Getost

Varför måste ost vara så gott? Och varför upptäcker jag bara nya ostar? :P Det är ju dumt av mig... Nåja.

Helt fin dag, egentligen. Somnade typ 02.00 (satt uppe och läste på tent!), steg upp kring 7.30 och for på gym. Satt och läste till tent vid motionscyklarna, det gick urbra! 10 min cykling, 10 min löpning, 10 min cykling, 10 min crosstrainer och 10 min cykling till. Det är ju fan 50 minuter :D Duktiga jag... sen gjorde jag lite muskelövningar o yoga igen. Åt min sedvanliga kvarkburk i skolan före tent, och for sen hem snabbt på lunchpausen. Linsröra med getost, som igår, mmmm... ett flatbröd med keso till det, och en kopp osötad jordgubbssoppa (9 kcal/100 g). Sen tillbaka till skolan, planerande av julfest (1 kopp kaffe med mjölkslurk) och sen handlande av mat och sprit för imorgon. Jag köpte en julöl och 4 smirnoff ice att dricka, få se hur mycket jag sen dricker. Sen ett äpple som mellanmål, så upptäckte vi att vi inte hade nån timme sista timmen eftersom vår lärare hade möte, så vi planerade lite till.

Sen for jag på jobb, åt ett litet mellanmål till eftersom jag kände fär det och var lite trött, det blev en alpen light. Middagen blev sen 1 kopp varma koppen champinjonsoppa och 2 morötter. Och mätt blev jag! Sen gick jag hem igen kring 21.15, och nu har jag druckit en kopp kardemummate och ätit 2 bitar getost. Ville äta nånting, och det var det sista som var kvar, så jag ville inte låta den bli dålig. Gott var det, och hjälpte gjorde den :)

Imorgon är det tidig uppstigning, antagligen kvark med mysli till frukost, sen nåt litet mellanmål (äpple?) och sen far jag hem och äter det sista av linsröran som lunch före jobbet. Och så blir det nåt litet mellanmål på jobbet, och sen är det julfest... vår meny blev som följande:
  • Förrätt: Räktoast
  • Huvudrätt: Halloumi-potatissallad
  • Efterrätt: Kladdkaka

Toasten är på vitt bröd... och jag äter ju inte räkor, men vi får se. Bra med sallad iaf :) Jag ska försöka få mycket grönt i min, och peta bort ost. Och så vet jag inte hur jag gör med efterrätten... jag ska iaf smaka, hoppas på viljestyrka, så jag ska kunna lämna lite. Det lär nog bli högt kalori-intag ändå, eftersom vi ju ska dricka, och alkohol är kaloribomb... Nåja, jag sa ju att den här veckan blir en utmaning. Jag ska försöka, och hålla i minne att det bara är jag som hindrar mig från att bli smal.

Här är så stökigt, och mina studier sackar efter. Men torsdag och fredag är jag ledig, haha.

Lugnet

Jag mår bra nu.
Vilken fin dag. Bra mat, träning, fint sällskap, ingen risk för hets alls, och välmående. Oooh!

Min middag blev fantastisk, trots att jag hade glömt att köpa en massa ingredinser. Det blev mera linsröra med rödlök och getost-kräm än sallad, men fy satan så gott. Jag ska börja göra linsröror mycket oftare, istället för ris och sånt kolhydratrikt! Åt en rätt stor portion, med lite kål och morot till. Satt och pluggade, och for sen på musikal. Himmel så bra det var, jag är så imponerad! Och jag träffade P igen, mtit ex. Han är så söt, inser jag nu igen. Men jag ångrar inget, och det är en så in i helvetes skön känsla... älsk.

Köpte också mitt livs första sport-bH, den är ursnygg och jättebekväm. Ska fara på gym imorgon före tenten som jag suttit uppe och läst på. Drack förresten en kopp kaffe med liten slurk mjölk i, i pausen, men valde bort bulla, tog inte ens en pepparkaka. Creds åt mig! Har inte ätit nåt här hemma heller, bara tuggat ett tuggummi... tenten kommer gå åt helvete, men vad kan man.

Nu ska jag byta till pyjamas, plugga mera, plocka fram träningskläder för imorgon, och sen gå och sova. Natinati!

Rebirth

Jag började om igen i morse, och det har gått fint. Morgongym, jag sprang 10+10 minuter (lärde mig hur de förinställda programmen fungerar :D), och tränade 10 minuter på crosstrainern. Sedan lite mag-, rygg-, arm- och benmuskelövningar, samt yoga. Jag brukar göra 3 solhälsning A och 1 solhälsning B. Sen satt jag kanske 10-15 minuter i en massagestol och läste en träningstidning.

En burk mumsig fettfri kvark till frukost, och sen blev lunchen helt superbra! Champinjonsoppa och en skål sallad (tomat, kål, morot), samt en kopp kaffe. Inget bröd och ingen o-bra sallad ^^ Och kaffet var så perfekt, med sötningsmedel och en liten slurk mjölk i. Satte sig som ett lock på maten, kändes så himla fint i magen. Jag ska börja dricka kaffe efter maten, tror jag. Och så ska jag så småningom börja lämna skolmat på tallriken... vi har rätt ofta matdiskussioner i skolan, tydligen har en klasskompis slutat äta bröd, och en annan äter bara tills hon blir mätt (Som man ju borde :P).

Sen kom jag hem, städade bastun lite halslarvigt, och har sedan gjort lite skolarbeten vid datorn och sett på Veronica Mars. Fått saker gjorda! Har fortfarande urmycket kvar att göra, prov imorgon, och fysikkryss till torsdag. Ska just gå och dricka lite citronvatten och göra min middagssallad (Linssallad med getost), och sen fortsätta göra läxor. Klockan 19 ska jag på en pjäs och före det ska jag via centrum för att kolla upp arbetsturer och och köpa en sport-bH. Måste fara kring 18, och då ska jag hinna äta min sallad också. Sen tänkte jag dricka te på kvällen då jag kommer hem, och imorgon börjar jag 10, så då tänkte jag fara på gym före skolan igen...

Missy busy on the go.

Ångestpoesi

Ångest, ångest, i spegeln där,
jag ska bli vacker, jag lovar och svär.
Då hungern mig jagar och lögnerna tär
så springer jag fortare, lyssnar och lär.

Ångest, ångest, som blivit mig kär;
du lovar mig lättnad, jag frågar dig: När?
När skapar du nånsin nåt mer än besvär?
Oh ångest, ångest, när blev jag sån här?

All copyright till Docka, 7.12. 2008

Fans helvetes jävla piss

Alltså hetsdag. HETSDAAAAAG!
Mysli, joghurt, choklad, bröd... Och inte blev det nåt gymmande heller, bara yoga. Latmask.

Men vet ni? Imorgon tar vi om det. Än en gång. Satan. Massor med vatten, liten skollunch, och träning på morgonen. Jag ska sysselsätta mig, och jag ska bli bra. Den här veckan blir en hel utmaning för mig, för vi har julfest på onsdag och på lördag. Jag ska klara av det... en vecka i taget. För varje vecka jag är duktig ska jag belöna mig själv. Gott te, nya färglinser eller en klippning. Jag hittade en sån himla söt sak på qruiser idag, tyvärr var hon finskspråkig, men jag stal hennes foto... ska visa det till frissan. Skitkort klippt, men übersnyggt. Sen då jag blivit smal...

Tuggummi hela tiden, vatten och ursäkter. Jag KAN klara det.

Suck.

Det blev inte en direkt hets igår. Bara nästan. Jag åt svinmycket, men inte sådär med hetstankar. Dock en aning, i vissa ögonblick... Middagen var ett julbord, emd rätt bra mat, mycket sallader, men jag åt så massor. Typ 3 fulla tallrikar, stora såna! Och typ 4 små limpbitar med smör. Och jag tror jag åt mest efterrätt av alla - 3 eller 4 bitar gräddtårta. Och sen typ 4 cidrar. Jag hade tänkt fara ut på krog efteråt med 4 tjejer från jobbet, men sen tappade jag danshumöret, så jag gick hem istället, chattade lite med min olyckliga förälskelse och somnade. Sov rätt sent, steg upp, har sedan dess i stort sett suttit vid datorn... hade en tanke, ville fasta hela dan, men orkade inte riktigt. Åt frukost, fettfri joghurt med fullkornsmysli, tänkte börja hetsa men tog ett tuggummi istället, har också ätit mellanmål på 2 flatbröd med keso och en kopp kardemummate och fått tillbaka lite motivation. Jag ska orka. Jag ska fortsätta. Jag ska bättra mig...

Jag måste försöka klara av att inte överäta bland folk. Jag tror jag kanske måste ta det som en utmaning. På samma sätt som jag klarat av att sluta äta bröd i skolan ska jag klara av att sluta överäta bland folk. Det ska gå. På nåt sätt...

Gymmet öppnar 12, jag tänkte fara dit lagom så jag hinner fara direkt till yoga efteråt. Före lunchen ska jag fara ut och promenera, och städa upp i bastun, kanske sanda gården lite och sådär. Jag ska också göra läxor, städa tamburen och göra linssallad till lunchen. Eller så gör jag det till ikväll, för jag har fortfarande kvar lite soppa och grönsaksbiff... Ja, så tror jag det får bli.

Braighetsdag so far

Mjau, julmys! Jag har satt upp ljusstaken i fönstret, gjort och dekorerat pepparkakshuset mitt, och har julstädat. Bara tamburen kvar, och den tar jag imorgon.

Frukost: 1 kopp fettfri joghurt med fullkornsmüsli
Mellanmål: (Sent sådant, närmare 13!) 1 paussi müslibar
Lunch: 1 skål grönsakssoppa, 1 luomusemla och 1 skål strimlad vitkål

Mellan mellanmålet och lunchen var jag på gym, sprang 15 minuter, crosstränade i 10 och gjorde sedan muskelövningar. Skönt var det! Ska försöka hinna fara imorgon också.

Håller som bäst på och värmer i bastun, samt gör mig klar för lillajulfesten på jobbet... hoppas det blir skoj, och att maten är... tja, "bra".

Fredagkväll

Det blev en rätt bra dag idag i alla fall. Jag träffade lillasyster på stan och shoppade lite med henne, åt en lakritschokladgodis för att jag fick den av en tomte med blå luva och för att jag varit nyfiken på hur de smakar (nu behöver jag inte köpa en hel låda!), och handlade mat. Massor! Men bra mat. Ekokål och andra grönsaker, flatbröd (17 kcal/skiva!) och keso och kvark och sånt, och en ljusstake :) Imorgon ska jag sätta ihop pepparkakshus och garnera det, jag köpte florsocker och karamellfärg och franska pastiller också. Ska bli urskoj, jag har inte satt ihop ett pepparkakshus själv förr!

Köpte också vegebiff-"pulver", sånt man bara blandar med vatten och låter svälla, och gjorde vegebiffar åt mig till sen middag. De blev riktigt goda! Åt ordentlig portion vegebiffar, ett flatbröd med minikeso, 1 morot och lite strimlad vitkål. Nami nami!

Nu sitter jag och skriver lite julkort, ska riktigt just gå och låsa källardörrarna och göra kardemumma-te åt mig, sen ska jag sätta på min nya pyjamas, och se på the Polar express. Kanske gör jag upp eld i kakelugnen också, riktigt julmys ^^ Imorgon ska jag börja dagen med promenad och sedan gå i duschen och raka ben, armhålor och... tjah, vad jag anser vara nödvändigt... seriöst, jag har inte rakat benen sen i somras, de är hemska. Sen ska jag städa klart, dvs. reda upp och dammsuga i köket, och sen ska det julpyntas med ljusstakar och sånt! Gymmet öppnar 12, så jag tänkte fara dit och springa eller nåt (inga bra timmar på lördagar den tiden), Kring 16 ska jag värma bastun här i källaren, och typ 17 börjar jobbets lillajulfest. Vad ska jag ha på mig?

Shoop de woop, ikväll mår jag rätt bra!

Orka?

Orkar iaf inte skriva om igår och resten av onsdan. Bara skit, quite literally. Igår var egentligen helt bra sådär matmässigt. Gröt till frukost, sedan skollunch (grönsaksbiff och potatis med sallad), och sen en allévobar på jobbet. Och jag var aldrig egentligen hungrig, tvärtemot hemskt mätt efter lunchen. Men då jag gick hem från jobbet var det inte kul alls, magont och shit. Hade diarré hela kvällen, natten och nu på morgonen, har kommit fram till att det antagligen beror på allévo-barsen. Får slänga de 2 jag har kvar, de är tydligen gamla...

Struntade i morgonens tent, åt ett äpple före skolan och var på fysik. Har sedan varit och handlat lite julklappar, en hel del faktiskt! Och lite grejs åt mig själv, som ett nytt fint nattlinne och pyjamasbyxor, och en ugnsform. Då jag kom hem har jag städat upp lite, och gått igenom mina uppgifter som gårdskarl, för jag är gårdskarl den här veckan och nästa nämligen. Det var inte så invecklat som jag trott :] Och sen har jag ätit hemmagjord grönsakspurésoppa och en luomusemla. De är goda, men hetsfria! Jag ska börja köpa såna oftare. Gubben i ekosoppi är så snäll, de var inte helt färska så jag fick dem för 1,20 € istället för 1,65 € ^^ De åker antagligen i frysen imorgon. Sen har jag köpt ett pepparkakshus som jag ska lägga ihop också, och elda i ugnen och paketera paket och se på julfilm. Mys mys!

Imorgon är allt stängt, för det är ju självständighetsdag, jag får se vad jag hittar på. Städa, och skolarbete! Eventuellt lite gymmande, om magen tillåter. På kvällen har vi lillajulsfest på jobbet :)

Förresten! Hälsogranskningen i torsdags gick fint, jag behövde inte vägas, och det var okej att prata om mina matproblem. MEN - Jag har högt kolesterolvärde. What? Det är rätt skickligt, att vara vegetarian och ha högt kolesterol. Men det beror antagligen rätt långt på hetsandet. Se där, nu har jag en riktigt jävla bra orsak att sluta hetsa och att välja bort onyttigheter. Nåt att skylla på inför andra också! Jag tror det var en bra grej, mitt psyke måste få höra att det inte är nyttigt för mig, det jag gör mot mig själv. Hetsandet alltså, hehe. Jag ska fortfarande bli smalast nånsin.

Ska snart fara ut på gatorna igen, måste handla mat "på riktigt". Kylskåpet är typ nästan helt tomt och imorgon är ju allt som sagt stängt. Mera smygmotion, I say :) Har kikat på recept, och vet vad jag ska göra de kommande veckorna; det blir allt från omstekta bönor i tortillas till linssallad och ärtsoppa och potatisriddare. Oooh, jag måste förresten gå via sportbutikerna här i stan och kika på sport-bH! Nu har jag ju fått både studiestöd och skatteåterbäring, så :)

En bra dag. Äppel, soppa och bröd. Och pga. allt skitande är mina mage platt. Yes. Jag borde bli sjuk oftare.

Skärpning, tjejen!

Igår. Ett helvete. På  lunchen hets. Nötter och keso och Gudarna vet vad. Sedan efter skolan då jag skulle träffa mamma och syster mådde jag dåligt... åt ett äpple, for till bror, klarade inte av att äta (Fan, jag får inte ge såna "hintar"!) för jag mådde så dåligt. Fick skjuts hem till en kompis där vi gjorde labbrapport. Sen spydde jag i hennes toalett. Som en fontän. Äckligt äckligt. Och diarréen--- Ni vill inte veta. Fick gjort vårt arbete då jag började må bättre, gick hem, vilade lite, spydde ännu mer, sket halva kvällen, sjukskrev mig från jobbet till idag, for ändå till skolan för labb idag.

Sedan hittade jag inte till läkarbesöket... började gråta och gick in på ett apotek för att fråga om vägvisning. Tack till den snälla damen och herrn som skickade mig rakt dit jag skulle. Blodprovet gick bra, trots min nålfobi. Snäll sköterska. Fick ny tid för riktigt läkarbesök också, imorgon 9.30... Vägning, mätning, och jag har erkännt att jag har ätstörningar i hälsoblanketten...

Åt skollunch. Löksoppan var skitäcklig, men jag åt alldeles för mycket annat... Typ 3 skivor bröd, 3 katrinplommon, jorndötter, kikärter i olja... Hade planer på att gå och köpa choklad efter skolan, hade samma planer igår, hade tänkt fara o köpa chokladglass men mådde för dåligt. Idag beslöt jag helt enkelt att låta bli. Har alltså ätit lunch idag, lite saft hemma hos A och nu nyss en riskaka med keso och ½ avocado. Jag hade tänkt låta dan gå åt helvete, men fick lite självkontroll.

Jag ska börja kämpa mot hetsen, aktivt. Jag ska kunna äta bland folk, jag ska sluta hetsa...
Imorgon ska jag jobba, och sen är jag ledig på fredag. Då ska jag handla mat och julklappar! En av orsakerna till att jag inte hetsat som jag kunnat är att jag har typ 3 € på kontot...

Nu ska jag städa och göra skolarbeten.

Gabläh...

Hets. Kakka också. Nötter, godis, choklad, riven ost, chokladbars... och denhär dagen som gått så bra! Fil med flingor till frukost, en liten portion spenatsoppa utan ägget till lunch med ett halvt äppel som mellanmål, sedan te och knäcke med keso och fun light och en helt jävla underbar bodystep-timme, svett så in i norden! Men vi tar om det imorgon, då jag börjar dagen med gym före frukost. Tyvärr kommer jag antagligen tvingas äta, kanske t.o.m. bullar, hos min bror imorgon. Men vi får se.

I övrigt 'r läkerol med granatäppelsmak urgott, och jag kan äta dem långsamt. Såna ska jag köpa, sen då jag får lön, studiestöd och skatteåterbäring... Och jag ska sluta köpa dedär rågpirogerna, för de är för goda. Hetsrisken är för stor. Knäcke med keso är bättre...
OCH. Vad gäller skolmaten har jag bestämt som så, att jag nu för resten av december ska försöka vänja mig bort från vanan att ta bröd, men jag har hela månaden på mig. Det har iofsig gått riktigt bra, men jag vill vara säker. Och samtidigt ska jag försöka vänja mig bort från att ta mera sallad, och från att äta upp hela portionen.  Och salladen ska restrikteras, bara grönsaker, inget mera kikärter i äcklig olja eller fetaost ibland eller sånt. Som tur är har jag inget problem med att välja bort dressingen och nötterna. Men jo, hela december får vara en sorts avvänjning :) I januari ska jag ju oavsett vara vegan, så då lär jag inte äta lunch i skolan ändå.

Borde sova, gaaah...

RSS 2.0