lite vita bönor och groddar i, samt en morot och 2 selleristavar doppade i lättgräddfil. Ganska mycket grädffil, för jag ville få uppanvänt den innan den blev dålig.

Jag har gjort muffins också. Fick för mig att göra vändagsmuffins åt folk, och eftersom jag hade ingredienser, så... Dessutom är det månader sedan jag vågat baka. Det blev helt vanliga muffins, jag ska stryka lite rosa glasyr på dem än, och ta med dem till M. Måste ta och packa in deras ytterst försenade julklappar också :]

Huh, nu känner jag hur lugnet återkommer lite...
Usch vad mycket jag åt till middag. Få se hur det går med ätande ikväll nu då. Jag tänkte inte dricka, men vi får se... Jag tror jag tar med en champagneflaska i födispresent till J också.

Förresten är det nästan sjukt hur mycket man blir belönad med mat här i världen. W hade fått positiv feedback från en kund, och som tack för det fick hon en chokladplatta från vår förman. Och eftersom min arbetsplats fått en utmärkelse bjöd ledningen på gräddtårta i kafferummet. Usch. Jag blev tillfrågad 2 ggr, men jag slapp undan...

Jaha, nu ringde J, jag får börja skynda mig... hörs!

Fredagen den trettonde?

Olycksdagen har hittills bara drabbat min våg. Den muppar sig igen, visar mycket, och kan inte bestämma sig alls...

Hade väckning 7, snoozade dock till typ halv 8 åtminstone. Sen upp, toalettbesök, packa gymväska, till gymmet. Nu har de bytt ut alla gamla löpband, så jag testade lite nya funktioner. 10 minuter intervall-träning, 10 minuter lätt "aerobic", 10 min brant klättring, och sen typ 5 minuter vanlig, lite snabbare löpning.  Just över 400 kalorier, helt fint ^^ Och sen lite muskelträning, och bastu.

Kom hem och har ätit frukost, en burk kvark med boysenbär. Nu är boysenbären slut...
Ja, jo, vikt var det. Efter träningen visade gymmets våg på 57,5 kg, före gymmet här hemma tror jag min stod på 58,0, och efter träning här hemma, efter att jag trixat med batterierna, visade den allt mellan 58,8 och 57,9... så jag vet inte riktigt. Nåja, neråt går det i alla fall. Jag har förresten börjat kunna se att jag får magmuskler, i alla fall de övre magmusklerna börjar synas lite :) Längre ner är det fortfarande bara putmage, men det kommer väl...

Ska på jobb till 11. Lunch lär bli seitanbullar med grönsaker, och mellanmålen kanske frukt... Åh, hoppas kvällen får sluta bra, jag skulle inte orka med en ångesthelg...

Morotsmonstrets återkomst

Mjeh, aningen onödig ikväll. Jag blev så snål här ett tag så jag gjorde en skål riven morot med keso, och sen en till. Nu är jag mätt onöjd och ickesnål, men det skulle varit trevligare att gå till sängs hungrig :P Det är en speciell känsla...

Efter att jag skrev sist har jag ätit middag, det blev ganska stor sådan, en skål kålrotssoppa och en bit linsgratäng, med riven vitkål till. Gah, och jag som inte ens var hungrig :P Nåja. Till det kanske en liter funlight :) Och så nu då en liten förpackning keso med 4 morötter. Kanske 250 kalorier, det överlever jag, även om det var onödigt.

Jag var förresten och högg ved, det var skoj! Jag fick med mig lite slanor från lägret jag var på, så jag gick ner i källaren och sågade upp dem, hittade först inte sågen så jag använde en yxa, det var Jobbigt, men skoj! Min hand fick nåt fel efteråt, var helt trög och märklig, tror fortfarande inte den är helt som den ska... Efter maten gick jag i duchen, för jag frös så. Hade tänkt ha spakväll åt mig, men det gick inte, jag hade för kallt! Har istället talat med L i telefon och gått omkring i badrock och doftat på stearinljus... ingen träning blev det heller. Oh well.

Imorgon börjar jag jobba 11, så jag tänkte stiga upp kanske lite för 8 och fara till gymmet. Sen hem, frukost, göra saker, sen in till stan, lite ärenden, jobb. 7,5 timmar imorgon, vilket betyder 3 pauser :) Sen ska jag handla mat, gå hem, äta, och i nåt skede ska jag över till M på typ mellanfest... vet inte än hur jag ska göra, om jag far ut eller inte, om jag dricker eller inte... we'll see.

Nu ska jag hitta nån bra film att se på, plocka undan lite, och sitta och göra runor framför datorn...


Syster
Klass

Helg!

Nästan ^^ Jag tar helg redan nu, typ, för jag är ju iaf ledig från skolan imorgon... Fast jag jobbar förstås. Inga egentliga måsten nu, bara sånadär rätt trevliga måsten, som "måste boka tid för spabesök", "måste inhandla present till m" och "måste hugga ved till min kakelugn" :)

Dagens mat har gått rätt bra, också :) Då jag kom till skolan hann jag stjälpa i mig 2 koppar kaffe före första lektionen. Sen på lunchen blev det en portion god (men salt!) morotssoppa, och salladsbord med maaassor av kikärter :P Jag tror jag får ge ett nytt löfte: Jag får ta kikärter EN gång, men tar jag mera sallad måste det vara annat. Och är det för mycket olja får jag inte ta av dem alls. Jepp :) Sen satt vi och läste, jag åt en ask läkerol grape, och efter tenten (som väl gick... mindre bra...) har jag ätit ett litet äppel. Nu sitter jag och funderar hur jag ska lägga upp dagens sysslor så jag får så mycket som möjligt gjort men ändå kunna ta det lugnt :P

Jepp. Skriva mera senare!

57,5

Åh, glädje ^^

Sov gott, men drömde underligt, minns inte vad... vaknade lite före 7, drog mig lite, och klockan 7 satte jag mig upp och läste 2 kapitel fysik. Sen toalettbesök och sedan vägning. 57,5 :D Och jag prövade många ggr, det visade samma varje gång ^^ Iofsig hade jag just gjort nummer två, men ändå, det var inte efter träning/svettning och sådär ^^ Jee! BMI 18,75 ungefär ^^ Tänk, om bara 1½ kg ser jag 55,nånting :D:D:D:D:D

För övrigt så tänker jag nog banne mig fortsätta gå ner trots att jag igår var nöjd ett tag. Jag ska bli så smal att det faktiskt syns, och så ska jag vara en sådär smal sak som folk är avundsjuka på, för att jag kan ät gott och ändå förbli smal ;) Jepp!

Efter vägning promenad, det var riktigt skönt, blev ungefär 30-40 minuter. Sen frukost, jag hade tänkt ta en joghurt med kaffe och en apelsin, men jag skalade apelsinen först, och när jag ätit den var jag så mätt att jag inte orkade nån joghurt :P Så det blev en apelsin och en kopp kaffe med soyalight. Jag är proppmätt! Ska kolla upp kcal-innehållet i apelsin, köper dem så sällan, det var egentligen lillasyster som lämnade den här i måndags...

Strax tillbaka till läsandet, sen skola, skollunch, mellanmål, tent, och sen hem. Ikväll ärenden, gym och annat skoj :)

Systrar

Min syster ska flytta hem till Finland! Jee! 9:e mars börjar hon sitt jobb, och nån gång mellan det och 28 februari kommer hon hem. Hon kommer sen att bo med mig tills hon har hittat lägenhet... det kan bli skoj, men det kan också bli lite pain. Mat- och tränings-vis. Men jag är en bra skådespelare, och hon vet om att jag kolhydratstrejkar, så. Jag är mer orolig för min datasekretess, min våg och mina matdagböcker :P Men det blir nog bra.

Har suttit och pluggat lite, för ett tag sen blev jag så himla sugen så jag tog 2 bitar melon till, och en kopp kaffe. Så gick det om :) Jag har massor med saker som ska göras imorgon, ska börja göra lista, sedan plugga mera.

Min hy är blä, samtidigt som den är hurra. Vad göra?
Fredag ut och supa? Kanske. We shall see.

Nihao

Hej anablogg.

Hemkommen från jobbet, oh vilken fin dag det varit :] Köandet gick fint, även om inte så himla mycket fysik blev läst... 2 kapitel ändock. Och vi fick biljetter! Nu ska jag bara skaffa porrig kostym och bli av med arbetsturen, men det lär nog inte bli alltför svårt ^^ Mellanmål blev ett äpple och lunch en bit linsgratäng med bönor och morötter, och en tomat. Jag värmde gratängen i skolmatsalens micro, de var så snälla ^^ Sen en timme intressant materiallära, och sen hem snabbt, kasta i sig en kiwi och susa till jobbet.

På jobbet gick allt jättebra, det var en sån där dag då finskan bara flöt på automatiskt :) Middagen blev 3 seitanbullar, 1 morot, lite paprikakeso och riven vitkål. Efter jobbet insåg jag till min förtjusning att jag har sommarlov i sommar, om jag fortsätter på kassajobbet :D 4 hela veckor, betald semester dessutom, tror jag :D:D:D Och jag hoppashoppashoppas jag är ledig på fastlaskiainen och dagen efter, för då ska vi ut och åka pulkka och sen supa, och dagen efter tänkte jag ordna "Dagen-efter-LOTR-maraton" :D

Kom rätt nyss hem, sitter med en kopp yogite och knaprar i mig en bit torkad melon. Det är gott! Och jag kan äta det sådär underbart långsamt ^^ Nu ska jag inte sitta här länge mer, bara kolla bloggar lite snabbt, och sen lägga mig och plugga till fysiktent. Jag har ännu inte bestämt mig, men jag tror jag skippar morgongymmet imorgon, och far på tidig morgonpromenad istället. Och sen gym på kvällen, för jag är ledig ^^ jess, så får det bli

Morgonens inlägg i efterhand

Bloggen funkar inte, så jag skriver i wordpad och kopierar in senare istället. Hur som helst, jag har haft en verkligt märklig... insikt, eller nåt; Jag är väldigt nöjd med min kropp, just nu och här. Före träning visar vågen fina 58,0 och efter träning hela 57,5. Jag har inte vägt så lite på ganska länge. Och i spegeln ser jag någon som jag skulle vara väldigt nöjd med att vara. OCH - Jag skulle egentligen inte ha nåt emot att förbli såhär. Inte gå ner mera, alltså. Det skrämmer mig nästan lite, jag har gått nu i snart 9 månader med konstanta tankar att bli smalare. Vad gör jag med mitt liv nu då? Det är en udda känsla... Hur som helst så kom jag ju dethär skedet i somras också, och då fortsatte jag. Och jag vill ju gärna se hur långt ner jag kan gå, bara av ren nyfikenhet. Så var det i somras också... Dessutom äter jag ju himla nyttigt nu, och det har inte ens varit särskilt jobbigt. Bara jag inte börjar slacka av nu, så... Kolhydratstrejk hela februari än, sedan eventuellt fortsätta med godisstrejk, och sen kanske godis till helgerna... we'll see, det här kan vara nån form av tillfällig adrenalin-rush ;P Halv-löfte: När jag gått ner under 57 ska jag börja ta större portioner. Nåja. Steg upp rätt tidigt och for INTE på gym, kom redan igår fram till att det skulle bli för stressigt... istället har jag tränat 50 minuter low impact gånerivikt-Iform. Det var länge sen, och det var tungt, men skoj! Dusch, vägning (:D) och frukost. Magen kurrade under träningen, men jag var inte hungrig efteråt, så det blev bara en vitalineajoghurt och en kopp kaffe. Jag tänkte ta med ett äpple som mellanmål, och så linsgratäng med grönsaker till lunch. sen kommer jag hem efter skolan, tar nåt mellanmål före jobbet, och på jobbet blir det antagligen seitanbullar och grönsaker. Nu ska jag dricka upp kaffet, läsa lite på fysik, och sedan traska till bankomaten, och sedan till skolan. Tjipp och hej!

Kvällssysslor

Mys. Jag har läst 3 kapitel fysik (av 14...), druckit mera te och ätit en liten skål ananaskvark, nu är resterna från igår uppätna. Skönt. Jag blir nervös av att ha nåt gräddigt i kylskåpet ;P
Har också renskrivit ett arbete som ska vara inne på torsdag, bara en grej kvar, och det ska jag fråga de andra i klassen om hur de gjort... hinner göra det imorgon efter jobbet, tänkte jag. Sen har jag slagit in Alla hjärtans-presenterna i cellofan och knytit om med små rosband, det blev ursött! S' melonbitar blev rätt små, det lämnade en hel del, men jag tänkte att jag kan äta dem som snack nån gång, eller i joghurt eller nåt. Om de är goda, har inte smakat än, de doftar gott, men jag har ätit kvark redan ikväll...

Imorgon köande för biljetter till skolans porr-sitz ;) Jag vet än inte om jag kan fara, det är nästa veckas onsdag, och jag jobbar egentligen då, men jag ska försöka bli av med den arbetsturen. Kan jag inte komma lär jag nog bli av med biljetten ändå, folk köar i timtals (Vi, till exempel!) för att få biljetter dit. Om jag far ska jag försöka hyra en chacha-djävuls-dräkt från stadsteatern, annars blir det väl nätstrumppisar och kortkort eller nåt annat ;) Jag vet inte om jag har mer orsaker att vilja fara eller att stanna hemma; Sprit är typ bara kalorier, jag kommer föräta mig, och så mår man dåligt hela dan efteråt... men samtidigt är det den bästa sitzen, jag har inte festat på urlänge, och... jah, det är bara skoj :) men jag ska nu se om jag får biljetter först, och om jag får bytt bort min arbetstur...

Nu ska jag packa gymväska för imorgon, jag tror jag far på Bodybalance45 klockan 07.30. Då är jag klar lagom i tid för att hinna fara och ta ut pengar till biljetten före jag ska träffa de andra. Vi ska sitta och köa i närmare 3 timmar och räkna fysik och matte :P Nördar oooh YEAH!
Innan jag somnar ska jag också göra en runa åt min syster i Sverige, hon har lite problem och behöver lite mera ovillkorlig kärlek, så det ska jag försöka skicka henne. Sen ska jag läsa fysik och sova.

Godnatt, må vågen fortfarande vara åtminstone under 58,5 imorgon :)

Godisinköp

Jepp. Jag har köpt godis.
Inte till mig dock, utan till kompisar inför vändagen :) Små chokladhjärtan till klassen, en chokladbil till Mikael i klass (Bara för att vara riktigt stereotypisk XD), och torkad melon till Sanna, för hon kolhydratstrejkar ju. Nog för att det är rätt mycket socker i torkad frukt, men hon får ju sen själv välja om hon äter det eller inte. Jag tänkte köpa nötter, men hittade inga bra... Sen köpte jag en gardinkappa till mitt köksfönster också, en söt gul och orange :) Har dock inget att hänga upp den i än, men det får bli ett senare problem. Och så handlade jag lite mat, och ekologiska bönor och kikärter.

Så med andra ord gick mitt och S' möte på stan ut på att vi gick omkring och inhandlade saker :) Det var riktigt trevligt det med, fick saker gjorda, fick krama henne, fick konstaterat än en gång hur fruktansvärt vacker hon är, och hur otroligt svartsjuk jag är på hennes icke-pojkvän. Grrr.... Nåja.

Förresten, middag blev supergod, jag gjorde egen kålrotssoppa, utan recept, och den blev bamsegod! Bara kålrot, kryddor, buljong, lök och lite lättgräddfil. Ska SÅ göras om!
Nu sitter jag här med en stor kopp svartvinbärste och är rätt nöjd. Ska lite reda upp här, och sen börja plugga. Kanske jag far på en promenad än ikväll, we'll see.

Oh happy day ^^

Steg upp lite före 7 imorse, gjorde pyttelite yoga, och vägde mig sedan... 58,1. Igen, 58,1. Flyttade på vågen. 58,7. Igen. 58,1. Än en gång, 58,1. Så jag antar att jag ligger på 58,1 nu :D Wohoo! BMI under 19 nu, bara ett steg i bmi-t kvar till min egentliga målvikt! :D:D:D

Frukost blev en kvark med bär, sen drack jag 2 koppar kaffe på rasten. Lunchen blev en skål batatsoppa, och ordentligt salladsbord. Rätt mycket vita bönor i olja... Löfte: Jag får ta av dem, om de inte är helt dränkta i olja. Är de det, tar jag nåt annat. Skolans salladsbord är ändå underbart.
Sen en vitalineajoghurt på rasten, och så satt jag och knaprade i mig en ask läkerol på sista timmen.

Har sen kommit hem, och gör middag åt mig. 17.00 ska S till frissan, det lär knappast ta mer än en kvart, så jag gissar att jag tar mig till centrum till 17.30 nån gång, för vi ska träffas och hitta på nåt, och så ska jag handla mat. Hon tyckte vi skulle gå på café, jag är helt med, men jag kolhydratstrejkar ju, så det blir nog bara te eller kakao för min del isåfall...
Det blir himla tidig middag nu, men kanske lika bra det. Jag ska äta resten av kvarken till kvällen, blandade i det sista av ananasen...

Men jo. Blir antagligen ingen träning förutom stadspromenad idag, jag måste läsa på fysiktent. Imorgon far jag antagligen på gym före skolan, vi skippar matte och köar för biljetter till en fest istället :) Ska ta med både frukost och lunch till skolan alltså... sen en timme kvar, och sen snabbt hem, och så på jobb. Sen hem för att läsa mera på torsdagens tent. Fina planer :)

Nu ska jag gå och göra kålrotssoppa åt mig.

Random tankar

Åh herrgud vad mysigt det är när rummet är sådär skönt varmt från kakelugnen och det doftar brasa än...

Min mens är just slut. Undrar om jag kommer få mens i början av mars? Sist försvann mensen i juli nån gång... jag såg det som ett gott tecken, jag skulle fortfarande göra det. Silly me.

Det är så orättvist, att min yngre syster kan äta så mycket och ändå vara så smal. Hon är jättetrimmad, supersnygg mage och ben och nyckelben och allt. Idag då hon var här åt hon nästan en hel stor godispåse, en fastlagsbulle, en apelsin och sen lite fruktsallad med kvarkgrädde: Åh, avundsjuka X( Men jag ska ju bli smal, så att jag kan få skräp-äta emellanåt också. Jah. Min äldre syster är också ursmal, jag känner mig fet...

Jag har läst igenom gamla bloggen lite snabbt och konstaterat att hey, jag har ju faktiskt varit himla duktig. Sedan slutet av december har jag gått ner typ 6 kg. Då var de först 3-4 kg på 10 första dagarna i januari, så mycket var liksom "matvikt", men ändå. Jag höll mig ganska länge där kring 61-62. Och så har jag konstaterat att jag hetsat 3 ggr sen början av januari - Då jag var hemma en gång, samt dagen efteråt, då jag träffade syster och sen åt med familjen, och sen efter lägret jag var med på. Försöker hitta mönstret... det är vid tillfällen då jag känner mig trygg, tror att jag kan slappna av, är bland folk jag trivs med... hmm... Nåja, nu har jag inte hetsat eller ens överätit sedan 1.2, så det går riktigt fint :)

Imorgon är det skola från 8, så ingen träning före skolan, eventuellt gör jag lite yoga om jag orkar. Äter i skolan, för det är god lunch. Sen ska jag och handla lite och uträtta ärenden, och så ska det läsas på prov...
Nu ska jag tala lite med mina runor, för det är fullmåne, och jag har varit så tyst med dem på sista tiden.
Godnatt, ni är vackrare än mig.

En lång och lyckad dag

Åh, alltså, vilken fin dag det blev :)

Steg upp 07.40, efter att ha legat och dragit mig i 10 minuter. Iväg till gymmet för bodympump, och holy COW det var tungt, men på ett skönt sätt. Brände ordentligt i både armar och lår. Sen till skolan, frukost bestående av kvark med boysenbär. En timme lektion, sedan lunch. Vi tänkte fara till skolans matsal och äta, men det lät inte så lockande (mitt val skulle ha varit soppa på bönor... blörk), så vi gick till ämbetshuset. Där var det enda vegetariska alternativet Varm Grönsakssmörgås, så jag tänkte att jag tar väl och fuskar lite, eller lämnar brödet. Som det blev så åt jag ordentligt med sallad, och pålägget på smörgåsen, och lämnade hela brödet ^^ Det var nån form av ostfyllning med tomat, squasch, morot och kryddor, och det var riktigt gott! Skyllde på att brödet (stor svampig äcklig vit brödskiva...) var äckligt, tog en pyttebit bara... Sen kaffe på det, och ooh så mätt och nöjd jag var! :D Sen timme, sen rast, och jag var lite småhungrig, men tog ett tuggummi. Sen sista timmen, och sen snabbt hem.

Slänga av sig skolväska och ta annan väska, få i sig en vitalinea-joghurt som mellis, och sedan ut på ärenden. Jag hade egentligen tänkt fara till alla möjliga ställen, men det blåste ganska rejält, så jag for bara till ett ställe. Det blev ändå en rejäl timmes rask promenad ^^

Bra att jag inte for längre heller, för jag hade just och just hunnit komma hem och kasta i mig min middag då mamma, pappa och syster knackade på dörren. Middagen blev det sista av den mexikanska salladen (rätt mycket av den), och en kopp te, och det sista av sellerin. Blev urmätt! Pappa for på möte, och jag och mamma och syster gick till butiken för att handla. Syster ville ha godis och mamma ville ha bulla, jag sa att jag sympatiserar med S och hennes pojkvän och inte äter kolhydrater nu, och ingen klagade :) Mitt förslag om fruktsallad med kvark gick också hem lysande ^^ Så syster köpte en stor godispåse, och så tog hon och mamma varsin fastlagsbulle. Förutom det köpte vi frukt, och grädde.

Väl hemma igen (det var bara en promenad på 2 kvarter :P) gjorde jag te åt kaffe, och de åt sina bullar. Jag var inte ens sugen på dem... :] Jag drack chokote istället, under kvällen blev det säkert drucket 4 koppar för min del. Mamma satt och löste korsord, syster såg på film på min dator, jag gjorde upp eld i kakelugnen och det var bara fruktansvärt mysigt :]
Sen gjorde jag fruktsallad, det blev med färsk banan, färskt äppel, färsk kiwi och färska vindruvor, + burkananas och burkmandarin. Till det fettfri kvark med fettfylld (:P) grädde, och lite socker i. Jag åt 3 portioner :] Men det var så gott, och jag ville få slut på det. Och frukt är bra! Dessutom har jag ju faktiskt ätit himla bra idag. Det sista tog jag här just efter att de farit, för att få uppskrapat den sista frukten. Lite kvarkgrädde finns kvar, jag tänkte göra bärkvark av det här nån annan dag. Fett är oavsett bättre än kolhydrater, egentligen.

Jeppjepp. En oförskämt fin dag :) Nu ska jag läsa anabloggar, räkna lite kalorier, gå på toaletten och sedan räkna fysik.

Mmm-hm..?

Blev lite planer för morgondagen då, tydligen. Pappa ska på pensionsnåntingträffmötegrej till 18 till Universitetet här nära mig, så mamma tyckte att resten av patrasket ju kunde komma och hälsa på mig sålänge. Trevligt trevligt i och för sig, men då det alltid ska innebära ett sånt jävla massa ätande :P Hon hann redan fråga om jag har mjölk hemma, och om jag har nån butik i närheten där de har bra bulla... och att vi kanske kunde fara o köpa godis... Jag påpekade att jag ju godisstrejkar, och då medgav hon att min lillasyster också gör det. Så jag slipper väl godiset. Inte för att jag hade ätit nåt ändå... Mamma vet inte om att jag kolhydratstrejkar, så om inte annat får jag väl säga det imorgon. Jag kan ju faktiskt påpeka att det är för att jag vill stöda S och hennes pojkvän, och att det bara är i februari :)

Så oavsett kommer de till mig före 18 imorgon. Jag föreslog att vi skulle fara på promenad, för jag har så mysiga gator här, och det var hon helt med på. Sen när vi nu sist och slutligen fikar kan jag ju säga att jag nyss åt stor middag (vilken kan vara sant, i alla fall på nyss-fronten...), och sen föreslå att vi gör fruktsallad med kvark eller nåt annat. Och så tar jag bara lite. Vi får se, jag ska inte tänka så mycket på det, och sen dricka enorma mängder vätska till middan så jag inte blir sugen.

Har suttit och räknat fysik, fått gjort största delen, klarar inte mer nu ikväll. Imorgon börjar jag 10, så det är träning före skolan som gäller. Antingen far jag på bodypump till 8.30 eller så far jag och springer och sådär, då blir det tidigare, men jag tror det får bli bodypump, skulle kännas bra med lite träningsverk, tror jag... Då får jag ta med mig frukost till skolan, och så blir det väl att jag äter lunch i skolan. Sen snabbt hem för att föra väskan, och sen ska jg in till stan på lite ärenden. Ursäkter att promenera ftw! Så hem och äta förrän de andra kommer... jepp, låter som en skitbra plan.

Godnatt, må vågarna vara snälla med er.

The wonders of Thyme

Yogan gick helt okej idag, men jag har fortfarande problem med höfterna, jag vill kunna sitta i lotus men det gååår inte... mitt högra ben är SÅ mycket styvare än det vänstra. Får ta och stretcha mera. Överlag är det ofta så, att jag känner mig jätteomotiverad att yoga under veckorna, men under lektionen och efteråt blir jag helt jättepepp :P
Nåja, yogan gick fint. Åt ett gott äpple på vägen till gymmet - Hjälp vad det snöade!

Väl på gymmet hann jag riktigt passligt i tid för att få en bra plats till step-passet. Det var både tyngre och lättare än vad jag minns :P Men nog svettades jag rejält! Sen dusch och rakt hem. På med ugnen, för jag hade skalat och skurit upp middagen färdigt. Ugsnstekt morot, lök och kålrot med salt, timjan och olivolja. Åååh, jag höll på att bli galen medan jag väntade på att det skulle bli klart för det doftade så gott! Timjan är verkligen en fantastisk krydda...
Medan jag väntade på middagen knaprade jag i mig 2 selleristänger, och när den sen FINALLY var klar-ish, så åt jag den med en matsked paprikakeso, 3 skivor marinerad tofu stekt i lite sojasås, och det sista av alfalfagroddarna. Har satt nya på groddning, men det blir nog de sista, för de var inte så goda sist och slutligen...

Hur som helst åt jag bara morot och lök, sparade kålroten till då jag ska experimentera och försöka göra egen kålrotssoppa :) Men det var enorma mängder morot och kål, så jag är supermätt nu...

Hade tänkt se klart Twilight på nätet, men sista delarna fattas än, så jag har sett lite Lady in the Water och kollat igenom fysik. Nu ska jag sätta mig ner och räkna. Skriver antagligen mer senare. Hejhej!

Konsten att hålla sig sysselsatt

Mihih :) Jag har suttit och gått igenom foton på datorn och inte haft en tanke på mat på flera timmar :) Whee!

Blev inget mellanmål, för jag blev aldrig hungrig. Tog en kopp varm funlight och ett tuggummi. Sen lunch mellan 12 och halv 1. Jag ska börja försöka se till att det alltid tar minst en halvtimme för mig att äta, då är jag säker på att jag hinner bli mätt medan jag äter! Vanligtvis kastar jag i mig maten, det har varit en ovana rätt länge... idag gick det fint!
Min lunch bestod av en portion mexikansk sallad, en ordentlig "tuva" alfalfagroddar, en selleristjälk och en stor sked keso med paprikasmak. Keso med paprikasmak är skitgott! Fast keso är gott överlag. Den här sorten var lite fetare, med 85 kalorier/100 istället för 70. Paprika-oliv. Mmmm... det ska finnas en till smak också, men typ feta eller nåt, men den fanns inte i min butik sist. Ska kolla nästa gång. Oavsett var det jättegod lunch, åtnjöts med en kopp kaffe och soyalight :)

Har också suttit och talat med L på telefon, tvättat lite toppar, fyllt i 2 arbetsansökningar och kollat upp en del andra, samt läst lite New Moon. Packat gymväskan har jag också gjort, ska traska iväg mot yogan om en halvtimme eller så. Tar med ett äppel, äter det efteråt påväg mot gymmet. Har inte bestämt mig än, om jag ska fara på step eller bara träna på egen hand... skulle vara skoj med step, men jag vet inte om jag hinner i tid..! Vi får se. Sen hem och äta middag :)

Imorgon ska jag uträtta en massa ärenden på stan, bland annat boka tid för spa-besök :) Nu när jag är under 59 tycker jag att jag är värd det. Dessutom måste det användas innan tiden går ut på det...

58,7

:D:D:D Tack, lilla våg!

Kom mig upp ur sängen nån gång före 8, efter att ha drömt mardrömmar hela natten... om att dö, om att min bror var självmordsbenägen, om spöken och obehag... Men ryckte upp mig och for på morgonpromenad :) Blev inte jättelång, bara lilla rundan runt viken, för det var rätt blåsigt. Ungefär en halvtimme, skulle jag gissa att det blev. Har just ätit klart frukost; en vitalineajoghurt (57 kcal/burk ^^), 1 en stor missbildad kiwi (Typ 87 kcal) och en kopp te faktiskt, men lite soyalight. Tillsammans kring 150 kalorier, dvs. riktigt passligt..!

Jag läste igenom alla mina gamla matdagböcker igår förrän jag somnade. Jag har flera, för efter varenda omstart ville jag ha en helt ny :P De är alltså wordpad-dokument på min dator... De heter, i ordningsföljd; "L:s matdagbok", "L:s nya matdagbok", "Nya L:s matdagbok" och nu "Dockas matdagbok". Det står då inte "L" utan mitt hela namn, men det sätter jag inte ut. Men ja, poängen här var den, att jag lite smått gick igenom vad jag åt då, och vad jag äter nu, och jag äter liksom myyycket bättre nu än förr... och då gick jag ändå ner svinamycket. Voffor då då? Jag blir ju avundsjuk på mig själv! Men jag borde kanske tänka så, att jag ju egentligen gått ner från 63 i början av januari... så då har jag nog gått ner rätt snabbt. Ja, så säger vi. Men ändå! Förr var det mer kalorierna som spelade roll, inte vad jag åt. Jag åt jättemycket pasta, och en hel del bröd. Kring 1500 kalorier var inte ovanligt. Men då sprang jag nästan varje dag, fast jag tränade mycket mindre mångsidigt... Nu räknar jag ju inte kalorier (egentligen, fast jag brukar räkna på stort lite ibland ändå) mer, utan ser mer på helheten. Bättre rent allmänt, och så slipper jag angsta över att jag inte vet exakt hur många kalorier jag får i mig från skollunchen...

Nåja, nog babblat. Nu ska jag plocka undan från frukosten, ta mina piller, och sen börja söka arbete!

Nähä.

Jag hade ju tänkt dricka te eller kaffe, eller kanske t.o.m. äta lite vindruvor än ikväll, men suget föll aldrig på. Så då låter vi bli, helt enkelt..! Jag har sett på Scary Movie 2 (Fy fan vad dåliga de är), skrivit lite matplaneringslistor för kommande dagar, läst lite New Moon (fortsättningen på twilight) och inte så mycket mera.

Ska nog gå och lägga mig ganska snart, är än en gång urtrött. Imorgon SKA jag på morgonpromenad! Sen är det yoga och gym framåt dagen, och så ska jag faktiskt ta och fylla i lite arbets- och praktikansökningar. Kanske hugga lite ved också, och göra fysik. Hoppas jag skulle få gjort allt detdär, det skulle vara så skönt...

Snälla lilla vg, under 59 imorgon, plzokthx.

Latlisa...

Slutade jobbet för typ en timme sen. det var nära att det blev alltför spännande, för jag glömde nycklarna i skåpet... kom på det då jag gått ett kvarter, rusade tillbaka, och stod en par sekunder och väntade vid ytterdörren då W kom och släppte in mig. Tur att hon var kvar, annars hade jag kanske inte sluppit in! Fick gå en annan väg till kafferummet sen, för de hade släckt lamporna...

Appropå jobb så började en av de halvnya ordningsvakterna tala med mig idag på min paus :) Inte för att jag är intresserad av honom eller så, men det var lite kul. Jag önskar jag kunde bättre finska, så jag inte skulle känna mig så handikappad... och förresten, W är alltså den nya tjejen som börjat i kassan. Hon är den första utländska kassatjejen vi har, men hon talar urbra finska, har antagligen bott här ett tag. Hon är från Syrien, förstod jag, och är JÄTTEvacker. Smalt ansikte, lååångt krulligt hår, olivfärgad hy. Mjau. Gimme.

Nåja. Mitt mellanmål åts ungefär 15.00, det blev då en cottifrutti ananas. Efter lite uppfriskning av minnet har jag konstaterat att den nog är godast :) På andra plats kommer äppel, och grape är inte särskilt god. Enligt S ska det finnas en med lingon också, som inte är god, men den har jag inte smakat. Sen har jag suttit och varit hungrig i flera timmar, Jissus vad länge allt tog på jobbet idag! När jag kom hem här gjorde jag direkt mat åt mig, eller snarare värmde upp. Det blev andra portionen tofu-bönwok (som verkligen blev god, jag ska skriva upp recepetet i min vegebok!), en stor näve alfalfagroddar, en klutt keso och 2 selleristänger. Och en kopp kaffe med soyalight. Nu är jag skönt mätt :)

Hade tänkt sitta och se på twilight på nätet, men alla delar fanns inte så jag ska se nåt annat. Ska också sitta och försöka få lite vettiga saker gjorda på datorn samtidigt; betala räkningar och söka praktikplatser och sånt. Blir nog högst antagligen ingen promenad ikväll heller, det är så kallt där ute...

Tunn som vatten

Jag ser det som ett gott tecken, att allt jag dricker tycks rinna rakt igenom mig :P Jag har varit på vessa typ 3 gånger redan nu på morgonen, och känner att jag snart måste fara igen. Men då satt jag ju och drack kaffe, och igår kväll blev det en hel del funlight... jag ska börja ha framme min "nya" vattenkanna hela tiden, så jag dricker mycket!

Lunch blev sallad, ordentlig portion, med en klutt keso och en näve alfalfagroddar. De är tyvärr inte långa vägar så goda som mungbönsgroddar, men jag ska väl ta och använda upp dem innan jag köper nya... ska i nåt skede testa att grodda linser också :)

Jepp. Nu plocka undan, skölja en omgång tvätt, välja mellanmål till jobbet, och så småningom traska iväg.

Trögmorgon

Uh, vad trög jag börjat bli på mornarna! Inte blev det nån träning nu heller alls. Jag hade väckning lite för 8, men bara snoozade vidare, sen i nåt skede kollade jag på klockan, då var den nästan halv 10. Då steg jag upp.

Har tagit en långsam morgon istället, konstaterat att jag behöver en vilodag för att bygga upp muskler... eller nåt... Min frukost blev den sedvanliga kvarken, den här gången med kiwi istället för boysenbär. Jag har 3 missbildade kiwin i min fruktskål, för det fanns en massa av dem i butiken och de såg så roliga ut X) Jag gillar kiwi.  Satt och åt min goda kvarkfrukost i sängen tillsammans med Voi Hyvin (En hälsotidning) och drack en kopp kaffe efteråt. Jag borde dricka mindre kaffe, mera te :S

Så har jag tvättat lite kläder också, och inte så mycket mer. Jag glömde tillomed bort att väga mig före frukosten, så nu beslöt jag mig för att skippa vägningen alltogether idag. Imorgon kanske jag blir glatt överraskad istället :) Åh vad skoj det skulle vara att se 58,nånting nu snart på vågen här hemma :D Jag märker små små förbättringar i spegeln i alla fall.

Tänkte att jag gör sallad till lunch just före jobbet, och tar ett mellanmål på min enda paus på jobbet, har inte bestämt mig vad det ska bli än. Kanske en cottifrutti, eller en frukt. Sen vet jag inte heller vad jag ska äta till middag, jag har iaf massor med "rester" som borde ätas, som tar upp en massa plats i frysen... Sen tänkte jag ta min långpromenad ikväll istället, och så får det vara nog med träning. Eventuellt sen te med frukt på kvällen, eller nåt.

Förresten hade de dukat upp litet festbord i kafferummet igår då jag skulle fara hem - salta kex, frukt, choklad, allt möjligt... det var som tack för god försäljning. Jag gick förbi, tittade, voivoi-ade lite, tackade nej då L sa åt mig att ta nånting, och skyllde på att jag precis skulle hem och äta. Duktig Docka lät bli :) Och gårdagens vindruvsintag var jättejättebra, jag är så stolt! Jag var inte ens snål på dem på hela kvällen, satt mest och plockade lite i dem, åt i normal takt. Ungefär hälften lämnade av allt M hade kvar, och då åt hon ju säkert hälften av det vi åt tillsammans, så det skulle innebär ungefär 100 kcal för min del. Wheee!

Nu ska jag kika på när exakt jag börjar idag, gå och göra iordning min lunchsallad, läsa reklamtidningar, och kika på sommarjobb. Tjenahejsan!

Vindruvekväll

Kvällen gick bra. M hade med sig en ask vindruvor, och så satt jag fram en kanna "saft" (funlight) som jag satt och drack ur. Ingen av oss åt druvor alls under filmen, men vi åt båda två av dem då vi satt och pratade här efteråt... jag medger att jag satt den senaste timmen och önskade att hon skulle börja fara hem, men jag är tröööött :P Och M är jättetrevlig, men man kan liksom inte vara passiv då man umgås med henne, man måste hela tiden komma på saker att diskutera, känns det som.
Ja förresten, grönsaksstavar gjorde jag inte ens, så det får bli lunch nån annan dag istället :)

Jag är trött. Ska gå och lägga mig, och läsa Twilight. Sedan lång morgonpromenad imorgon. Jah.

MÄTT

För första gången på flera dagar, tycker jag, är jag riktigt mätt. Det är svårare att bli riktigt ordentligt mätt då man inte äter så mycket kolhydrater, tycker jag... Hursomhelst blev min middag en enorm portion tofu-bönwok med alfalfagroddar, 2 stora stavar selleri och en ordentlig klutt keso. Och funlight. Bönwoken blev myycket godare nu, men marinerad, fast tofu, och med gröna bönor i. Mmmm..!

Lunch blev alltså mexikansk sallad från igår, men avocado och bönor och chili, på jobbet, och alfalfagroddar till det. Jag äter groddar till allt numera, det är så praktiskt! Och träningen här efter jobbet blev rätt slapp; sprang 10 min profil på löpband (-150 kcal) och cyklade sedan 15 minuter på lågt motstånd (-85 kcal). Sedan lite muskler. Jag orkade helt enkelt inte mera, mina ben är helt slut! Borde ta det lugnt lite kanske... lång morgonpromenad imorgon :)

Har nyss städat undan, bytt kläder, diskat, tv'ttat toaletten och sådär, i väntan på att M ska komma hit :) Skriver antagligen mera ikväll eller sent inatt! Myspys på er!

Inte dra sig ur!

Hej!

Nyss hemkommen från jobbet övervägde jag att dra mig ur och skippa träningen för idag... Nejnejnej! Jag packade istället gymväskan, ska bara skicka ett sms till M för att säga när hon kan komma över ikväll, och sen ska jag träna mig svettig. Måste tvätta mina träningskläder å det snabbaste, de stinker...

Hörs!

Att klä sig rätt

Det blev bara en helt kort morgonpromenad, för jag hade klätt mig alldeles för varmt... Ungefär 20 minuter. men kanske lika bra det, för batteriet i min mp3 tog slut då jag var 1½ kvarter hemifrån. Har fortfarande inte hunnit sätta in bra träningslåtar i den!

Jag drömde konstigt inatt. I nåt skede drömde jag att jag vaknade, och hade försovit mig, iaf trodde jag det. Alla klockor visade olika, nämligen. Så jag skulle börja skicka ett meddelande till jobbet och förklara att jag nukkunut pommiin, men så i nåt skede insåg jag att jag drömde, sträckte mig efter telefonen (höll jag inte redan i den?) och såg på klockan. 02.16 :P
Sen drömde jag att jag hetshandlade från ett konditori också... 3 bakelser. Jag drömde aldrig att jag åt dem, men jag minns än hur jag stod och valde.... uuusch...

Fy fasiken vad min kind började ömma här mitt i allt :S Kanske det beror på kaffet? Har just ätit frukost, det blev än en gång kvark med boysenbär, och så kaffe till. Iiiik, min kind..! :( :( :( Nå, jag får väl ta en burana eller nåt, om det inte går om...

Hetsmonster

Nä, inte precis. Men jag blev aldrig riktigt mätt av middagen, än en gång... kan det bero på att den var kall? Jag borde äta mera varm mat, perhaps... hur som helst så tog jag resten av keson, och 2 stora rivna morötter, och åt för att dämpa matbegäret. Det hjälpte. Tack gode Gud för grönsaker och keso...

Har inte fått gjort nåt vettigt knappt alls. Talat med Söta M på msn, ungefär. Kommit överens om att hon kommer hit imorgon, vi ska se på film :) Wall-E. Hon är min KK - Min kö-kompis. Vi går utklädda på filmpremiärer tillsammans, HP-nördar oss och går omkring och ser märkliga ut. Tycka om. Hon hittade en söt pojkvän före julen, sin första, och nu jävlas världen med dem... jag hoppas det går bra, hur det sen går...
Hur som helst så är det jobbigt att inse att jag drar mig för att träffa folk, för att det innebär MAT... Men jag tänker göra så, att jag tränar när jag kommer från jobbet, sen gör ordentlig mat, och sen, istället för att köpa godis, så gör jag gräddfilsdipp och grönsaksstavar :) Och funlight-saft. Det blir bra, ja. Det ska bli roligt!

USCHA vad trött jag är. Kanske lägger mig svintidigt ikväll, eller så ser jag på film eller nåt.
Kan jag få bli smal nu?

27 dresses

Sitter ännu en kväll och ser på film då jag borde göra vettiga saker X(
Men salladen var iaf fruktansvärt god, nästan FÖR god. Jag åt upp typ 2/3 av den :P Plus lite keso... men det är ju SALLAD, så jag tänker och orkar inte angsta över det. Dessutom har jag tränat 2 ggr idag. En kopp kaffe till, och först nu börjar jag bli mätt. Slutsumman av kalorier ligger mellan 500 och 1000, precis där jag vill ha den. Min kind är lite öm än, men annars är det rätt fint.

Vad gäller vikt så visade vågen 59,3 imorse :) På gymmet efter träningen visade gymmets våg 58,nånting (den svängde lite fram och tillbaka mellan 58,1 och 58,4), och nu efter träninge jävlades min våg igen, och hoppade mellan 59,7 och 60,3... jag blir galen! Nästa gång jag far hemhem MÅSTE jag väga mig. Igår hann jag aldrig, var hemma så kort tid.

Boken jag läste ut förresten, Ta livet av mig, mamma, var sjukt bra. Lite skrämmande dock, att känna igen platser, namn, städer, gatunamn... bra skriven, men synd att hon med flit lämnat bort kaloriförbränningstips :P

Imorgon jobbar jag 10.30 - 16.15, så jag tänkte fara på morgonpromenad före jobbet. Äta det sista av salladen som lunch på jobbet, och sen träna på kvällen. Vet inte vad det blir till middag än, kanske linsgratäng och grönsaker eller nåt.

Åh jissus, vad trött jag blev. Ska försöka aktivera mig lite.

Lollo rosso

Sallader är för underbara. Jag har just svängt ihop en mexikansk sallad med avocado, bönor, rödlök (fast det skulle egentligen vara vanlig lök) och chili, enligt ett recept ur en vegetarisk kokbok jag fick av S, en klasskompis i julklapp för ett år sen :) Har inte ätit den än, men den verkar URsmarrig, och efter lite räknande har jag kommit fram till att den är under 600 kalorier. Så med tanke på att jag knappast äter ens en tredjedel av den till middag blir det supermiddag! Antagligen blir det lite keso till, och kanske groddar eller nåt, vi får se...

Började dagen lite segt, men kom mig iväg till gymmet. Hade bestämt mig för att bara springa, så det blev en halvtimmes löpning. Var intressant, jag ville kolla om jag fortfarande kan springa 30 minuter i sträck, och det gick fint :) Första 10 minuterna var jobbigast, sista 10 gick av bara farten... Sen lite muskelövningar, men väldigt lite, för de hade venyttely eller nåt i yogasalen, så jag gick till vibrasalen och det kändes konstigt :P Hursomhelst, knappa 400 kcal förbrändes :)

Sen lite massagestol och sen medtagen frukost, fettfri kvark med boysenbär. Mmmm-mm! Blev en kopp kaffe också, för det fanns kvar efter att treorna bryggt. Sen till lunch blev det rödbetssoppa, mumsig sådan, med salladsbord. Himla mycket kikärter i olja blev det, men gott var det, och mätt blev jag! Och både kikärter och olivolja är ju supernyttigt...
Sen ett äpple och mera kaffe på rasten, och när jag kom från skolan var jag så hungrig så jag tog en cottifrutti och mera kaffe. Jissus, vilka mängder kaffe jag stjälper i mig! Men det är ju uppiggande, kalorisnålt, vätskedrivande och gott, så... ;)

Nu ska jag träna hemma, blir 50 minuter high impact förbränning, sen ska jag äta mumsmiddag! Syns!

Maustamaton

Jag har sån rubrikfantasi idag - eller överlag - not.

Sitter och har tandvärk än. Gå om nudå, för helvete! Varmare i rummet nu, för jag har eldat i kakelugnen. Mysmysmyyys. Och suttit och läst bok. Inte städat, inte läst på fysik... fy på mig... ska försöka göra det här än, lite... Sen läsa mer, och läsa ekotidning.

Vad är det jag vill? Jag vill bli smal, och kunna äta normalt, och äta onyttigt ibland. Utan att vara fet, eller behöva oroa mig över att bli fet. För det är pain. Jag vill kunna överväga vad jag ska äta till frukost först då jag öppnar kylen och ser vad jag har hemma, istället för att planera det 2 dagar på förhand, och utan att väga upp flingorna på min köksvåg. Inte behöva angsta 3 månader på förhand för att jag vet att det blir en fest då - vilket innebär mat. Smaka på en kompis' glass då man är på stan, utan att överfallas av hetskänslor och sedan avsluta dagen med att ha 3 tomma skålar chokladsås stående i diskhon, och en massa ångest som nästan pyser ur öronen av allt tryck. Kunna köpa godis då man far på bion. Kunna njuta av god mat då man far ut, och äta normalt/nyttigt allt däremellan. Väga fina siffror, träna för att det är kul, och angsta mindre. Baka, utan rädsla för att jag ska äta upp allting. Slippa oroa mig för att jag nån kväll ska äta upp hela paketet, då jag köper margarin för matlagning. Välja frukt efter smak, inte kalori-innehåll...

Ja, jag vet inte. I somras var jag smal, men inte var jag ju glad. Jag mådde som värst, och som sämst, samtidigt. Nu har det snart gått 9 månader sedan dethär började.

Rotfyllning


Jao. Min tand är fixad. Massor med bedövning och fortfarande tandvärk, men det är fixat nu, så det borde bli bättre så småningom...

Min lunch åts på buss-stationen, det blev en cottifrutti och några ekomorötter. Sen var det enda jag "åt" därhemhemma 2 koppar kaffe med sötning och lättmjölk :) Duktig Docka! Jag funderade på att ta lite frukt, eller blåbärssoppa, eller fettfri joghurt, eller körsbärstomater, men lät sedan bli :) Goodie me! Jag satt och läste hela tiden jag var hemma, lånade en bok före jag gick till bussen... den är helt urbra, "Ta livet av mig, mamma!" av Marianne Käcko, skriven av mamman till en flicka med anorexi, familjen kommer härifrån trakterna... har nästan läst ut den redan :P

Tog 18.00-bussen tillbaka till stan ändå, for och handlade (frysta grönsaker, frukt och sånt) och sedan hem för middag. Det blev morotsingefärssoppa med lite tofutti i, 1 tomat, mungbönsgroddar och keso. En jävla massa keso :P Hade lagt en par matskedar till att börja med, men det slutade med att jag åt upp hela lilla burken. Ingen panik dock, det är 200 gram, dvs. 140 kcal, och med soppan blir hela middagn knappast mer än 250 kalorier. Helt fint :)

Hade ju tänkt träna ikväll, men det blir nog inte av. Min tand värker, jag har just ätit, jag har urkallt, och är trött. Ska stiga upp tidigare och träna imorgon före skolan istället. Sitter och ser på fortsättningen av Scary Movie och eldar i min kakelugn och... har tandvärk... ska försöka göra lite fysik till imorgon, eventuellt tvätta kläder också, beror på hur effektiv jag känner mig.

Mamma tyckte jag skulle ta med mig en bit fryst fruktkaka till stan, men jag kom undan. Sa att jag godisstrejkar, vilket jag ju gör också :) Skyllde också på att det inte ryms i min frys.  Mamma tyckte att det var okej, sålänge jag inte blev för mager..? Hoppas hon inte anar nåt, jag menar, jag är långt från mager nu...

Har också konstaterat en sak. Jag måste omdefiniera mina mål lite - Jag vill inte bli anorektisk. Det är en hemsk sjukdom som jag inte har, och inte vill ha. Däremot vill jag bli smal, vacker och tränad. Jag vill kunna äta nyttigt för det mesta, och emellanåt kunna äta onyttigt utan att bli fet. Näh, jag är på fel humör för att skriva dethär... en annan gång...

3 dagar

Jepp. Ungefär 3 dagar tar det för min vikt att stabilisera sig igen efter en hets. Good to know. Sen beror det ju förstås på hur lång hetsen varit, men min brukar för det mesta hålla på i 2 dagar. Uscha mig. Hur som helst; Morgonvikt: 59,6 kg. Under 60 igen, tacktacktack. Nu sätter vi igång och kommer under 59, right?

Det blev ingen morgonträning heller. Jag steg faktiskt upp, men var så himla omotiverad att träna att jag bara la på datorn, och sedan satte mig i sängen för att läsa. Kände mera för att ta en lugn morgon med hälsotidning. Så det blev frukost med Voi Hyvin (Det är en BRA tidning, har jag märkt!), § burk fettfri kvark och lite boysenbär, samt 1 kopp kaffe med soyalight. Mmm, vad god kvarken blev! Men jag märkte att bären var från chile, så jag köper nog inte dem fler gånger... nåja, goda är de, och det finns en hel del kvar!

Ska vara i skolan om en halvtimme. Ska ta med mig lunch att äta på bussen, kanske blir lite keso och nåt, har inte bestämt mig än. Ska också via bibban och avhämta "Ta livet av mig, mamma!" som är en finlandssvensk bok om anorexi som jag velat läsa ganska länge. Sen tandläkare, sen hem (eventuellt KANSKE mellanmål, ingen middag, jag äter det då jag är hemma igen!) och sen buss tillbaka till stan igen. Fin plan. Kanske jag tränar hemma ikväll istället, vi får se.

Nu göra sig klar för dagen.

Morotsmonster

Dagen har gått fint, trots att jag haft mina svackor.

Träningen gick helt bra, men jag gillade inte hon som drog det. Lite för självsäker, lite för gammal... :P Nej jag vet inte, kanske jag bara inte hängde med riktigt. Men det kändes ordentligt i både lår och mage, även om jag inte svettades så mycket. Hoppas jag har träningsvärk imorgon! Min tand har uppfört sig, brännt till en par gånger, men jag har överlevt, inte tagit en enda värktablett idag heller.

Lite massage efter gymmande, sen hem. Middag blev morots-ingefärs-soppa. Den blev stark! Men jag hade jättemycket ingefära i... den blev tyvärr inte så supergod, men då vet jag ju det. Har fortfarande kvar en portion, kanske blir det middag imorgon eller nåt. Till det åt jag en skål med groddar och keso, men jag kände mig inte nöjd, så jag tog mera groddar, och det sista av den öppnade kesoburken. Var lite orolig för att starta en hets...

...gick sen omkring och var lite rastlös, satte mig för att se film, och till slut plockade jag lite morötter ur kylskåpet, då lättade det. Efter kanske 8-10 små ekomorötter och en kopp kaffe var jag jättenöjd, min mage var helt tydligt inte nöjd med bara soppa, och nu har jag kännt mig nöjd och mätt hela kvällen. Måste köpa mera morötter, de är superbra att sitta och mumsa på då man är snål på nåt!

Jep. Har också tvättat underkläder, hade tror jag inte ett enda par redan trosor... MÅSTE skaffa en ny tvättmaskin... Såg på "The Break-up" och läste lite, har också fått upprett i min rollspelsgarderob, och lite annat smått och gott. Inget skolarbete dock, men det stressar jag inte med. Imorgon börjar jag först 10, men jag och S ska göra ett grupparbete på morgonen, så jag ska vara där 8.30. Funderar seriöst på att stiga upp 7 för att träna hemma före skolan, för sen far jag ju hemhem till tandläkaren mitt på dan. Kommer högst antagligen tillbaka samma kväll.

Jeppjepp. Det blir liksom aldrig nåt seriöst filosoferande här mer, bara en massa vad jag gjort. men jag ska hitta tiden.

Tisdagsfolket rör sig

Fin dag idag, på flera sätt :) Fint väder, och fysik gick bra, och matteläxorna är hjorda, och tanden har knappt värkt alls! Bara för att jag skrev detdär kommer den säkert att sätta i som aldrig förr...

Frukost blev en soyajoghurt, inget annat, för jag var helt enkelt varken hungrig eller snål. Sen på håltimmen satt vi och räknade, och jag drack 2 koppar kaffe med sötningsmedel och mjölkpulver. Inget mellanmål, och jag var knappt alls hungrig då vi gick till tidig lunch! Trots det blev det en rätt stor lunch tack vare att vi oväntat fick "efterrätt". Svampsoppa (åååh, skolans svampsoppa är så god!) och salladsbord bestående av riven morot, kål, en liten bit honungsmelon, böngroddar, lite paprika... det var nåt mer men jag minns inte vad :P Och sen bärkvark. Oooh, så god. Rätt så söt sådan, och gjord på grädde, men det var ändå utan ångest jag satte i mig den. Jag vet inte, kvark är okej i mina ögon...

Sen blev det ändå inget mellanmål sista rasten, vi satt i datasalen. Nu när jag kom hem har jag ätit en cottifrutti ananas (90 kalorier, mmmm de är goda!) och druckit en kopp funlight. Ska på RPV-body för första gången idag, om lite mindre än en timme, så jag ska börja röra på mig så småningom. Har inte tränat sen i fredags, så det är banne mig på tiden!

One sec, ska byta batterier i tangentbordet... Nähe, hade tydligen inga nya. Får bara hoppas på att de håller tills jag hinner köpa nya eller ladda de jag har då.

Hur som haver. Vågen visade 60,6 kg imorse, så jag börjar väl ta mig ner under 60 igen, hoppas jag. Min mage är inte störst i världen, så jag överlever. Men nog Fan skulle det vara skönt att se dehär eviga sexorna X(
Ska väga mig efter gymmandet, se vad gymmets våg säger.

Har i övrigt inget jag MÅSTE göra idag, det är URskönt! Ska göra mat då jag kommer hem, morots-ingefärssoppa med keso och groddar till, sen ska jag tvätta underkläder och läsa tidningar, hinna ikapp lite med skolarbetet, kanske ringa lite folk, och sådär allmänt göra allt det jag inte hunnit med de senaste veckorna :P
Skriver mer senare. Heips!

Lätt hunger

BRA dag! Jag har knappt tänkt på mat och ätande alls idag, med resultatet att jag ätit riktigt bra ^^

Middagen blev en bit linsgratäng, 1 tomat, lite grynost, och lite mungbönsgroddar, och en kopp kaffe. Sedan språkkurs och matinköp. Fick skjuts av S:s mamma hem, tacktack :] Köpte en massa grönsaker och grejs, mitt kylskåp är nästan fullt för en gångs skull. Glömde dock köpa frukt, kanske gör det imorgon...

Och här på kvällen har jag druckit en stor kopp kaffe med soyalight, först nu börjar jag känna mig lite småhungrig, men jag ska just gå och lägga mig, så. Lyckades räkna Alla fysikuppgifter också, duktig jag! Ska kika lite på mattekryssen än innan jag somnar...

Har inte tränat sen i fredags, och ingen träning blev det idag heller. Ska försöka hinna träna imorgon. Jag brukar ju gå upp ungefär 2 kg varje gång jag hetsar, och sen gå ner det igen på en par dagar, så förhoppningsvis ligger jag kring 60 imorgon igen... min tandvärk har inte blivit bättre heller förresten. På onsdag ska jag hem, jag tror jag far tillbaka redan samma kväll så jag undviker mat och hets, och så jag inte måste stiga upp så äckligt tidigt på torsdagmorgonen...

Oh well. Duktighetsdag. Fortsätt i samma stil, fetknopp, så kanske du blir vacker om några månader :)

Tandvärk

Har haft tandvärk hela dan. Ringde tandvården i morse, fick en akut-tid till NÄSTA VECKAS MÅNDAG... Ringde mamma och frågade hur jag skulle göra, efteråt ringde jag upp igen och frågade om de hade nån tidigare tid, eller om inte, kunde skicka uppgifterna till min mail så jag kan fara till privattandläkare här och få det fixat. Det skulle komma på posten på onsdag... men hur det nu sen kom sig så fick jag en tidigare tid, 14.00 på onsdag. Yays. Hata tandvärk, men jag måste medge att det har en liten fördel - jag har inte samma lust att äta ;P

Frukost blev en soyajoghurt, fick inte i mig nåt mer. Med tanke på vad jag ätit igår är det ju iofsig inte så konstigt... Sen på lunchen åt jag i skolan, och det gick riktigt fint, jag är nästan stolt! En portion palsternackasoppa, och det var rätt klar sådan, så knappast mycket grädde eller sånt i... till det en liten skål med sallad, bestående av kål, morot, lite tomat, groddar, och grynost. Hade tänkt ta mera, men lät bli, för jag kände efter, och kände mig mätt. Fint jobbat, dumskalleDocka :) Sen blev det ett rätt stort päron som mellanmål, och en kopp kaffe med mjölkpulver och sötningsmedel. Och nu här hemma har jag druckit ett glas funlight med kolsyra. Ska äta middag före språkkurs, det blir linsgratäng med grönsaker, och kaffe, tänkte jag...

Efter språkkurs ska jag handla mat, så nu ska jag sitta och göra upp matlista, kolhydratfri sådan :) Om jag hinner och orkar så kanske jag tränar lite här hemma ikväll också... we'll see... Nu matplanering och läxor!

Epic Fail

Åh, dumma dumma Docka... Det som gick så bra. Jag åt så satans bra hela lördagen,
frukost blev gröt här hemma, sen inget mellanmål, och till lunch bara sallad och ett knäckebröd med lite smör, och ett glas lättmjölk. Och jag var inte ens hungrig! Som mellanmål fick vi bullaskivor och klementin, men jag tog bara klementin, och saft. Så jäkla starkt av mig, om jag bara hade kunnat hålla i det! Sen middag var gästabud, så det blev för min del förrätt av lite löksoppa (med mycket grädde i, men det var så liten portion så det var okej...), och sen varmrätt av kyckling och grönsaker på flatbröd. Jag åt förstås ingen kyckling, men istället fick jag extra grönsaker och bröd av folk. Redan det var ett misstag... sen var efterrätten honungsäpplen med nötter, russin och sylt. Och efter maten gick jag och två småtjejer omkring och åt upp allas rester från efterrätten--- X(

Sen gick jag omkring och små-åt hela resten av kvällen. Nallade grönsaker och nötter ur skålar, tog mera bröd, och grillade kanske 4 pinnbröd på kvällen, då de andra grillade korv. Sen ännu äppel och shit...

Och nu imorse skulle jag bättra mig, börja min kolhydratdiet. Men nee-ej, Satan... 1 helt rågbröd till frukost, men ost och gurka, och äppelbitar, och saft. Sen mera bröd, minns inte längre hur många... FÖR många... Lunch var supergod klyftpotatis, med mera grönsaker från igår, och brödbrödbröd... Sen paj till middag, skinkbroccolipaj, och jag åt 2 bitar, stora... alltså satan, det här får INTE gå ut över min vegetarianism!

Och när jag nu kom hem ungefär halv 8, äter jag en hel burk grynost, och två sjukt stora skålar med smör, socker, cappucinopulver, och speltgryn. Nu mår jag dåligt. Men bara fysiskt. Jag ORKAR helt enkelt inte må psykiskt dåligt just nu, även om jag väl antagligen kunde om jag kände efter lite. Just därför ids jag inte känna efter...

Nya tag imorgon, govänner. Kolhydratdiet, jepp. Jag måste räkna fysik än ikväll. Lycka till, säger jag. Godnatt.

RSS 2.0