.Tauko.

Jag tar en liten paus härifrån. Det blir inte till nåt, inte just nu. Jag måste få tag i mig själv, på ett sätt eller annat. Det blir nog bra. Vi hörs.

Hej, världen

Jag är myggbiten och allergisk och smutsig och allmänt hemskt ful. Gått upp i vikt har jag också, och svullat hela dagen igår. Salladsbuffet på rax med 3 portioner mjukglass och massa ost, samt massor med godis och chips på kvällen, choklad och shit. Då jag vägde mig efter Rax stod det 58,5 eller nåt. Minns inte imorse. Alldeles för jävla mycket...

Har nu på morgonen (och klockan är 13.40...) bara tagit mina tillskotts-tabletter och druckit typ 1 ½ liter vatten. Inte hungrig ens. Har också städat, dammsugit och plockat undan. Torkat lite damm och diskat lite. Jag dör av all smuts omkring mig. Ska senare ikväll göra hårinpackning och smörja in hela kroppen med doftande kräm, klippa naglar och göra ansiktsbehandling. Mina fötter, händer och ansikte är helt förstörda av myggbett, och jag är helt fruktansvärt finnig.

Det gick ju inte. Trots medeltida mat, bönor potatis och gröt, överåt jag. Smakade av bröddegen hela tiden, åt massor av den, nallade av honungen... jag är ju hemsk. Och sen igår kväll då, pfft, köpte dadlar och choklad och pantteri fastän jag var proppmätt, och mådde sedan illa största delen av kvällen.

Jag måste få en omstart. Snart. Min nya lägenhet väntar, i mitten av september eller början. Ny början på allt. Jag måste ringa hyresvärd, jag måste tala med ruMskompis, jag måste fara och handla mat åt mig... posta saker och hjälp. Nu måste jag nog lägga mig ner ett par sekunder...


Stress med glädje

Dagens intag:
1 portion havregrynsgröt - 140 kcal
10 g margarin - 36 kcal

 ½ portion sallad - 100 kcal
1 skiva rågbröd - 78 kcal
35 g keso - 25 kcal

1 kopp bärsoppa - 19 kcal

1 Nutrilett chokladsoppa - 111 kcal
1 Siriusbar - 99 kcal

1 skiva rågbröd - 75 kcal
25 g grynost - 18 kcal
1 kopp te - 5 kcal
= 706 kcal

(Träning - Kort morgonlänk/prommis i regn)
Vikt: 55,3 morgon


Är lite sur på mig själv för att jag var tvungen att äta dendär smörgåsen här på slutet, jag var ju itne ens hungrig nästan, och inte ens särskilt snål... men jag var det tidigare. Oh well. Bra slutsumma ändå, ju :)

Hinner inte skriva mer, skriver kanske ett sista kort inlägg imorgon före jag far.
Och JAG FICK DEN DÄR STORA ETTAN!

*Litet lyckoskrik*

55,3.
Femtiofem komma fucking tre. Alltså på riktigt... :]
Sist jag var nere i denhär vikten, dvs. för typ 1½ vecka sen, låg jag på 55,9 och så lågt hade jag då inte varit på åratal, vad jag vet. 

Då jag vaknade så regnade det, jag undrade först om jag skulle orka fara och springa... vägde mig... 55,7... :D Yeahaa! Sen ville jag ändå fara, för att se hur det är att springa i regn. *nynnar på Stand in the Rain* Och när jag nu kom hem och hoppade ur duschen visade vågen 55,3 :] Alltså seriöst, jag har lite svårt att tro dethär :D Nu har jag alltså gått ner exakt 5 kg sedan jag började, 4:e maj. På 2 ½ månad är det rätt bra. Det är ju förresten exakta antalet kilon som man "officellt" ska gå ner; ½ kilo i veckan ;P

Så, om idag inte hade varit idag skulle jag gått ner till Makuuni ikväll och köpa Ben&Jerry-glass, för att fira. Men idag är idag, och jag ska fortfarande hålla mig förrän jag kommer tillbaka från ön. Tänk om jag väger under 55 då tillomed :D En sak i taget, vi får se. Fortsätta vara duktig nu, Gud vad peppande det här är ^^ Och jag till och med SER smalare ut i spegeln!

Fast en sak är ju lite sådär... jag vet inte... skrämmande...
Det att mitt första egentligen mål ju var 58 kg. Sen 57. Sen drömde jag bara om 55. Sa åt mig att jag ska stanna vid 55. Nu känner jag ju att jag hemskt gärna fortsätter, även om jag ju inte är säkert på 55 kg än. Men nåja, när jag börjar gå under 55 tror jag jag ska börja äta lite vettigare portioner, större frukost och så, och sen förhoppningsvis kunna hålla mig kring 55 :) Vi får se. Med vilja går det.

Bmi 18,06 anyone? ;)

Duktiga jag ^^

Fortfarande har jag inte ätit nåt onyttigt eller onödigt sen i fredags :) Lördagen slutade på 776, söndagen på 699 och idag på 613 :) Bara det går lika bra imorgon och på onsdag blir det här riktigt bra ^^

Så fick jag för mig att sätta in dagens matdagbok hit - jag för nämligen en hel dagbok över allt jag äter i ett notepad-dokument, även om jag inte lägger in allt hit... så för att få ett exempel på det:

Måndag 21.7
40 g Allbran - 130 kcal
1 dl Soya light - 29 kcal
1 kopp te - 5 kcal

1 kopp bärsoppa - 16 kcal

1 kopp te - 5 kcal
35 g keso - 25 kcal
½ portion sallad - 80 kcal
1 skiva rågbröd - 83 kcal

Sista portionen rotfrukter - 240 kcal

= 613 kcal
(Träning - 20+20 min promenad före frukost)
Vikt: 56,3 morgon

...Jepp. Sån ser mallen ut iaf.

Och jag blev av med dendär fittiga arbetsturen ^^ Miljoner pussar till Suvi som ställde upp :)
Mycket kvar att ordna tills spektaklet på ön än... jag ska försöka SY skor åt mig, det blir typ som ylletofflor.. sen borde jag sy en huvudbonad åt mig, och hinna pryda de kläder jag redan sytt med läderbitar och fjädrar och stuff... hjääälp. Sen borde jag också ringa min bror och be honom om skjuts till själva tillställningen. Samt läsa in mig på en massa texter och försöka leva in mig i rollen och shit. Men nåja, det blir säkert bra i slutändan ändå.

Söta lilla våg, visa under 56 imorgon så blir L glad :]

Resultat!

56,3 nu imorse :D Wheee ^^ Ner med 0,7 från igår. Hoppas hoppas att jag skulle få vara under 56 imorgon, det skulle vara så jävla skönt :] Då skulle jag kunna slappna av på ön, för där vet jag ändå att inget blir ätet. Där blir det på sin höjd lite grönsakssoppor och gröt. Passar mig perfekt! Bara jag ser till att inte ta med nåt onödigt till första kvällen, då vi ska ha med egen mat, och sen inte äter nåt skitdumt på efterfesten.
Ifall nån undrar så ska jag alltså på ett medeltida rollspel ut på en ö, far på onsdagkväll och kommer tillbaka på söndan nån gång.

Förutom att siffrorna är snälla så har jag problem med att hitta byxor som passar i min garderob ;) 2 jag hade på igår var för stora, men då var ett par av dem såna som varit min äldre systers, och de andra hade inte tvättats på ett tag. Och nu imorse höll jag på att tappa mina Gina-jeans då jag for på promenad i regnet, och de har en gång suttit perfekt :D YAY! Kan iofsig också bero på att jag saknar mitt bälte, vet inte vart det försvunnit och jag har bara ett som jag använder :P Men som tur var har jag ett par Cheap Monday som är rätt tighta och som nu passar riktigt skönt :)

Lägenheten var förresten fin. Stor. Massor med skräp där nu, men han som bor där ska ju flytta ut, så. 38 kvadrat, fräsch toalett och fint kök, stort rum. Kakelugn :) Ingen stor frys tyvärr, men så jag klarar mig. Han som bor där nu hade skild frys och tvättmaskin där, men de försvinner ju sen. Jag glömde fråga om det finns typ tvättstuga nånstans... Men nåja. Den ska dessutom renoveras, nytt golc och nya tapeter, och ny spis. Åh, vad jag hoppas att jag får den! Det var säkert 15 andra som också skulle se den, men jag hoppas...

Bara jag skulle bli av med detdär satans fredagsskiftet skulle allt vara bra nu.
Och förresten, jag följde med söta P till hese igår på kvällen för han var hungrig - han köpte en baconhamburger-måltid och sen satt vi på en bänk och pratade medan han åt. Och jag smakade inte ens en ynka liten pommes frittes! Styrka!

Söndagkväll

Dagens intag ligger nu, efter middag, på 699 kcal. Helt fint ^^
Efter det jag tidigare skrivit har jag ännu ätit en lunchsallad med rågbröd och keso, druckit en stor kopp bärsoppa (24 kcal), samt nu ganska just ätit en portion rotfruktsgratäng med rågbröd och keso. Gud vad jag älskar rågbröd och keso! Dethär nya brödet har lite mer kalorier än de jag vanligtvis äter, men det är så fruktansvärt gott! 70-80 kcal/skiva och fruktansvärt gott. Eemeli tror jag det heter. Jag ska nån gång snart köpa sånadär bra knäckebröd som innehåller typ 35-40 kcal/skiva, men ids inte göra det än då vi har typ allt kvar av rundruten vi fick till inflyttningen...

Radiointervjun gick fint också, S kom med och vi fick varsin snygg radio-t-skjorta ^^ Dessutom blev det ju lite motion att gå till och från studion också, hehe ;) Ska kanske ännu ringa henne eller P som är på sin klass-träff och se hur de har det, om jag eventuellt kan dyka upp och störa lite... då blir det lite mer promenerande :)

Och imorgon ska jag och se på en ny lägenhet! En STOR etta som är en bit från centrum; 38 kvadratmeter för 365 € + el i månaden. Då har den stort kök tydligen, och den ligger nära min skola. 38 kvadrat är urstort :D Och det är bärldens brist på lägenheter i den här stan - mamma sa att det varit typ 100 "etta sökes"-annonsen i dagens tidning... bra då, att den här killen bott granne med min morbror och verkar vara en sån som gärna hyr ut till nån han kan lita på :D
Det här känns dumt att säga, eftersom jag ju flyttade hemifrån för ett år sen, men: Tänk att bo själv..!
Liksom, ingen annans mat i mitt kylskåp, ingen annans hårstrån i duschvasken, ingen annans disk i diskhon, ingen annans smutsiga strumpor på golvet... att få bestämma själv hur allt ska vara, få gå naken en hel dag hemma om man har lust, och inte behöva gömma vågen hela tiden :P

Men nåja. Vi ska nu se. Hoppas jag ligger under 57 imorgon, förresten.
Och vet nån vad som hänt med Mois?

57,1

Mmm, det går neråt i alla fall. Ner under 57 imorgon, ja? Och sen förhoppningsvis nere under 56 i slutet av nästa vecka då jag kommer hem från ön :) Efterfesten kan bli knepig, men jag ska klara av det.

Dagens intag:
1 bit knäckebröd med en halv banan på (118 kcal)
1 kopp hallon (27 kcal)

Sen for jag på en 30 minuters promenadlänk imorse också. Så hittills har jag förbrännt mer än jag tagit in :P Jag har också sytt rätt mycket på min jacka, och suttit och lyssnat på musik. RuMskompis steg upp för typ en kvart sen ;) Vad jag kan störa mig på mänskor som sover bort halva dan ibland. Iofsig gör ju P som i pojkvän det ännu värre, man han går ju att förlåta ;P Ska ganska strax fara till butiken och handla shampo, flingor, sallad och grönsaker, och försöka tala med dem på kassatoimisto om att få bli av med mitt fredagsskift...

Kort

Jag ska försöka skriva ett kort inlägg, för en gångs skull.

Dagen har gått bra i matväg, men sämre annars.
Frukost 09.00: Allbran med soyalight och banan - 253 kcal
Mellanmål 12.15: 1 litet eko-äppel - 77 kcal
Lunch 14.45: 1 påse nutrilett chokladsoppa - 111 kcal

= 441 kcal.
Då har jeg egentligen inte varit hungrig på hela dan heller. For på morgonlänk, har jobbat rätt aktivt och sen sprungit lite i trappor. Ska promenera än idag, hade jag tänkt. Vad middagen blir är inte säkert, antingen vita bönor eller så rotfrukter, typ morot, kålrot och sånt. Kanske jag gör rotfruktsgratäng i ugn. Det låter gott, det gör jag...

Jag har fortfarande inte blivit av emd min arbetstur på fredag :( Det börjar bli jobbigt dethär.
På den ljusare sidan ringde min kusins ursjysta man efter jobbet och tipsade om en lägenhet, jag ringde upp mänskan och han verkade gilla mig, jag ska få fara och se på den redan på måndag :D och imorgon ska jag intervjuas lajv i radio... hu...

Kakka om på nytt

Igår gick inte alls bra. Väldigt väldigt dåligt. Jag vill helst inte alls skriva om det, för om jag blir på dåligt humlr tappar jag sugen och det då gör jag bara om det. Samtidigt vill jag ju skriva ner det, så jag skäms och INTE gör om det. Så here goes:

Perfekt förmiddag och eftermiddag, 228 kcal i intag då jag anlände till matlagningskväll.
Ca. 90 kcal bröd
Ca. 100-150 kcal sallad med lite lite fetaost och vinegrätt
Ca. 200-300 kcal urgod risotto, tog inte så farligt mycket
1 liten chokladmuffins, 200-250 kcal.

Men sen tog jag en till. Och en till och en till.
Kvällen fortsatte, och när jag for därifrån hade jag satt i mig 4 eller 5 chokladmuffins, de 2 sista, största, focaccia-brödbitarna, en halv skål vaniljsås... Ja. Och så for vi via Esso för jag ville köpa nåt men det var sent så inget annat hade öppet. Blev ändå förvånande nog så att jag inte köpte nåt, för jag var inte sugen på nåt de hade, trots ett ändå rätt fint utbud av chips, godis, glass och bröd. Gick hem längs esplanaderna, kom hem, åt 3 små brödbitar till och bakade ännu scones till... väldigt smöriga sådana. Åt dessutom 2 halvor rågbröd med en stor klutt keso till.

Hade inte ruMskompis varit hemma igår skulle jag antagligen ha försökt spy.

Men nu lägger jag det bakom mig - bestämt! Morgonen idag började trögt, men jag for på min länk, och när jag vägde mig visade vågen ändå inte mer än 57,7. Så vi tar om det, än en gång. Rätt stor portion flingor till frukost, med en halv banan också. Ska på jobb idag, sen förhoppningsvis sy resten av kvällen. Målet just nu är att klara av att hålla mig i skinnet fram till onsdag, för då far jag bort till ön, och kommer hem på söndag. På ön kommer jag inte kunna svulla. Så håller jag mig till på onsdag blir det bra. Det är idag, söndag, måndag och tisdag. Det går nog bra. Det ska gå bra!

Nu ska jag kolla lite andra bloggar och sen så småningom kila iväg på jobb. Tjupp på er.

Evelyn Spöke

Har ni läst den? Jag tyckte ni? Jag är på sidan 76 och kan inte sluta läsa, tycker den är urbra ^^ Bästa ana-boken jag läst hittills.

Dagen är fin; jag steg upp 07.45 och for på morgonpromenad, kom hem och tvättade ansikte och så. Den enda orsaken till att jag inte sprang är att jag verkar ha en bra hårdag, och jag ville inte tvingas tvätta håret X) Dagens i-landsproblem, ja ja.
Sen vägning. 56,7. Phew! Vad skönt, jag har typ gått ner 1 kg per dag nu i 2 dagar.
Onsdag: 58,6
Torsdag: 57,7
Fredag: 56,7
Ja, eller "gått ner" då. Jag är ju inte dum, vet ju nog att mycket av det jag gick upp helt enkelt var mat i min mage, och mycket av det jag nu gått ner är vatten, men ja... siffror som siffror ändå. För övrigt tycker jag det är lite fånigt när folk anser att de "gått upp ½ kg för att de druckit så mycket vatten!", typ. Det är ju inte att gå upp... det är...vatten... Men nåja.

Hittills idag: 25 g allbran (82 kcal), ½ dl soya light (15 kcal), 1 kopp te m soya light (5 kcal) = 102 kcal. Och då gick jag 45 minuter före frukost också. Fint!

Idag ska jag:
  • Fara och inhandla ylletyg till en jacka jag ska sy
  • Äta keso med rågbröd till lunch
  • Baka focacciabröd nån gång på eftermiddagen
  • Hjälpa Lilla S att bära hit 6 stycken vattendunkar som vi behöver nästa vecka
  • Fara via jobbet och försöka få kastat fredagens arbetsskift på någon annan
  • Paketera in M:s födelsedagspresent
  • Nån gång kring 17.00 uppenbara mig hemma hos L med focacciabröd
  • Fejka mensvärk hela kvällen

Hum hum hum

Nu överbloggar jag, ursäkta. Men jag är lite rastlös.

Kom nyss ur duschen efter en skön länk. Ja, faktiskt skön! Det bara rullade på och jag blev inte ens särskilt trött. Sen gjorde jag lite muskelövningar hemma, och det är skoj att märka att man börjar kunna göra flera :) Jag brukar göra typ
20 situps,
sen 20 benlyft på var sida (så man ligger på sidan och lyfter övre benet),
20 "lyft rumpan och benen mot taket" (svår att förklara, man ligger med benen i vädret och lyfter rumpan),
20 armhävningar,
20 ryggmuskelövningar (ligger på mage och lyfter armar o ben diagonalt) och
20 cykla-med-benen-övningar :P
Samt en till magmuskelgrej som jag inte orkar beskriva.

Usch, vad tråkigt jag bloggar.

Dagens intag slutar på 530 kcal och en sista kopp te. Känner mig urduktig ^^
Imorgon ska jag promenera på morgonen, det är det enda som är säkert. Sen får vi se.

We're going down, down

Okej, jag har inte vägt mig sen i morse, men med tanke på vad jag (inte) äter så går det i alla fall bra idag :) Jag hade märklig mage imorse så jag åt bara 15 g allbran och 1/4 dl soyalight-mjölk som frukost = 57 kcal. Sen hade jag trott att jag bara jobbade 4,25 timmar idag, men jag hade sett fel, det var 6,25 timmar :P Så jag hade bara med "mat" för en paus, dvs. en påse nutrilett, men det var ju egentligen bara bra! Drack mycket vatten också.

Sen när jag kom hem åt jag ett äppel, och sen har jag gått på stan och uträttat lite ärenden i dryga timmen. For till bibban för att hämta en bok jag beställt, handlade linsvätska, tittade på skor och kikade in i ulands-butiken, tog ut pengar och for sen för att handla. Det blev rosmarin för bröden jag ska baka imorgon, ekotomater, mera funlight (hallon), samt keso. Ja, faktiskt keso, inte grynost :P För denhär sorten heter faktiskt keso... Den var lättare än den vanliga grynosten, 70 kcal/100 g. Ska kanske äta lite på knäckebröd imorgon, det verkar vara en klassiker :P

Sen träffade jag M lite och sen gick jag hem. åh, jag blev sugen på lite allt möjligt då jag handlade, men då jag på nåt sätt bestämt mig för att inte äta så går det liksom att sätta sig över suget :P Dessutom tror jag faktiskt att krom-tabletterna funkar lite :)

Boken jag beställde är förresten Evelyn Spöke, jag har hört så mycket bra om den. Har läst ett par sidor, den verkar riktigt okej hittills :)
Och jag satt och räknade ut hur kalorifyllda mitt bröd lär bli. Om jag tar lite mindre olja än det står, och inte använder all mozzarella-ost, borde de bli kring 90 kcal per bit. Jag får ta en, har jag bestämt. Jag har också bestämt att jag får ta EN chokladmuffins, som det lär bli till efterrätt. Högst en, eventuellt en. Om jag klarar av det så säger jag att min mage inte klarar av det, och ber om att få ta hem dem istället, så kan jag äta den en annan gång, då jag inte redan ätit så mycket. Sen lär det bli fetasallad och nån form av risotto. Så om man räknar:
Focacciabröd - 100 kcal
Fetasallad - 100 kcal (med dressing och ost, fast jag ska försöka undvika osten)
Chokladmuffins - 200 kcal?
Huvudrätt - 250 kcal?
= 650 kcal

Usch då. Men om jag äter gröt till frukost, liten portion, och sen bara grönsaker eller nåt till lunch, då ska jag väl klara mig ändå. Ja, det blir nog bra :)

Tyttö tanssii vaan

Hej, jag är så på G!
Kom nyss från jobbet, ett långt arbetsskift för att vara mig, 6,75 timmar. Och sen då jag kom hem skickade Emilia, en av mina arbets"kollegor" ett sms och undrade om vi kunde byta turer på lördag-fredag :) Passar bra för mig, då får jag mer betalt för lördagsskiftet, samt att man inte behöver stressa med maltagningskvällen på fredag. Samt att jag får lite paus, skulle annars jobbat 5 dagar i sträck.

Och jag har ätit så bra idag! Till lunch blev det ett glas vatten med nutrilettsoppa i. Gud, vad mycket godare den var än jag minns! :D Ska börja ta med såna till jobbet oftare. Tyvärr fick jag ta med in ett glas vatten på vessan och blanda där, för det var folk i kafferummet och jag vill inte att de ska se vad jag pysslar med :P Men gott var det. Nam nam! Om det inte var för att jag har saker som måste ätas upp i kylskåpet skulle jag ta en till middag också :P Nåja, och sen blev det lite nätmelon på min andra paus.

Det känns bra. Jag har inte ens varit särskilt sugen, för jag har satt mig in så järnhårt på dethär nu. Det ska gå. Äta lite, träna mer. Bli smal, smalare, vacker. Jag klarar det, för jag är bra på sånt här. Det går nog bra!
Till kvällsmat här blir nu grönsaksspett igen, eftersom jag än har kvar squasch och svamp och anans och tomat, samt tofukorv. Tofukorven var svingod, men rätt kalorifylld, så jag tar bara lite av den, mest för proteinet då också. Och så ska jag fara på promenad eller länk ännu ikväll. Jah. åh, vad bra det känns! Tack för peppet också ^^

Till slut en länk till låten jag lyssnar på repeat hela tiden: Tyttö tanssii vaan
Det är tydligen en gammal finsk poplåt, jag hade inte hört den förr, men jag tycker så om den! Om man inte förstår finska är den kanske inte sådär superbra, men jag gillar texten också... vill nån ha översättning så säg till, jag skulle få övat lite finska :P

Wah!

Äckelpäcklet börjar om

Okej. Ny start idag. De senaste dagarna, med början från lördag och med söndag som undantag, har jag stoppat i mig i stort sett allt som kommit i min väg... igår for jag på RAX med mina systrar, tog salladsbuffeten med proppade i mig grynost, mögelost och fetaost i såna mängder så det är hemskt. Samt massor med pizzabröd... som om det inte räckte med det for vi och köpte godis, säkert över 300 g, och så ännu på kvällen åt jag en liten platta mayachoklad och nötter och shit... På riktigt, jag gick omkring största delen av dan och mådde illa, för att jag ätit tills magen värkt.

Nu reder jag upp det här svineriet. Jag har redan börjat - morgonlänk/promenad nu i morse, och har ännu inte ätit frukost. På det har jag dessutom städat i min klädskrubb och plockat upp i rummet. När saker är städade runtomkring mig har jag bättre koll på mig själv också. Jag ska diska också, köket ser ut som ett bombnedslag. Ska äta lite flingor före jag far på jobb, och på jobbet tänkte jag äta en nutrilett-påssoppa och eventuellt en frukt. Sen då jag kommer hem eventuellt grönsaksgrillspett, så att jag får uppätet resterna av svampen och squaschen. Kanske mera promenad ikväll än, får se, det är så jävla mycket i mitt liv nu...

Fredag lär bli en utmaning, för då har jag och 3 vänner matlagningskväll... jag gör brödet, de andra sallad, varmrätt och efterrätt... jag ska försöka skylla på mensvärk. Det blir som ett test för mig, för att se om jag kan hålla mig. Det är i sociala situationer som det är värst. Det ska gå. Jag får försöka att inte äta nästan alls tidigare under dan, så kan jag iaf äta lite. Mycket sallad.

I övrigt umgicks jag mycket med söta P igår. Han är så underbar. Och han berättade förresten att läkarna trodde att han hade anorexi då han gick typ i åttan, för hans bmi var på typ 15... Gees, avundsjuka...
Jag vägde mig, dumt nog, efter duschen här i morse. 58,6. Fan, vad snabbt man förstör vad man jobbat ihop. Nå, det ska gå. Jag ska skärpa mig, jag ska ner. Jag SKA! Pepp please..? :]

Tredje gången gillt. Perkele.

Tredje gången jag skriver idag.
Och jag tänker inte ens börja rada upp all skit jag satte i mig här efter middan.
Om jag hade stannat vid middagen hade det stannat på fina 915 kcal eller sådär.
Nu vågar jag inte ens medge vad jag ätit,
men de tomma skålarna av allt ligger i disken nu.
Vi kan säga att det inte finns särskilt mycket kvar som kan fresta mig nu...

Jaa-a... ibland vet jag inte.
Ibland får jag såna konstiga infall att "Hey, jag är egentligen smal och får äta vad jag vill!"
Usch, jag är för trött för att skriva.

Men en dikt är påväg.

Gah.

Jag vill ha en egen lägenhet... NUUU... börjar bli så trött på min lägenhetskompis och hennes tycka-synd-om-sig-själv-fasoner och saker i hela lägenheter och smutsiga trosor på badkarskanten och primadonnasätt... Nå, så snart jag hittar en passlig lägenhet sticker jag, sanna mina ord.

Dagens intag hittills ligger på 351 kcal. Frukost blev då gröt, och till lunch åt jag ½ rågbröd med tomat o gurka + ett äpple. Sen när jag kom from jobbet/från att ha handlat åt jag en liten bit nätmelon och två pyttesmå morötter. Sen planerade jag att grilla lite grönsaker och tofukorv i ugnen på spett till middag, men så kom jag på att jag inte har några spett... :P Så det får bli typ grillat utan spett, för jag skulle inte orka fara och inhandla spett. Eller orkar jag? Jag får se.

För övrigt - mensen kom idag. Skönt :)

Måndagmorgon

och jag har ätit gröt, för första gången i antagligen hela mitt liv, har jag självmant ätit gröt. Till och med gjort den själv. Whee! Jag har inte kunnat det på svinlänge, fick kväljningar av bara lukten av gröt...
Inte var det ju supergott, men helt okej. Inte lika gott som på matlagningskursen dock. Hade i några hallon och en liten sked margarin också. En stycken frukost = 176 kcal. Okej, med tanke på att jag just vid sista skeden kände att "Okej, nu kan jag inte äta mer, jag är helt enkelt Mätt..!" Då jag äter vanliga flingor brukar jag vara jättesnål efter ännu större portion till :P

Blev dock ingen morgonlänk idag, var för trött. Ska försöka fara ikväll istället då. Morgonvikten låg förresten på 56,7 så jag är inte helt ute ur spelet, kom rätt kvickt ner under 57 igen. Då åt jag ju iofsig knappt nåt igår men ändå :P Har inte alls tänkt ut vad jag ska äta idag, så nu ska jag klä på mig, fixa mitt hår lite, och tänka på det innan jag sticker på jobb. Heips.

Jaha för andra gången idag.

170 kcal på hela dagen. Så lite har jag inte ätit sen före maj. Men då åt jag ju fruktansvärt mycket igår, så det är kanske därför det gått. Av egna principer borde jag inte ätit så lite, för jag vill ju egentligen hålla mig kring 800-900 eller iaf under 1100, men pga. gårdagen är det här bara bra.
Frukost: 1 danone drickjoghurt
Lunch: 1 övermogen kiwi, slängde en del av den
Mellanmål: 2 koppar te m sötning o soya light
Middag: 1 kopp buljon (½ tärning)

Funderar på att ta en kopp te till, just because. Och ser fram emot morgondagens frukost, för jag ska testa göra egen gröt :D Har aldrig kunnat äta det förr, men igår gjorde vi speltgröt och den var sååå god... ska testa med de flingor jag har imorgon nu då.

Vad mycket det är nu. Min S är ett vrak av känslor, jag önskar jag kunde hjälpa A och E, och jag saknar P. Och tycker synd om L. Voi hohho...
Jo. Nu ska jag ringa P lite, kanske, och sen göra te och kanske se på charmen, sen i nåt skede gå och sova.

Jaha.

Ja, surprise, jag klarade inte min utmaning igår. Förmiddagen gick bra, vi hade matlagningskurs och jag smakade av allt vi gjorde och det avr okej, och gott. Mycket grönsaker. Sen följde jag med då de andra for för att handla skräp, men köpte inget själv. Vad duktig jag kände mig! Men sen brast det i nåt skede där mellan det sjätte pinnbrödet, och efter veganpizzan jag bakat och tagit med mig. Godis i mängder, choklad och MASSOR av chips. Sen mera chips, mera bröd, och jordgubbar på det. Det kom till en punkt då min mage värkte så jag varken kunde stå eller sitta, jag sa högt att jag funderar på att gå och spy bara för att det skulle kännas bättre, och S sa att det kanske skulle vara en bra idé. Efter ett tag gjorde jag just det. Tyvärr kom bara jordgubbarna upp, men magen lugnade ner sig. Inte stoppade ju det mig från att äta mer chips och godis sedan senare...

Kom hem nu i morse, har bara druckit en drickjoghurt hittills, och ska på jobb alldeles snart. Planerar att ta en till omstart nu, bara kanske äta en allévobar på jobbet, eller ens en frukt, och sen dricka buljong på kvällen. Jag känner mig fortfarande mätt från igår så :S Av nån anledning når jag alltid ett delmål morgonen före de värsta svullfesterna... nå. Vågen visade typ 57,7 nu efter dusch, så det är iaf under 58. Och då har jag nog mycket i magen än. Chips... fyyyyyy... Men pånytt bara, man måste ju ha sina sämre dagar för att orka vara duktig. Nog är jag snart inne på det bra spåret igen.

Men det skrämmer mig, att jag faktiskt kan äta tills jag spyr.

FEMTIOFEM!!!!1111ettettett

Alltså vet ni vad?!
Nu!
Efter morgonlänk!
Vägde mig!
Först visade vågen 56,3,
jag pustar lite glatt ut, samma som igår,
ingen minskning men iaf ingen ökning,
sen väger jag mig igen...
55,9.
What? Den måste visa fel.
Igen. 55,9.
Och igen.
Och igen.
Och igen... :]

Fatta det. 55 och 9. Under 56 kg. Vad glad jag blir ^^

För alla dem som väger typ 40-nånting måste jag ju låta helt knäpp, men jag "tävlar" bara med mig själv, och jag blir så jäkla glad när jag ser att det jag gör har resultat! Nu ska vi bara se om dagens lyckorus gör att jag blir mer sporrad till att klara av dagen utan frestelser, eller om det blir tvärtom, att jag ger efter bara för att det gått så bra :P Jag hoppas på det första.

Well well, jag komer vara borta hela dan, och kommer tillbaka först i morgon;
Ha det bäst, söton!

Snabbmat

Åh, jag gjorde just en svingod pizza till lunch... :] Kanske inte det vanligaste att höra från en pro ana, men alltså åååh vad god den var..! Och bara 306 kalorier! Whee! Det må vara alldeles förfärligt mycket för vissa kanske, men för mig är det riktigt perfekt :) Och veganosten gick ju urbra att ha på pizza, den smälte fint och så, och var helt god! Inget jämfört med vanlig ost förstås, men sånt har jag ju i stort sett lagt av med. Vilket i sig är en bedrift, för jag ÄLSKAR ost.

Men jo. Snabbmat. Jag har den senaste tiden kikat runt lite på olika snabbmatkedjors hemsidor och jämfört kalori-innehållet i deras vegetariska måltider (mest dem, för det är ju sånt jag skulle äta).
Här kommer lite snabb sammanfattning:
Rolls vegehamburgare: 344 kcal
Hesburger vegehamburgare: 568 kcal
Subway vegesub (15 cm): 237 kcal

...ni får ursäkta att länkarna är till finska sidor, men jag är inte säker på om Rolls och Hese ens finns i Sverige. Och jag skulle lagt till McDonalds på listan om de hade haft ett vegetariskt mål, men det har de ju inte ._.
Anyhow. Det är ju sjukt att Rolls-hamburgaren kan vara mer än 200 kcal mindre än den på hese?! Iofsig är den på hese avlång, och antagligen större, men ändå... om jag nån gång tvingas äta snabbmat ska jag propsa på att få äta på Rolls... Subway börjar bli lite uttjatat. Och 237 kcal gäller då alltså utan ost och dressing och sånt.

Det Jag skulle vara intresserad av att vet är hur många kalorier en pizzeria-pizza egentligen innehåller..! Det beror ju förstås på vart man går och hurdan pizza man tar, men... ja... Jag har, de gånger jag ätit pizza sen jag började räkna kalorier, räknat en hel vegetariana som 1500 kcal. Har ingen aning om ifall det är rätt, men så räknar jag iaf. Det finns ju liksom inte så mycket att gå efter... på kotipizzas sida står det att deras vegetariana innehåller 841 kalorier, men de har ju rätt små pizzor i jämförelse med typ vanliga s.k. "turkpizzerior" :P
Jag borde kika på nån fryspizza i butiken, man kan kanske få en fingervisning åtminstone... nå, oavsett så kommer det inte ner till min 306-kaloriers mumspizza ^^ Fast då blev jag ju inte direkt mätt av den... jag kunde ha ätit två, och fortfarande vara sugen på mera, tyvärr :P

Men det som verkligen chockade mig var kcal-innehållet i ett par bullar på McDonalds' sida - Visste ni att en dallasbulle innehåller 345 kalorier?! Hjälp! Jag åt ju en sån under förra föreningshelgen, trodde den var kanske 250-300 högst... och värre; att en chokladmuffins kan innehålla 570 kcal! Femhundrasjuttio?! Det är ju SJUKT! Och sen har vi McFlurries och pehmisar från hese och Gudarna vet vad...

Nåja. Så länge jag håller mig borta från dem är de ju ingen fara :) Och sen har jag nästan lovat mig själv att då jag nått 55 kg (alltså någorlunda stabiliserat mig där omkring), så ska jag helst inte gå ner mer efter det. Jah. Men en grej i taget, jag ska komma dit först :P

56,3

Alltså whoa, jag har inte vägt såhär lite sen... ja, det måste vara år sedan, påväg upp till den vikt jag sedan fick. Hahaaa ^^ *litet skratt* BMI på 18,4 nu ungefär :) Bara ett halvt bmi tills jag kommer till det som jag inte ens vågade hoppas på i början av allt det här... och mindre än ett halvt kilo tills jag når 55 och nånting!

Frukost blev ett rågbröd med tomat och gurka, samt en kopp te. Eventuellt mellanmål blir en stor kopp varm fruktsoppa (20 kcal på sin höjd, den är 8 kcal/100 g ;D), och sen tänker jag faktiskt göra pizza som lunch :) Jag köpte färdiggjorda bottnar förra veckan, och de är mycket lättare än de jag brukar göra själva, bara just över 200 kcal. Om jag sen bara har tomatpuré, ananas och en liten gnutta veganost på, blir det riktigt bra. Veganost bara för att jag ville testa om mozzarellavarianten var bättre än de andra, för den jag smakade tidigare smakade APA.
Sen blir det eventuellt nåt litet mellanmål före jobbet, och det sista av couscoussalladen sen som middag på jobbet. Eventuellt te på kvällen.

On a more serious matter - Jag undrar om min mens har fallit bort... jag slutade äta p-piller för nån månad sen, av den enkla anledningen att mitt recept tog slut, och det förnyade finns på skolhälsovården, som inte har öppet... Jag tänkte vänta till hösten. Om jag nu räknat rätt har jag haft en mens, i juni, efter att jag slutade med pillren, och sen vet jag att jag borde ha det nån gång här i början av juli, i alla fall före sista helgen, för då ska jag bort (jag hade kollat så att det inte skulle komma då iaf). Men ja, jag har ingen exakt koll, men den börjar vara sen nu, tycker jag... :/
Två alternativ - Jag är gravid. Nej, det tror jag verkligen inte, för jag är inte så dum att jag går och slutar äta p-piller och sedan har oskyddat sex. Och två - jag har helt enkelt gått ner "för mycket" i vikt. Det måste ju nästan vara så. Inte klagar jag ju egentligen, jag slipper gärna min mens, men jag vill ju inte att det ska ha bestående men... :S
Nå, jag får väl se. Kanske den bara hoppar över en månad.

Nu ska jag göra nåt praktiskt. Sicksacka kanterna på skjortan jag syr, reda upp i klädskåpet, eller föra 2 böcker till bibban. jag tror jag kör på alla tre. Japp.
Ha en fin dag!


Självutmaning

Hemkommen från jobbet och med bara en kopp te i magen (dvs. dagen slutade på 875 kcal) kom jag på att utmana mig själv:
Jag ska klara av att inte äta nåt onödigt under hela helgen, och om jag sedan ligger under 57 på söndan får jag unna mig nåt..! Med onödigt menar jag då något utöver frukost, lunch, middag och "ordentliga" mellanmål. Grönsaker räknas inte, inte heller te eller fruktsoppa, däremot alla sorters snacks och kakor. Frukt räknas heller inte, men nog nötter och torkar frukt o sånt. Jag måste ha med torkad frukt, annars vet jag att jag kommer köpa torkade mjuka dadlar, jag är helt svinsnål på såna jämt men de innehåller 310 kcal/100 g...

I morgon ska nog gå bra, jobbar 16-21.15, men det är lördan jag oroar mig över... jag ska nämligen på kurs och föreningskväll, och med tanke på hur det brukar sluta så... ja... men en utmaning är det i alla fall! Jag vet fortfarande inte om jag ska räkna med alkohol som onödigt, för jag vet att folk lär dricka på lördagkväll... kanske jag låter bli i alla fall. Jaa..!
Det ska gå! Kämpa! Säg nej! Drick massor med vatten! Det går, för jag är stark!
Försöka duger :P

I all korthet:


Tack snälla våg, för att du fortfarande låg på under 57 imorse trots alla kakor igår. 56,9 efter en nästanhetsätning är rätt sjyst :)

Frukost: 40 g Allbran - 131 kcal
1 dl soya light - 29 kcal
1 kopp te - 5 kcal

Mellanmål: 1 kopp bärsoppa - 18 kcal

Lunch: 75 g fullkornspasta - 253 kcal
15 g pesto - 77 kcal
10 g margarin - 36 kcal
150 g grönsaker - 39 kcal
1 selleristjälk - 2 kcal

Mellanmål: ½ flaska Danone - 50 kcal
1 kopp te - 5 kcal

= 645 kcal
Träning: Morgonpromenad/länk.

Ska bara gå och väga upp min sallad för jobbet så skriver jag upp resten också:
Middag: 407 g couscoussallad - 185 kcal
50 g lättgräddfil - 40 kcal

Dvs en slutsumma på 870 kcal. Då kanske jag tar en kopp te än ikväll, kanske kanske kanske med en hjortrongrotta om jag är riktigt sugen, men jag ska försöka att låta bli. Åtminstone en dag ska väl få gå tills jag släpper efter :P

Jepp. Nu ska jag läsa tidning, fundera på morgondagens mat och sen kila iväg på jobb. See ya!


Myskofiluns!

En märklig dag.
Blev alltså ingen morgonlänk för det regnade. Liten frukost på rågbröd med tomat, gurka och sen te, litet mellanmål på hallon och till lunch en enorm skål couscoussallad som var svingod, och ändå bara 150 kcal :D Vill nån veta vad jag hade i den, fråga :)
Sen drack jag en halv flaska Danone drickjoghurt (52 kcal) och en kopp te och åt lite egengjorda äppelchips som mellanmål, det skulle jag inte ha gjort för ååååh vilket sötsug jag fick.. nåja.
Sen blev det middag på klyftpotatis och ugnsmorot samt den andra grönsaksbiffen. Samt en till kopp te. Jäklar vad jag dricker te :D

Men sen var jag så himla sötsnål ändå (tydligen var middagen för liten, eller så räckte 880 kalorier helt enkelt inte), så jag åt upp resten av åppelchipsen, vilket iofsig inte var så fruktansvärt många. Sen tog jag två hjortrongrottor, och sen tre till :P Och vet ni vad - ingen ångest! Jag kände mig bara glad! Det var såååå sååå gott, och jag hade bara en enkel känsla av att jag unnade mig lite gott..! Till råga på allt lade jag till en Sirius-bar ;) Jag trodde ett tag att jag skulle falla in i världens hetsätningskväll, men jag lyckades säga att Nej, jag bara äter lite sånt som jag egentligen inte tillåter mig själv, och sålänge jag inte går över 2000 kcal på en dag är det inte ett misslyckande! Med Siriusen inräknat blev det 1589 kcal på hela dagen.

Och bäst av allt - Jag fick världens energikick av allt sött, så jag for ut och sprang ^^ Jisses vilken fart jag hade på, det riktigt kändes hela vägen att jag hade motivation i varje steg, jag hade liksom "drive" eller nåt... Alltså jag måste låta helt hög X) Hur som helst borde jag ha gjort av med typ 300 kcal eller nåt, så dagens slutsumma borde ligga under 1300 kcal :D Jag funderade redan tidigare på att göra en påse lättpopcorn och sitta och mumsa i det till en film jag inte sett än, men nu känner jag mig så nöjd så jag tror jag låter bli ^^ Vi sparar popcornen till en annan dag.

Jag vet inte varför jag känner mig så glad, antagligen sockerhigh-en, men jag njuter av det ^^ Jag känner mig vacker och glad över det faktum att jag faktiskt lyckats gå ner till kring 57 kg, och mer ska det gå! Och att jag kan låta mig själv tappa greppet ibland utan att helt förstöra dagen! Vitsi! Aaaaah ^^ *litet skrik*

Nej, jag tror jag går och gör lite buljong åt mig, eller värmer lite fruktsoppa eller nåt :)
Ha det bäst, ni är vackra!


Vem är jag då?

Upptäckte (till min stora förvåning, kan jag tillägga) att jag var uppe i nästan 30 enskilda besökare igår. Hjälp, var kommer alla ifrån? :P Enda stället jag gett ut min bloggadress på är på Ana/Mia Inserted, ju.
Nå, oavsett så kunde det kanske vara på plats med en liten kort ny-presentation...

Jag heter L***, jag är 20 år gammal och jag studerar på högskolenivå i en stad på Finlands västkust. Jag bor i samma stad, delar en tvåa med en vän, men söker efter en etta för i höst, då jag insett att det itne funkar så bra det här, iaf inte just nu.
Jag har en pojkvän, P, sedan 1:a juni, och jag är fortfarande hemskt nyförälskad :] Andra vänner som kan figurera i min blogg är S, min kanske närmaste vän, L, en god vän från fritiden, C, min föredetta, samt P&E, vänner till min P, och ett par.

Jag är vegetarian på heltid sedan mars ungefär, och har ätit vegetariskt från och till i ungefär 1 ½ år. Jag är också (duh) finlandssvensk, dvs JAG HAR ALDRIG BOTT I SVERIGE, MIN SLÄKT KOMMER INTE FRÅN SVERIGE, MITT MODERSMÅL ÄR SVENSKA ÄNDÅ. Det måste påpekas ibland, särskilt som de flesta som läser väl är rikssvenskar, och no offense, men ni verkar ha väldigt svårt att greppa att man kan bo utanför Sverige men ändå vara svenskspråkig från födseln :P
I övrigt är jag wiccan, tänker inte gå in mera på det här, men fråga gärna.

Jag är 175 cm lång och har som mest vägt typ 63 kg. Då jag började se mig själv som pro ana (jag har inte anorexia, märk väl) vägde jag kring 61 kg, det var i början av maj, och idag väger jag runt 57 kg. För att vara mer exakt visade vågen på 56,6 i morse. Mitt första delmål var att komma under 58, det nådde jag rätt snabbt. Nu är mitt största mål att komma ner till 55 jämnt, och alltså nå ett bmi under 18, men mitt delmål på vägen är att komma under 56.
Om jag sedan kommer vidare från 55 så fortsätter jag ju gärna, men jag tar en sak i taget.
Vad gäller träning så springer och promenerar jag mest, men jag planerar att börja simma och cykla mera.

Vad mer? Jag är en naturmänska, handlar ekologiskt då jag kan, älskar naturfenomen som regnbågar och åska, är en rollspelsnörd och ett fantasyfreak. Jag tycker om att läsa, och att sy är rätt trevligt det med. Jag gillar också att dansa, men det gör jag rätt sällan. Jag tycker också om att bara sitta och umgås med vänner eller se en bra film. Och så tycker jag, paradoxalt nog, om att laga mat och baka... ;P
Favoritmusiken är som klädstilen - hemskt blandad. Jag kan lyssna på allt från medeltida ballader á Hedningarna till Hårdrock á Rammstein, till radiopop till punk till Gudarna vet vad. Jag har dock en stor förkärlek för Soundtracks i alla former, och irländsk folmusik är bara för underbart.

Jag har inte anorexi eller bulimi. Jag är pro ana. Jag vet att jag för min eget bästa borde ge fan i det här innan det helt har greppet om mig, men det här är mitt val, jag tänker bli smal. Oh, vad jag rimmar :P
Nej men seriöst. Det här är mitt val, och det må vara ett jävligt dumt sådant, men må så vara då.

Ni som läser regelbundet, om här finns såna, får gärna räcka upp handen :) Vem är du, varifrån är du, hur gammal är du, har du nån ätstörning, varifrån hittade du min blogg, och sånt. Jag är nyfiken på er ^^

Jepp. Det var morgonens inlägg. Blev ingen morgonlänk för det regnar. 56,6 ändå :D

Duktigdag

Lunchen blev inte så liten som jag hoppats på - det blev ett stort knäckebröd med en hel banan på (den höll på att bli gammal, och HerreGud vad gott det var!!!), 100 g hallon, ett par morötter och ett glas bärsoppa. 260 kcal ungefär. Sen kom S hit, och vi gick på stan. Vi rantade runt lite, och jag drack ett glas vatten med lite apelsinjuice i på Veripalvelu, men jag orkar inte räkna med det, tänker att allt promenerande jämnar ut det...

Sen kom vi hit och gjorde hjortrongrottor ;P Jag såg ett recept på hallongrottor i en tidning som verkade så gott, så jag ville göra hjortrongrottor. Det var så enkelt recept, bara smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver, och hjortronsylt då. Bara en massa skit alltså, men jag var sugen. Det blev 19 stycken, 2 är redan uppätna, dock inte av mig..! Jag räknade att de blev ca. 107 kcal/styck. Onödigt mycket. Men än har jag alltså inte ätit en enda..! Jag ska ta en eller två till te ikväll, som belöning för att jag gått under 57 än en gång. Även om jag tar två är jag nämligen ändå under 1000 kcal :)

Middagen blev förresten en grönsaksbiff med klyftpotatis och morot samt lite gurka, lite tomat och lite böngroddar. Nam nam! Till det drack jag en kopp te, för mättnadens skull. Hela middagen blev ungefär 347 kcal.

Jag vet förresten att det ser urtrist ut utan bilder, men min kamera har nåt fel, och jag orkar inte söka bilder nånstans... :P
Jag hade annars tänkt fara och simma till simhallen här nån kväll, men kollade igår på hemsidan, och de har stängt ända till slutet av juli :/ Bleh. Det blir nog fortsättningsvis promenad och länk för min del. Synd, för gymmet ingår i simavgiften... för att inte tala om den ledda simjumppan, den är bäst!

Funderar på att fara på promenad nånstans än ikväll. Kanske jag ringer C och frågar om han vill komma med. We'll see. Hoppas vågen fortfarande visar under 57 imorgon. Håll tummarna!

Femtiosex komma sju

HaHAAA, än en gång under 57, och nu för första gången under en dag då jag vet att jag med säkerhet inte kommer att behöva äta socialt ^^ De två tidigare gångerna har varit före P&S's gemensamma födisfest, och sen... när var det, före släktfesten i lördags? Men idag ska jag äta så duktigt så, jag ska banne mig hålla mig under 57, och sen om inte alltför länge komma under också 56!

Morgonlänken var urskön, det är så skönt att springa utan jacka, och det gick så lätt så ^^ Sen lite muskelövningar, snabb dusch och vägning och glädje :D Sen har jag då tagit mina piller (vilka inte är värre än Mitt Val - Vegetarian samt en Zyrtec för min pollenallergi) och mina vanliga hela linfrön med vatten. Sen bestod frukosten av 40 g Allbran och 1 dl soya light, samt en kopp te.
Sen hade jag faktiskt tänkt äta lunch före jag ska mäta upp med S runt klockan 12, och det skulle bli klyftpotatis utan olja i ugn, samt grönsaksbiffarna jag köpte igår, men isåfall borde jag redan ha börjat laga mat, och det har jag ju inte... så jag tar en lätt lunch, kanske lite hallon och och smörgås och massor med vatten eller nåt, och så äter jag potatis och grönsaksbiff till middag istället..! Då kan jag skylla på att jag just ätit lunch, ifall S vill att vi ska äta glass, och samtidigt säga att jag inte vill förstöra aptiten inför middagen ^^

Sen lite kul grejer - Jag har börjat se hur smala mina armar är. I alla fall underarmarna är smala. För min del behöver de faktiskt inte bli smalare, det skulle nästan vara obehagligt. Jag får börja träna armarna! Och jag har ett par jeans som ser jätteförstora ut, men de var iofsig stora redan innan jag började gå ner i vikt. Ah well.
Nu ska jag städa upp lite i rummet (jag har klippt lite tyg), fundera över min lättlunch, samt kanske sitta och se på lite Freky Eaters medan jag väntar på S! See ya!

Heja heja

Liten update, känns som om det avr evigheter sen jag var inne fastän jag skrev typ igår :]

Nåja. Igår var en superdag :D Lunch blev ett halvt rågbröd (70 kcal) och det sista av salladen (typ 190 kcal), sen gick jag hem till P, och det är typ 5 km dit :] Där satt vi och myste tills P&E dök upp, och sen spelade vi Alias :D Det var jätteskoj! Sen nån gång kring 16-17 tyckte P:s mamma att vi skulle äta nåt, så vi satte fram lite smörgås och sånt... jag förstod att det skulle vara dumt att försöka överleva dagen på 360 kalorier (vilket var intaget dittills), så jag åt 2 halvor rågbröd (120 kcal) med paprika och lite Creme Bonjour-HELL på. Sen åt jag upp resten av paprikan också, för de andra åt vindruvor ;) Till det drack jag två små koppar te med varsin klunk fettfri mjölk i.

Sen spelade vi mer Alias, jag satte fram godispåsen från dagen före och proklamerade i stora drag "Ät!". Och det blev rätt snabbt uppätet, P&P är godismonster :D Det är iofsig jag med, men jag åt bara 3 stycken Ässä Mix-godisar, och det mest för syns skull, samt att jag inte ville riskera hetsätning senare. Sen gjorde vi inte så mycket annat, satt och pratade och sånt. Kring 20 for P&E hem. För att klargöra så är P min pojkvän, medan P&E är vänner till min P, tillsammans, och numera också nästan mina vänner. Så det finns två P.
Efter att de farit myste vi lite för oss själva, klockan gick bara, och då den avr runt halv 10 började jag mumla nåt om att fara hem. Som det sen blev så kom P med ^^
Så vi gick hem tillsammans, efter att ätit varsin ljus semla med smör (jag räknade 140+35, det var bara lite smör). Och så somnade vi rätt snabbt...

Sen blev det ingen morgonlänk ju, men för att nu säga det som så så fick vi oss lite motion ändå... ;P Ursäkta. Jag hade lite dåligt med frukost så det blev ett rågbröd med gurka o tartex, en kopp te och en kiwi för min del. P åt flingor med soya light ^^ Sen gick vi och handlade lite mat åt mig, kom tillbaka, och i nåt skede blev vi hungriga då vi beslöt att han stannar kvar över lunch. Det blev ris med minivårrullar och grönsaker. Gott! Men MÅSTE ris vara så kaloririkt?! GRRR! Nå, det är ju bra kalorier ändå, egentligen. Även om det var vitt ris. Men jag ska köpa fullkornsris nästa gång.

Och sen kom dagens synd - Mintfudge. Alltså åååhhh... vi gick förbi en liten presenthsop påväg hem från butiken, jag sa åt P att jag alltid undrat vad det var för ställe, och han sa att de har all möjlig choklad och sånt där. Så vi gick in och tittade. Åååh, vad sött det var! Bokstavligen och symboliskt :P Vi delade sen en liten presentpåse med mintchokladfudge, eller jag betalade 1 € och P 4 €, jag gjorde det mest med flit så jag inte skulle ta så mycket sen... och efter lunchen smakade vi av den. Alltså Fy satan, jag har tror jag aldrig smakat så god choklad förr. Aaah! Men jag åt långsamt och njöt av smaken, så jag klarade mig med 3 bitar. Rätt stora bitar dock... har nån kalori-innehållet på Fudge? Påsen var på 150 gram, det var typ 18 bitar, så det blev inte ens 100 gram. Nå, jag räknade 3 bitar som 150 kcal. Tre är ett bra tal vad gäller Godis och mig, tydligen.

Sen har jag och P varit och sett på en lägenhet åt mig, så det blev halvtimmes promenad dit och en halvtimme tillbaka. Ibland är det bra att ingen av oss har bil ;) Själva lägenheten var tyvärr en besvikelse, men annars var det trevligt. Och nu kom jag nyss tillbaka, har druckit en liter SodaStream-svartvinbär (med Fun Light, då) och försöker övertala mig själv om att jag inte ska äta mer idag. Intaget ligger ändå på 980 kcal, och gårdagens på 840. Det skulle vara fint om det kunde förbli så, tycker jag :) Har man viljan, så.

Om jag orkar far jag på promenad än ikväll. Eller länk. Nu ska jag fixa lite praktiska saker, kanske diska eller föra ut rosk eller... Nåt. Haha, jag kom just på att "rosk" ju är en finlandism :P Nå, kanske folk förstår ändå. I övrigt - Tusen tusen tack för kommentarerna! Det är så himla kul att läsa att folk gillar bloggen, eller annars bara peppar en ^^ Nu ska jag rensa min webhistorik lite, och läsa alla bloggar jag missat det senaste dygnet! See ya!

Bakslag

Jag tänkte än en gång - Men dagen är redan misslyckad, jag kan lika gärna ge efter. Se vad det ledde till...

Fram till att jag anlände till släktfesten hade jag fått i mig typ 415 kcal. Jag skäms för att räkna upp allt jag satte i mig, men jag tvingar mig själv till det, bara för att se hur mykcet det faktiskt var:
  • 5 Mandelkubb
  • 1 bit gräddtårta
  • 2 ballerinakex
  • Lite jordgubbar
  • Lite bönsallad
  • Typ 3 halva Gi-knäckebröd.
Det var ju i sig inte så hemskt, allt ändå under 2000 kcal har jag räknat. Men om jag bara kunnat stanna där... nej fan. Då for vi hem till min bror, jag och min äldre syster, för vi skulle barnvakta. Och han hade sagt att vi skulle äta av sötsakerna han köpt, för de bli dåliga annars. Sen kunde jag inte sluta frossa...
  • ½ chokladnunna
  • ½ chokladbebe
  • 2 rostbröd med smör
  • 2 rostbröd med jordnötssmör
  • Jordnötssmör ur burken
  • Säkert minst 10 kex med chokladbitar i
  • 1 minipåse med kinesiska hickorynötter
  • Minst 5 mariekex
Delvis stod jag i köket och åt tyst i hemlighet... USCH! Jag är inte så mycket äcklad över allt jag satt i mig, utan mera av det att jag inte kan sluta, och att jag gör det i smyg. Jag vill INTE få bulimi, det är dethär SÅ inte värt! Iofsig spyr jag ju inte eller så, men ändå... För övrigt blev intaget typ över 4000 kcal...

Och sen när jag gick hem for jag via Makuuni och köpte en stor godispåse, för att jag var snål, och ändå förstört hela dagen eller veckan. Orkade inte äta allt, som tur var, men ändå...

Nu har jag konstaterat att det är väldigt mycket Allt-eller-inget-mentalitet för mig, har jag satt i mig nånting kan jag inte sluta, och sen känns det dumt att säga nej till nåt när jag sagt ja till nånting annat redan. Jag måste helt enkelt se till att inte börja säga ja. Då blir det bra.

Jag for inte på länk nu i morse, jag ville få sova ut för en gångs skulle, det är evigheter sen, och jag känner mig utvilad. Dessutom kommer jag ändå att gå minst 10 km idag, så jag tyckte jag kunde låta mig vila nu på morgonen. Det som stör mest är att jag inte kunde väga mig efter duschen som vanligt :P Men nu för ett tag sedan vägde jag iaf 58,6. Blä. Men (jisses vad jag ska vara positiv då!) det är iaf under 59. Också konstaterat - Jag har inte legat över 59 på hemskt länge. Det är bra!

Och nu tar vi i med nya tag! Inget mer småätande, inget sug! Mera vatten, mera frukt, mindre sött! Inte säga ja!
Jag ska på Aliaskväll hem till P ikväll, funderar på att ta med resten av godiset så att det blir uppätet, och sen se till att inte småäta av nånting. Kan bli knepigt, men jag ska klara det. Jah!
Ska snart äta frukost, men jag är fortfarande mätt från igår :S SÅ jag väntar lite till.

Pepp pepp. Blä.

56,6

Min våg är lömsk. Först då jag vägde mig i morse stod vikten på 57,0. Jag var lite Whaaat..? Jag hade nämligen just haft ett långt toalettbesök så att säga, samt att jag ju varit på länk i en halvtimme. Vägde mig igen, 57.0. Jaha. Nåmen en gång till. 56,6. What? Oj! Igen? 56,6. En sista gång då, 56,6. Så jag tror på 56,6 :D Det har jag tror jag inte varit förr, förutom då jag gick upp till min "normala" vikt för X år sedan då. Weeeeeh! Passande då, att det idag kanske blir lite småätande på släktfesten :P :S Nåja, med min plan kommer jag inte ens ha ätit 500 kcal då jag kommer dit, så kanske det går bra.
Frukost: 50 g Allbran Apple and fig + 1 dl soya light
Mellanmål: 100 g bärblandning
Lunch: 1 portion sallad + eventuellt 1/2 rågbröd

Fast jag har ju då bara ätit frukost än, + hela linfrön i vatten och vitamintablett + allergitablett.
Om jag tar rågbrödet med till lunchen (vilket jag nog borde...) blir det 523 kcal. Det låter bra, tycker jag. Sen blir jag upphämtad till släktkalaset, förhoppningsvis har folk hunnit äta mycket redan då jag kommer ;)

Morgonlänken var skön, för en gångs skull sprang jag hela vägen. Jag brukar inte orka, för jag tycker att jag egentligen ska gå på morgnarna, och springa på kvällarna, men eftersom det är evigheter sedan jag sprungit på kvällen så ville jag se om jag fortfarande orkade springa hela vägen, och det gick helt bra nog, lite ovant bara. Skulle vara kul att veta hur långt det är egentligen. Skulle gissa på en 4-5 km, och det tar mig ungefär 30 min, så enligt en sida jag kollar det från borde jag ha förbränt ungefär 300 kcal. Skoj ^^
Idag sprang jag också för första gången utan jacka, eftersom det var så skitvarmt igår och jag lovade mig själv att inte springa mer i jacka om solen skiner. Jag hade dock inte räknat med blåsten... :P Hjälp! Jag höll ju på att blåsa iväg! Men det var skönt ändå för jag kände mig sportig, återfann min svarta logg-topp som jag ser så smal ut i ^^

Jöpp jöpp. Heja mig :)

Salladsdagen 57 kg

Efter morgonens länk/promenad stod vågen på 57 jämt. Jag hade hoppats på mindre, samtidigt som jag var rädd att det skulle stå över 58, efetrsom jag vägde 58,5 innan jag gick o la mig igår... Hur kan man liksom ändra 1,5 kg sådär bar? Det är ju förstås vatten, och jag är ju lite uttorkad efter morgonlänk, samt att jag kissade före jag vägde mig, men ändå? 1,5 kg? Gees.

Oh well. Frukosten blev det sista av mitt Allbran-paket (jag har köpt ny, med äppel och fikon i, ska testa nån morgon snart), med soya light (tog bara 1 dl, och det räckte hur bra som helst, jag har alltid för mycket mjölk i flingorna..!), samt en halv banan. Till det en kopp te med sötning och liten mjölkslurk. Nästan 250 kcal sammanlagt. Helt fint :) Sen kirng en 11-tiden tog jag en Siriusbar, fy fan vad goda de är, alltså..! Jag var egentligen inte jättesnål, men jag ville äta nåt litet som mellanmål, och efteråt var det nästan värre :P Jag ska fota dem nån dag så folk får se hur de ser ut...
Förresten, igår då jag handlade såg jag hur stort utbudet av Müslibars egentligen är..! Mums! Jag ska pröva massor av olika sorter ^^

Sen har jag suttit och sett på Supersize vs Superskinny på Youtube hela morgonen :P Det är riktigt skojigt. Samtidigt har jag stretchat lite, diskat, gjort lite situps och annat så jag inte sitter helt stilla. Och nyss gjorde jag en sallad som jag senare ska äta till lunch. Och jag bestämde att det nog blir bäst att ta en allévobar som middag, för annars blir det så tjatigt med sallad, även om den är jättegod :) Jag kan ta sallad som lunch på jobbet imorgon istället.

Jepp. Snälla, 56 och nånting imorgon? Jag ska nämligen på en liten släktfest imorgon, min kusins pojke fyller år och vi blev ditbjudna. Ska bli skoj att träffa släkten, har inte sett mommo på skitlänge, och mina kusiner från Danmark är här också :) Men vi får se vad det blir i matväg... jag får försöka hålla mig fram till det att vi äter, och sen hela tiden tänka på att inte ta för mycket. Förhoppningsvis är det kött i det mesta, så kan jag ändå inte äta det ;)
Och vet ni vad? Jag blev faster idag! Igen ^^ Min bror fick en liten dotter till, deras andra barn ^^ Wheee! Livsglädje!

Jag är så normal.

Här sitter jag,
har fått i mig hälften av vad en vanlig mänska ska få i sig i kaloriväg på en dag,
och dreglar över kakarecept på nätet...
Och för att vara en ana-blogg är det knappast så normalt att lägga in kakarecept, men oavsett:
DETHÄR SKA JAG GÖRA DÅ JAG GÅTT NER LITE TILL:
http://macandcheesereview.blogspot.com/2008/06/vegan-peanut-butter-filled-chocolate.html

... de verkar helt himmelska. Jag har sutti och räknat lite, och om jag nu räknat rätt borde de ligga på just över 100 kalorier per kaka :D Fast då har jag räknat med soya light, och lättmargarin, samt att jag inte har nån aning om hur många gram 13/4 dl jordnötssmör skulle bli, så jag drog till med 100 gram. Verkar oavsett jättesmarriga, jag ska göra såna nån vacker dag, och lägga i en fin burk, och tillåta mig nån gång till teet ^^

Om nån är intresserad hittade jag dendär bloggen via en sida som Peanut länkat till; Tastespotting. Jag har märkt hur farligt det kan vara att hänga där för länge, man blir helt GAAAAAH VILL HAAA! Men efter ett tag går det om, och man kan bara njuta av bilderna istället. Eller så beror det på att jag började räkna hur fett det egentligen blev... :P

Nåja. Min dag då. Jodå. Kunde vart värre, kunde vart bättre. Åh, vad rikssvenskt jag skriver - VARIT menar jag då förstås... Jag for för att handla typ halv 11 eller nåt, jag var i butiken då L ringde och ville gå på stan, och jag tänkte att visst, promenad! Sen blev det så att jag inte kom hem från den promenad förrän typ lite efter 16 X) Vi rantade omkring och tittade efter byxor åt honom, kollade efter ny lägenhet åt mig, och sånt. Vi gick ju förstås inte hela tiden, men vi rörde iaf på oss en del. Smygmotion, yay! L var hungrig så vi for till Subway, men jag skulle ju träffa P som i pojkvän senare, så jag åt inget. Och ja, kinamatstället var stängt, hela juli dessutom! Gaaah X(
Nåja. Jag smakade lite av L:s glass också, han köpte 2 glassbollar och det var gott... men jag smakade bara lite. Köpte ingen egen ;) Go me!
Sen en 14.30 kom P från tandläkaren, vi satt och pratade, stötte på M på torget, och sen for vi för att äta. Jag tog en vegesub, hade kollat på hemsidan, den var typ 237 kcal för en 15 cm sub, om man inte tog ost eller dressing. Blä. Men jag tog faktiskt en hel, för jag tänkte ta hem andra halvan och äta senare, och jag menar, om skadan ändå är gjord... :) Jag tog då ingen ost (märkte fan ingen skillnad, aldrig mer ost!), och bara sötlök som dressing - Jag visste inte ens att den var fettfri, Wohoo! Inga oliver i heller för de lär vara feta. Och så vatten att dricka.

Japp. Sen köpte jag också en påse ärtor från torget och knaprade på dem, men det var före lunchen för jag blev så jävla hungrig. Vad kallas förresten torg-ärter? Det är ju inte sockerärter, för de är ju platta och har inte stora ärter. Det var lite knepigt att räkna kalorierna... men nåja...
Sen kom jag mig hem då, och åt andra halvan av suben typ 18.00. Och nu för nån timme sen var jag så satans snål så jag tog ett varmt rågbröd med kvällsteet... :/ Men gott var det, och jag ligger ändå "bara" på 1153 kcal. Helst vill jag vara under 1100, men jag har ju rört på mig en hel del idag så. Ah well.

Imorgon jobbar jag kväll, så planen ligger såhär:
Frukost: Allbran med soyalight och banan + te (140 + 44 + 55 + 5 kcal)
Mellanmål: En Sirius-bar (99 kcal)
Lunch: "Brorsallad" med sallad, tomat, gurka, majs och lite fetaost,
samt etthalvt rågbröd och en kopp te (Ca. 200 + 70 + 5 kcal)
På jobbet/Middag: En allévobar ELLER sallad (200 kcal, typ)
Kväll: En frukt och te (Ca. 55 kcal)

Skulle då bli kring 873 kcal. Och då tar jag morgonlänk/promenad före frukosten. Låter som en bra plan, tycker jag. Sen hade rumskompis tänkt ha inofficiell vinkväll/sykväll på kvällen så visst kan jag ju sitta med och sy och dricka te, men inte tar jag nåt vin inte. Kanske smakar lite, eventuellt.

Men jo. Snälla våg, var snäll imorgon, och snälla jag, håll mig till planen.

57,1

Oooh, back in the game! Efter morgonens promenad stod vågen på 57,1. I like it ^^ Allt som är under 58 är iofsig helt hyfsat för tillfället, men jag ska ner till under 57, och det snart ;) Hoppas det händer före slutet av den här veckan!

Sitter här i mina nya sailorshorts som mamma köpt åt mig på resan, de är så söta! Peppar en att få vackra ben också, hihi ^^ Jag steg upp typ 07.50, for på promenad runt viken (tog ca. 45 min), gjorde lite korta margmuskelövningar och hoppade i duschen. Vägde mig, plockade upp lite här, och åt frukost. Det blev än en gång allbrans med soya light och banan. Men det är gott, nyttigt och mättande! Dessutom har jag varken joghurt, kefir eller bröd hemma, så :P Ska fara och handla idag.

Bara för att jag gillar listor ska jag göra inköpslista här. Oh, så intressant för er att läsa :P
  • Bröd (reissumies antagligen)
  • Flingor (Antagligen nån annan sorts allbran)
  • Ansiktsvatten (Nåt av Nivea, ett av de få märken som inte djurtestar!)
  • Dryckkoncentrat till min sodastreamer. Light om det finns, annars kanske jag tar en vanlig fun light istället.
  • Kikärter, okokta
  • Stekpanna (eventuellt, det fanns en stor med lock för 10 € tidigare i veckan, ska se om de finns kvar)
Sen kommer jag inte på mera...

Dagens planering är lite halvdan... jag åt frukost nyss, och nån gång kring 14 kommer P att ringa, och så ska vi äta tillsammans på stan. Vet inte om jag ska sätta en :) eller :(-smiley :P Kul att träffas ju, men mindre kul att äta. Men jag tänker propsa på att vi far till braiga kinamatstället. Men hjälp, nej!!! Jag kom just på att hon kanske har sommarstängt! XO Hon skulle ha det i nån vecka... hjelp... hppas hon har öppet... Vad jobbigt det blev nu... nå, om det är stängt tycker jag att vi kan fara till Subway istället. Annars finns det ju typ bara pizzerior och hamburgarställen kvar... :S Nåja, ett stressmoment i taget...

Före lunchen borde jag kanske ta nåt litet mellanmål, typ en frukt eller nåt. Kanske, om jag tycker det behövs. Jag har kiwin, äppel och banan hemma. Sen hoppas jag på att hålla mig mätt länge efter lunchen så att jag kanske bara kan ta lite grönsaker på kvällen med te, eller eventuellt en såndär Siriusbar från Lidl. Jag åt en sån på bion igår (Narniapremiär, way!), och den var svingod, men sååå liten!
Nåja. Jag får försöka hushålla med kalorierna lite. Sålänge det hålls under 1100 kcal är jag nöjd. Nu ska jag glo lite på Subways hemsida och kolla om de har näringsinnehåll där ^^ Visste ni annars att vegehamburgarna på Hesburger har mer kalorier än en osthamburgare? Sjukt!

Ensam hemma

Nästan. De andra har farit till Nkby och jag är ensam hemma med en sovande bror.
Gårdagen gick kanske inte helt åt stöpet; Jag cyklade bort typ 500 kcal på cykeln medan jag såg på film igår :) Iaf enligt cykeln, den visar nämligen kaloriförbränningen. Jag tog det i mindre turer, 100+200+100+100, men jag vet inte riktigt om jag tror på siffrorna, det kändes inte som om det var sååå jobbigt... Nåja.

Dagen har börjat fint, tog ett glas vatten med linfrön då de andra fortfarande var hemma, sen satte jag mig på cykeln och cyklade bort 200 kcal. Sen dusch, och sen frukost. Vägde upp 50 g allbran fullkornsflingor och hade 1½ dl fettfri mjölk till det. Fatta att vi faktiskt har frukost hemma som jag inte dör av :D Vanligtvis brukar det bara finnas en massa söta juicer och feta joghurtar hemma. Kan bero på att storasyster är hemma, kanske... nåja.
Sen har jag bara druckit 2 koppar te, för min allergihals håller på och är jobbig... och tagit min första Mitt Val Vegetarian-tablett ^^ Snälla mamma köpte åt mig i Sverige eftersom jag bett henne, och sånt finns ju heller inte här. Hata att bo i ett så vegetariskt ovänligt land :S Nu har jag fått i mig järn och B12 så det bara sprudlar av det, yay!

Mmm. Ska se mera film nu, och kanske cykla lite långsamt samtidigt på motionscykeln. Sen nån gång typ 12-13 ska jag göra lunch åt mig, det lär bli mera quorn med grönsaker och kanske ett glas varma hallon. Läste en massa Iform-tidningar som mamma tagit hem (värsta bra!) och där stod det så mycket bra om bär... ska börja äta mera bär!

Sen far bussen tillbaka till stan 14.15 eller 14.50, beroende på vilken jag tar, och 18.00 ska jag på Narniapremiär med M..! Men vi träffas säkert minst en timme på förhand. Jag ska inte äta popcorn, eller godis, eller annan skit. Jag ska ta med hemgjord cola light från sodastreamern, och så äter jag kanske nåt litet före filmen och nåt efter. Det blir superbra. Gudar, vad peppad jag är! Hoppas att det går bra för alla er andra söta tjejer där ute ^^

Borde kanske gå ut i solen lite, bli lite brun. Ah, we'll see. Cheerio!

Jag suger Så hårt...

Alltså det här är lite hopplöst. Vad hände med järviljan jag hade ett par veckor sen?
Morgonen och allt fram till efter jobbet var superbra, sen for jag till bror för att träffa familj, och där blev det brownies... eftersom jag inte ätit ordentligt satte jag i mig typ 1½ bit... åh så gott... och lite hickory-nötter med saft.
Sen blev det lite toffeepuffar (vet inte vad det är egentligen, nåt familjen köpt på resan) i bilen påväg till Lidl, och sen när vi kom hem satt vi igång att göra mat och jag satte i mig bröd i mängder... 2 hela råghjärtan med smör, en halv semla med massor av jordnötssmör och ännu ett rostbröd. Och det var inte ens maten. Jag åt lite grönsakssoppa, flera bitar vitlöksbröd, lite stekt quorn med paprika och lök och... var det mera? :S
Nå, förhoppningsvis har min bröd-himo gått över nu. Och jag har alltså smakat quorn för första gången i mitt liv, eftersom syster från Sverige varit snäll och skaffat lite. Himmel så gott, och så nyttigt, varför kunde inte det finnas i Finland?! Grrr!

Men nåja, jag är ännu supersvullen i magen, men jag och systrarna for på promenad runt byn i alla fall.
Och en stor grej - Både mamma och mina systrar påpekade att jag blivit så liten :] Mamma undrade om jag vägt mig på sistone, det blev värsta stora grejen..! Jag sa bara att jag brukar gå ner på somrarna, samt att jag börjat motionera lite, och de tog det helt bra. Jag menar, jag ser ju inte anorektisk ut (Tyvärr...) eller så. Men det peppade som fan... Jag ska klara av dethär, jag ska gå ner. Och framför allt ska jag undvika sånahär jobbiga perioder! Jag undrar på riktigt om jag kunde kalla det hetsätning på riktigt nu, jag som inte ens ser mig själv som ätstörd... Kanske jag borde. Usch. Men det kunde vart värre, jag kunde ha ätit massa choklad eller chips eller shit.

Köpte också en sorts müslibars på Lidl, men skriver mer om det senare. Ska vara lite social. Kanske cykla lite motionscykel senare. Och förresten, miljoner tack för kommentaren, jag blir så glad ^^

RSS 2.0