Hej igen

Mitt ätande är fortsättningsvis värdelöst, men det blir nog bra ändå, jag orkar inte riktigt bry mig just nu. Ska på halloweenfest ikväll OCH imorgon och det blir antagligen mycket mat o dricka. Ska ha min fina korsett ikväll, så jag ska försöka att inte äta så mycket fram till det, mest för att det blir så spänt då. Åt en enorm lunch ändå, och ska på jobb, så där får jag klara mig på en nutrilett-bar. På lördag ska jag på gym om jag inte är alltför bakfull, och på söndag börjar fastan, och yogan. Jag ska försöka fasta hela nästa vecka, dock med joghurt som frukost pga. medicinen, får se hur det går, det ska bli spännande! Berättade åt klassen också att jag ska fasta och de verkade helt positiva till det faktiskt :) Inte sådär JA DET BEHÖVS!, förstås, men de klagade iaf inte :)

Jag ska dessutom också fira Samhain på söndag, med full ritual, och faktiskt göra en hel ritual av min vktnedgång... ska planera den nu idag före jobbet kanske, och sen på lördag o söndag. Det blir nog bra... Med lite älvaglitter och snösymbolik lyckas det nog. Tuggummi, läkerol, funlight, sallad, selleri, speltgröt och kvark, ni ska bli mina livräddare...

Förresten ska jag börja gå på gym! Det finns ett superfint gym här i närheten, nordens största har jag hört, och jag har en gratis vecka den här veckan :) Har testat bara en gång för jag har inte hunnit mer, men det var ooh så mysigt! Min klasskompis går där ibland också. Det är svindyrt, men man kan hyra klubbkort per månad och det är inte så farligt dyrt, så det tänkte jag göra..! Så kan jag börja fara dit på håltimmarna och på kvällarna. Det finns solarium där också, och massage-stolar, och alla verkar så snälla o glada, trots att det är väldigt finskt :) Massor med cyklar och crosstrainers och vibrationsgrejs och springmattor och tyngder och maskiner, och ett superfint avslappningsrum! De har tydligen bra ledda timmar också, men dem har jag inte prövat på än :)

Vad optimistisk jag känner mig ^^

Fuck it all

Allting går år helvete just nu, och jag orkar inte ens bry mig. Åt världens största lunch, ingen middag, men dock en påse lösgodis och EN HEL ALMONDY DAJMKAKA. Jag är så jävla äcklig.

Men det ska ordna upp sig efter helgen. En vecka av fasta, sedan ska det byggas en stadig grund, självförtroende, träning, styrka, smal vacker... jag ska sluta äta bröd efter fastan, iaf minska på det drastiskt. Gröt till frukost, med hallon, massor med te och funlight och tuggummi och vatten, massor med sallader och grönt och bönor, frukt och kvark och keso med knäcke som mellanmål, och mycket goda soppor... bra med skolans lunch, det finns alltid en vegetarisk soppa. Jag kan välja det, sen bara äta hälften, och så ta mycket sallad. Och så ska jag få in en rutin med träningen.

För jag vill bli smal, mer än nånting annat.
Eller så inte. Men jag kan inte få henne,
så då vill jag bli smal.

Usen usel Värdelös!

Hur jävla svårt kan det vara att hålla kontroll på sig själv? varför äter jag, när jag ju inte vill det, varför sätter jag i mig en massa nötter och smörgåsar och ost när jag vill bli smal? jag är en sån fullkomlig idiot, jag är så värdelös!

Jag vill så bli smal, jag VILL ju det! Jag vill vara så smal att folk reagerar, jag vill ha bort min hemska mage och mina äckliga lår, jag vill få det konstaterat, jag vill vara anorektisk, jag Vill verkligen, för det skulle vara det ultimata beviset på att jag lyckats... bli vacker, bli smal, överrösta mig själv, och vildvittre-rösterna...
Jag vill ju. Jag vill, fy helvete vad jag vill, varför ska det vara så svårt?

Nära.

Vad nära det var att jag hetsade efter att ha kommit hem från skolan... :| Som tur var klarade jag av att låta bli. Men müslibars är inte bra att äta som mellanmål, de bara startar mera sug...

Det blev jättefin lunch i skolan på mumsighets-morotssoppa, en liten bit bröd utan smör, ett glas fettfri mjölk och massor med sallad i form av groddar, korot, kål, några russin och en par bitar melon. Sen har jag bakat semlor, ooh vad skoj det är! De blev riktigt fina också, även om smaken kunde varit bättre :P Men lika bra att de inte blev så goda, annars finns risken att jag äter för många av dem... Det blev 9 mellanstora och 2 små, de stora på ungefär 175 kalorier styck och de mindre på kanske 150, med rostade solrosfrön ovanpå. Min tidiga middag här blev kryddad grönsakssoppa och en semla med tomat. Gotti! Fast soppan blev lite märklig färg med så många olika färgers grönsaker :P Ska testa med mest broccoli eller blomkål nästa gång. Ska, tror jag, ta och göra upp ett matschema för resten av veckan nu så det inte lämnar en massa mat inför nästa vecka sen, då jag ju inte ska äta.

Har gjort annat vettigt idag också, lagt upp gardiner och skruvat fast sitsarna på mina köksstolar, och dammsugit och vikt tvätt. Ska fara på en timmes bodypump med S och J ikväll, men det är först klockan 20, hoppas jag orkar då än :]

Hmmm... ja... jo... lol.

Det blev en regelrätt hetshelg. Kakka. Nåja, jag orkar inte tänka på det. Bygons!
Den här veckan ska jag inte väga mig mer. Nu efter träning vägde jag äckliga 61,7 kg. Nästa måndag eller eventuellt söndag ska jag väga mig, och sen igen en vecka efteråt. Den här veckan ska jag äta behärskat, men inte överdrivet lite och heller inte för mycket, inget onödigt. På söndag börjar yoga, och på måndag börjar min fasta... jag ska inleda det wiccanska året med en vecka av fasta, om jag klarar en hel vecka vill säga. Jag måste äta frukost pga. medicinen, så jag tänkte äta lite joghurt som frukost, och så kommer jag tillåta mig dricka nån form av osötad fruktjuice, alternativt brustabletter, mina vanliga okrossade linfrön på morgonen, och eventuellt lite buljong om det blir jobbigt, för att jämna ut saltbalansen och så. Och så mina vitaminpiller förstås. Det ska bli spännande :)

Jepp jepp. Den här veckan ska ägnas åt renlighet och städning, samt att jag och S kanske ska fara på gym imorgon, kanske... min nya period i skolan börjar idag så jag ska printa ut nytt schema nu. Hörs!

Fallback

Jag syndade igår, och det var väl nog en regelrätt hets egentligen. Jag var på en kort promenad och efter det tänkte jag ta en kopp te med en par havrekakor vid mitt nya köksbord, för att inviga det och för att det var fredagkväll. Det gick från 5 havrekkaor till 10, till 20, till 40. Sen fortsatte det med 1 liten skål chokladsås (gjord på lättmargarin, pudersocker och kakao), och två skålar chokladbolls-smet, samt en bit bröd och mera kakor. Tänk att jag orkade räkna kalorierna i allting! Där stod jag och vägde upp grammen kakao och socker i min hetsmat... jag är inte riktigt klok :P Det sista räknade jag dock inte, när det gått över 3000 kcal kändes det lite meningslöst. Hur som helst åt jag inte tills jag fick sjukt i magen, och jag har ingen större ångest, så jag tänker inte analysera fram nån i onödan. Kanske jag behövde ha en dålig dag efter över en vecka av bra ätande. Nu har jag iaf haft en dag då min förbränning borde ha gått upp :P

Dagen idag har varit bra hittills;
Baknade 8, gjorde lite magmuskelövningar i sängen och for sedan på promenad/länk i blåsten, kanske 20-25 minuter, gick mest. Kom sen hem och testade high impact-versionen av förbrännings-tränings-dvd:n. Den var inte så särskilt mycket värre än low impact, lite mer armar bara och en jobbig utfallsrörelse. Men nog svettades jag, banne mig!
Sen har jag ätit ett glas joghurt på 80 kalorier, älska den här fettfria joghurten från valio ^^ Eftersom magen är såpass fylld från igår än är jag inte sugen på mer så jag låter bli att lägga nåt i joghurten. 10.45 ska jag börja jobba, och jag jobbar till 18.15, så jag har 3 pauser. Tänker göra en liten couscous-sallad som lunch, sen kanske ta ett äppel och en liten karelsk pirog eller nåt som mellanmål, och så får jag se vad jag gör som middag sen då jag kommer hem. Ska på födiskalas till en kompis ikväll, men ska absolut försöka se till att det inte får mig att äta för mycket... jag måste ju för fan klara av att vistas bland folk och mat utan att hetsa. Särskilt som risken finns att hela helgen går åt till hets annars.

Vikten låg tyvärr på 59,7 nu efter dusch också... fan... Men nåja, jag var urtörstig efter träningen så jag drack vatten i duschen, samt att jag inte varit på toaletten efter igår, och magen är fylld med mat som gör en pluffsig, så... Åtminstone åt jag inte chips eller godis igår, utan lite bättre. Kakorna var sånadär underbara på 18 kalorier styck! Bra att ha då man har gäster och vill se ut som man äter, typ :P Jag upptäckte också igår nya läkerol lakrits-hjortron, åh Gudars skymning så goda... 33 kcal för en liten påse, jag ska leva på sådana. Perfekta!

Ah well. Min mage är inte världen största och mitt huvud är rätt lugnt. Bra bra. Jag ska ta mina piller och fixa sallad, och räkna ut dagens kalori-intag. I'm so normal. Bye.

Morgonstund

Klockan är 9 och jag har varit uppe i två timmar redan, trots att jag börjar 12.30. Jaa-a, vad säger man? Jag kan inte sova ut längre om morgnarna, och jag har svårt att somna om kvällarna också... gissar att det kan vara en bieffekt av fluoxetinet (tror jag funderat på samma sak här tidigare), det står iaf att sömnsvårigheter kan vara en bieffekt...

Hursomhelst vaknade jag 06.30 och kunde inte somna om, så 07.05 ungefär steg jag upp och for på länk. Lite regnigt och jävligt blåsigt men annars skönt, jag tog en lite längre bit än vad jag brukar också. Sen blev det 35 minuter low impact på tränings dvd, den med mera styrketräning. Snällare vågsiffror nu också, 58,1 sa den efter dusch :) Men då har jag ju svettats rätt rejält. Men ändå... jag tycker mig se att mina nyckelben är aningen mer markerade nu redan. Och 58 är ett bra första mål; då jag kommer under 58 kommer jag också under bmi 19, ungefär, så det är en rolig gräns :) Mitt huvudmål är som förr, ett bmi under 18 (jag var där ett litet tag i somras), men ett steg i taget...

Frukosten blev en bulgarisk joghurt på 130 kalorier med lite smulade allbransflingor på 32 kalorier. Ska ta ett tuggummi nu, lägga på lite musik, plocka upp lite så jag får ro i själen och börja plugga matte. Eventuellt skruvar jag fast hjulen på mitt nya serveringsbord också, om jag är riktigt effektiv. Och jo hey, jag har inte tagti dagens piller än...

Laters!

Min definition på styrka

Styrka är att gå och lägga sig hungrig

En halvdålig dag, men jag klagar inte, egentligen. Frukost på te med rågsmörgås och gurka o tomat, helt fint. Lunchen var ENORM såhär när jag börjar räkna efter... borjst-soppa med smetana, helt jättebra, till det tog jag en liten tallrik sallad, jeppjepp. En stor bit pannkaka med sylt och vispgrädde. Uh, vad onödigt. 1 biy bröd med tomatfyllning och ett rågbröd med smör. What was I thinking? Och sen en till bit bröd med tomatfyllning... typ 850 kcal eller nåt för en lunch, fy fan. Kanske jag räknade lite i överkant, men alldeles för jävla mycket i alla fall. Jag var rätt nära att starta en skol-hets, vilket skulle varit en första, men jag lät bli... Jag måste helt enkelt lära mig att behärska mig i skolmatsalarna, samma regler gäller ju där. Mindre bröd, tjejen, mera sallad.

Sen blev det en müslibar på 59 kcal (urgoda! Alpen light summer berries... mmm...) och sen på jobbet åt jag en av mina nyinköpta nutrilett mealbars. Dagen slutade på typ 1230 kcal. Kanske det var lika bra att jag åt lite mer en dag här, så kan jag äta mindre igen imorgon och variera. För övrigt hade jag gått upp igen då jag vägde mig imorse. Från 58,4 igår till 59,3 imorse. Fy fan, det måste ju ha varit en jävla massa vattenvikt jag gick ner i går då jag svettades. Jag förstår det inte... Men neråt ska jag, fortsättningsvis.

Hade intressanta diskussioner idag i skolan också, om dieter och bantning och shit. En klasskompis berättade var man kan köpa cambridgekuren-soppor :) Jag vet inte om jag ska bli orolig över henne, men jag tror inte det... För övrigt ska jag imorgon efter mitt 1-veckas-gratis gymkort ^^ Ska testa på gymmet som är rätt nära mig, hade fått en kupong i en tidning... just hon klasskompisen, hon kan få heta S, brukar gå dit en par gånger i veckan, så hon kanske kan visa mig lite hur stället funkar :) Nån dag här ska jag filosofera om min en-veckas-fasta som jag planerar för näst-nästa vecka, men det orkar jag inte med just nu, det här blir så långt som det är.

Då jag kom hem har jag skruvat ihop mitt serveringsbord som mamma och pappa köpt på Ikea åt mig :) Jag har fått en hel massa grejs, köksbord bland annat, det ska skruvas imorgon. Servis och gardiner och hyllgrejer och shit, jag är skyldig dem en del pengar nu :P Imorgon börjar jag dagen med nån form av promenad eller länk, samt hemskt gärna dvd-träning om jag orkar. Sen ska jag läsa på matteprov, fara och skriva det, gå efter mitt gymkort, och sen får vi se. Jag hann inte baka bröd igår, så det ska jag göra, sen ska saker skruvas ihop och så har jag nog annat som borde ordnas.
Mamma hade för övrigt lämnat en bulgarisk joghurt och 2 brödskivor i mitt kylskåp :] Sötnos, jag tror jag ska äta joghurten till frukost.

Jepp, nu ska jag sova. Godnatt!

Styrkastyrkastyrka!

Åh hjälp vad jag har varit sötsnål på allt här ikväll... jag kom hem från en nästan tvåtimmars promenad på stan, tvättade kläder i typ en timme, och sen tyckte jag att jag borde äta nåt eftersom klockan var halv sju och jag ätit mellanmål 3, även om jag egentligen inte var så hungrig... så jag slängde ihop en bönsallad med kidneybönor, ärt-majs-paprika-blandning, gurka och dressing samt aromat, och GUDAR vad gott det var. Till det drack jag en kopp te och 2 knäcken med keso, och sen ville jag ta mer, men jag lät bli. Tog en liten satsuma och en Fitnessbar och var rädd för att starta en hets, men jag var faktiskt inte särskilt sugen på nåt jag hade hemma, så jag undvek hetsen. Jag KUNDE ha ätit upp krutongerna, eller grynosten, eller osten för den delen, eller gjort kokosbollar, eller nåt annat, men jag lät bli. Jag tar det som ett gott tecken, yay!

Eftersom jag tänkt så mycket på att äta nu ikväll känns det som om jag ätit jättemycket :P Det enda onödiga jag åt var egentligen satsuman och müslibar-en, och det var inte så illa alls ju :) Kaloriintaget slutade på dryga 1000 kcal idag igen, dvs. helt fint! Dock borde jag försöka variera siffran lite så inte förbränningen stannar av, jag har legat kring 1000 nu i sex dagar i rad... I morgon blir det likadan dag som igår; skola 8-16 (med lunch i skolan), sedan jobb 16.30-21.15, så jag äter middag på jobbet. Frukosten imorgon blir antagligen gröt eller smörgås, för jag har inte så mycket annat hemma, sen tar jag med nåt mellanmål att äta före jobbet, samt nåt till jobbet, och det får bli en mealbar, för allt annat hinner ju bli dåligt under skoldagen... Jag ska kolla vad det finns för lunchalternativ på skolserveringarna nu på nätet också.

Under min stanpromenad köpte jag nya dietsoppor..! Hade tänkt köpa nutriletts jordgubbspåsar, men tog istället allévos choklad, för de var billigare, och jag ville se vilka som var bättre. Köpte också mera mealbars, 1 förpackning nutrilett mörkchoklad (med 2 i varje) och en förpackning choklad-nöt. För övrigt är mina måuslibars syndigt goda...

Men nu ska jag dricka te och se på ANTM förrän jag går och lägger mig. Hurra för undviken hets!

Nå nu!

Äntligen rör vågsiffrorna lite på sig. Efter att ha stått på 59,6 i 4 morgnar så hoppade den idag ner till 58,4 :) Duktig liten våg, och duktig liten jag! Jag började morgonen med en uuuunderbar 25-minuters-länk i mörkret, det var så skönt och fint att springa då det ännu inte ljusnat riktigt! Jag for redan 7.30, eftersom jag vaknade före 7 och inte kunde somna om :P Undrar om det kan vara en bieffekt av medicinen, för jag har haft lite svårt att somna de senaste nätterna också...
Nå, oavsett så var det skithärligt, och sen då jag kom hem forsatte jag med ett 50-minuters-pass High impact-träning! Har nog inte svettats så på länge...

Även om jag ju är mer än 3 kg över min målvikt så känner jag redan nu att jag är mycket mera tillfreds i själen med mig själv... att stiga ur duschen och se enr på sig själv och INTE vända bort blicken från sin äckliga putmage utan faktiskt uppskatta sin kropp lite. För det värsta putet är borta, då jag inte har så mycket mat i magen att puta med :P Och om jag sköter mig idag, vilket nog inte borde vara nåt problem, så har jag gått en hel vecka utan hets!!! Yes! Jag ska fortsätta i det här spåret, klara en hel kalendervecka också. Mycket gärna vill jag nästa veckas onsdag kunna säga åt min psykolog att jag inte hetsat på två veckor, det skulle vara så skönt! Hon vet ju dock inte om att jag börjat föra matdagbok igen, samt mängden träning jag sysslar med, och hur lite jag äter... detdär lät kanske lite överdrivet, för SÅ mycket tränar jag inte, men... nåja, you get the picture.

Mitt ansikte mår bra av träning också, mera svett = mindre finnar. Mindre choklad = också mindre finnar :) Däremot har min hårbotten blivit värre; också förra hösten fick jag sånahär underliga kliande "utslag", mamma har likadana... borde skaffa såndär cortisonlösning...

Men nåja, jag ska printa ut en finskauppgift och så småningom söka mig till skolan. Har först finska, sedan lunch, och jag tänker komma hem över lunch och äta hemma, sedan fysik, och sen ska vi färdigställa en miljögruppuppgift. Efter det har jag ledigt..! Jag har ändå en hel del som ska göras idag - Jag ska tvätta för hand eftrsom min tvättmaskin strejkar, jag ska till butiken och hämta lite billigt julpynt och en söt billig blomma som jag får på personalrabatt, sen ska jag gå till en butik på ett annat ställe för att köpa emra nutrilett (jag vill inte köpa bantningshjälpmedel av mina kolleger :P), och så tänkte jag baka semlor idag! Eventuellt ska jag också förbereda lite inför det wiccanska nyåret. Och så ska jag väl äta nåt till middag också.

ÅH FY FAN VAD SKÖNT ATT JAG INTE HAR ÅNGEST OCH ATT JAG GÅR NER I VIKT OCH ATT JAG INTE HAR EN ÄCKLIG KÄNSLA AV ATT JAG MÅSTE PLANERA MITT LIV I MINSTA DETALJ FÖR ATT ORKA IGENOM DAGEN!

Ännu en dag

För fjärde dagen i rad låg vikten på 59,6 i morse, och jag är lite lätt frustrerad :P Men jag vet ju att jag måste gå ner i fettprocent ändå, jag äter ju bara hälften så mycket som jag borde...

Dagens intag:

Speltgröt med hallon
1 liten mandarin
Skollunch: Pumpasoppa, bröd, sallad med lite jordnötter och 4 katrinplommon
En fullkornsmüslibar
En nutrilett browniebar

Slutade på just över 1000 kcal. Svårt att räkna lunchens innehåll dock... Har varken tränat idag eller igår, för igår läste jag på prov i stort sett hela kvällen, och idag har jag varit i skolan eller jobbat hela dagen. Åh, vad goda nutriletts chokladbars är! Jag måste fara och köpa fler såna, samt köpa mera nutrilettsoppor. Funderar på att köpa en annan smak än choklad den här gången.

Nu fick jag en för sorglig låt på hjärnan. Hejdå.

Uäääh...

Hata fysikprov. Jag har läst halva ungefär och det känns okej. Inte särskilt mycket att läsa egentligen, men det är som så MASSIVT, och man måste tänka så hela tiden. Jag dör av att veta att det här är kurs 1 av 3, och vi har kurs två redan efter jul...

Nåja. Skoldagen gick bra, åt knäcke med keso som mellanmål och sen blev det en stooor portion kikärtssallad som middag. Gees så gott det är, alltså... kokta kikärter med smala bitar av gurka och morot, samt lite hackad selleri och så myycket aromat-salt på. Åh. Det blev rätt mycket mer än jag tänkt, men jag var rätt hungrig OCH snål, och eftersom kikärter innehåller jättemycket protein tyckte jag att det var okej. Man måste ju äta då man läser på prov :) Dagen har nu lagt sig på 1052 kalorier, dock utan träning. Jag funderar på att ta en kopp te eller två än ikväll, och Kanske kanske träna lite, om jag orkar. Har lite huvudvärk... Imorgon kommer jag iaf Inte att hinna, eftersom jag har skola hela dagen och sedan jobb direkt efter provet. Blir att ta med både mellanmål och middag till skolan, och äta lunch i skolan. Jag har en enda nutrilettbar kvar, så den får det bli. Har inte en enda nutrilettsoppa kvar tror jag, eventuellt en. Måste fara och köpa mer sådana också. Även om det tog flera månader att använda upp dem har de ju varit bra att ha i många situationer!

Har kokat bönor halva kvällen också. Ska baka bröd nån dag också. Hihi, vad skoj att det går bra nu, även om det inte syns på vågen än..! Hoppas det här skulle kunna bli min första vecka utan hets på länge, jag skulle vara lite stolt över att kunna berätta det åt min psykolog nästa vecka :]

Skolkning in progress

Eller så nästan. När jag var tillbaka i stan efter att ha hållit presentationen om wicca var klockan inte ens 11 och min timme skulle ha slutat 11.30, men jag tror att det skulle varit rätt onödigt att sitta med den sista tiden, så jag for hem med en gång istället... nu hann jag göra lunch åt mig utan stress, och så vet jag exakt vad den innehåller. Skönt. Det blev lite fullkornspasta med pesto rosso och lite parmesanost samt grönsaker till. Frukosten blev speltgröt med hallon, och intaget hittills ligger på 510 kcal. Jag åt ett äpple i bussen hem också, ett litet.

Ingen morgonträning idag, och jag vet inte om jag hinner med nåt ikväll heller :S We'll see, jag har prov imorgon som jag inte hunnit läsa på överhuvudtaget än, och det är fysik, och det är apsvårt...
I övrigt låg vikten i morse för tredje dagen i rad (GAH!) på 59,6. Vad är dethär? Förra veckan gick jag ju ner 1 kg om dagen, och då försökte jag ju inte ens särskilt hårt, då kom jag ju ner till typ 58,7 eller vad det var, innan det svängde. Nåja, jag vet ju att jag ätit kring 1000 kcal om dan + tränat, så det är väl bara en fråga om tid... Dessutom känner jag mig smalare nu, min mage är inte lika hysteriskt svullen i alla fall...

Har också passat på att fixa lite annat praktiskt nu på lunchrasten, ringde min psykolog och ändrade tiden för mitt besök, ringde min mobiltelefonleverantör och fick konstaterat att jag INTE behöver betala förseningsavgiften eftersom de skickat den gamla räkningen till min gamla adress, och har försökt ringa min kontobyrå för att be om ett nytt skattekort, men ingen svarade. Nu tänkte jag traska via apoteket för att hämta ut mera seronil påväg till skolan, de sista 2 tabletterna i burken slank ner i morse.

Ah well, laters.

Kakelugnsmys

Åh, om jag bara skulle vara smal. Då skulle jag kunna elda i kakelugnen och äta glass och se på film... men det går ju inte nu. Nee-ej. När jag gått ner ordentligt, då kanske. Nu får jag nöja mig med eldandet. Det var jättemysigt, men sen tog min ved slut, jag måste fara upp på vinden efter mera. Och så borde jag föra upp lite tomkartonger. Det tror jag minsann jag ska göra härnäst...

Började dagen med morgonpromenad i lite kringelikrokar runt grannkvarteren och häromkring, utforskade lite nya gator i duggregnet... sen har jag suttit och förberett en presentation om min tro wicca, som jag skall hålla imorgon för en gymnasieklass. Iiiiik... men jag har gått igenom den nu 2 ggr, så det blir nog bra. Ska renskriva punktpappret bara så. Sen har jag också sett på typ 3 avsnitt av ANTM samt städat lite. Frukost blev igen joghurt med sojakross, lunch en stor bit linsgratäng (FÖR stor, men oooh så gott... och det är ju nästan bara protein i den ändå!), mellanmål blev det sista råghjärtat (som höll på att bli gammalt) och te. Vet inte riktigt vad jag ska äta till middag än, får se. Ligger på nästan 700 kcal redan, så... eventuellt grönsakssoppa eller så morotsskrap med keso, eller pasta med det sista av pesto rosson... här nån dag ska jag göra omstekta bönor också, har ett skoj recept jag ska testa. Samt att jag ska baka egna nyttiga semlor :)

Men min tvättmaskinen har gått sönder, tror jag, och mina favoritjeans är så använda att de nästan har hål i röven. Dessutom låg jag på samma vikt imorse som igår. Bläh.
Jag har massor med skolarbete som borde göraaaaas... men jag tror jag ska ta och sätta på mig nåt ordentligt så jag vågar mig upp på vinden efter ved, sen ska jag fara på promenad igen och sen kanske träna lite, sen duscha och raka mig under armarna, sen laga mat. Jah. Sen får vi hur det blir med skolarbeten...

och lördagkväll

Rätt bra dag idag :)

Det blev kvark på jobbet, och när jag kom hem gjorde jag linsgratäng. Dock tog den rätt länge i ugnen så jag åt 3 knäcke med keso medan jag väntade, sen åt jag en fjärdedel av gratängen, dvs. rätt mycket, samt 2 morötter och 3 stavar selleri. Blev lite mer än jag tänkt, men jag ville få den del av gratängen som gick sönder uppäten X) SÅ blir det enklare att räkna kalorierna i de andra bitarna sedan... och Gud vad gott selleri och morot är :) Jag ska äta selleri så länge det finns att köpa i butiken...

Så dagens slutade på 1087 kcal. En aning mycket, men då har jag varit på länk, tränat och cyklat fram och tillbaka till jobbet, så... Imorgon blir det linsgratäng antingen till lunch eller middag, i övrigt vet jag inte. Har en massa skolarbeten som ska göras, läsas till eller annars funderas på... gah...

Yeah. Sjukt i nacken. Funderar på att se på film. Ah we'll see.
Hoppas jag gått ner skitmycket till imorgon...

Lördag

God förmiddag :)

Känner mig relativt optimistisk med 2 bra dagar i bagaget... torsdag slutade på ungefär 775 kcal och fredag 1185. Den höga siffran igår berodde på en stooor portion havreflingor med mjölk som jag åt igårkväll. Jag hade tänkt ta en dåligdag och köpa glass, men lät sedan bli, och tog flingor istället. Bra egentligen, nu vet jag hur jävla mycket kalorier en sån portion faktiskt innehåller; över 500! Det är sjukt...

Denna morgon började med morgonlänk/promenad och följdes av 35 min low impact-träning. Sen vägde jag mig och vågen visade under 60 nu igen, 59,6 :) Bra, jag orkar mera nu. Jag har förresten lagt upp 58 som delmål än en gång, bara för att det är roligare och enklare att ha delmål... 58 låter bra. 58,0 och under, sen hoppas jag att det flyter på.
Frukost idag blev fettfri joghurt med sojakross i. Jag borde äta det oftare! Den joghurten innehåller bara 40 kcal/100 g och den är såå god! Men sojakross istället för flingor blir det dessutom både mindre kalorier och mera proteiner :)

Jag borde fundera på lunch; ska jag äta det sista av hotchpotchen? ja, jag tror det, och med det sista av groddarna, och så te till. Sen jobbar jag 13-18.15 och jag tror jag tar med en burk fettfri kvark som mellanmål. Sen vet jag inte vad jag vill ha till middag, det får jag lämna öppet. Jag har många alternativ i alla fall! Jag tog förresten med mig en flaska naturdiet rotgrönsaks-soppa på flaska hemhemifån, tydligen hade pappa köpt såna nån gång och det fanns många så det märks nog inte att jag tog en :)

Har suttit och sett på ANTM, och Ooooh vad peppande det är att se på alla smala armar och ben och magar! I'll get there soon, you'll see...

Äh.

Hela hemmavistelsen sket sig totalt åt helvete. Söndag, måndag, tisdag, onsdag = hets. Måndag och tisdag började båda så himla bra, men slutade som vanligt. Men nu vet jag att det är genomförbart. Nästa steg är att genomföra det... en helg hemma utan hets. Oj oj. Dock har jag faktiskt tränat dehär dagarna också. Morgonprommis både måndag och tisdag, cykling 200 kcal måndag och tisdag, samt långpromenad och kortare promenad på tisdag.

Kom tillbaka hem idag, har varit och handlat, städat lite, samt testat en ny tröningsdvd som var hårda åt mina lår, samt duschat och invigt min kakelugn :] Sedan jag kom hemhemifrån har jag bara ätit 2 chokladkakor (för att de låg kvar från då mamma och pappa var här i tisdags, dagen var redan sönderäten och jag ville ha dem försvunna), samt nu en kopp te med mjölk. Imorgon börjar vi med morgonlänk och vägning, sen jobbar jag. Kylskåpet är fyllt med mat, nyttig sådan, och jag måste fundera ut vad som ska ätas först..! Jag planerar att göra egna semlor också. Jippijej! Måste ringa psykologen imorgon och boka om min tid...

Huj så här ryker in. Hoppas jag inte får kolmonoxidförgiftning...
Fullmåne inatt också. Jag borde passa på, men orkar inte.

Favorit i repris?

Nej, igår sket sig med. Det skulle bara bli en smörgås med smör, sen gick det överstyr. Munkar chokladkex choklad glass skorpor jordnötssmör...

Men jag har börjat om idag IGEN. Patethet men nåja. Jag har tagit det som mitt uppdrag att se hur lite jag kan äta hemma utan att det märks. Igår skulle jag t.ex. säkert ha klarat mig utan att äta överhuvudtaget, eftersom ingen äter frukost samtidigt som nån annan, mamma gick och la sig kring lunch (jag kunde ha sagt att jag ätit), jag kunde ha slängt fikamunken i wc-roskisen, och middagen kunde jag ha slunkit iväg från. Jag måste komma ihåg dethär, att det faktiskt bara är jag som bestämmer, och det spelar ingen roll om jag är hemma eller hemhemma... jag ska istället passa på att gå många promenader i min fina hemby, umågs med mamma och se filmer samt göra skoluppgifter när jag nu är ledig.

Dessutom skulle det vara skönt att ha en dag bakom mig, som jag vet att jag klarat av att inte hetsa här hemma. Det är månader sedan sist, det här har blivit en förbannelse för min del.... hela tiden en massa gott hemma... jordnötssmör och vitt bröd, doftande semlor och riktigt enilett-smör som jag går och äter direkt ur förpackningen (ja, det är sjukt); sockerskorpor och 3 olika sorters glass; nötter och chokladsås och pepparkakor, grädde med kvark och bär, tortillachips och gräddfil... Det är sjukt hur mycket mat det finns här trots allt.

Styrka, tjejen. Du klarar det.

Hemmahets

Jag hetsade igår i alla fall. Det började med en semla med smör, blev till 3 semlor med smör, blev till vitt formbröd med jordnötssmör, blev till chokladkakor, blev till skorpor blev till glass blev till chips blev till joghurt med flingor...

Hittills idag har jag skärpt mig. Morgonpromenad och 175 g äppel. Men jag känner hetsen i mitt bakhuvud. Styrka tjejen, styrka...

58,7

Ooh :) Jag fortsätter att gå ner i världens fart! 1,1 kg ner från igår ^^ I den här farten är jag ju nere på 55 kg i ett huj :) Men jag vet ju nog att det går snabbt i början, vattenvikt och ingen tung mat i magen och vägning efter att jag svettats ut och så. Men ändå, jättehärligt! Sedan onsdag, dvs. på 4 dagar, har jag gått ner 3,7 kg! Yikes!

Igår blev en sååå skön dag, med tanke på allt. I det sällskapet brukar jag äta massor med onödigt, men allt gick super! Jag sa att jag ätit på jobbet då de andra for för att äta pizza, så jag och A (som vet om min ätstörning, och nu också vet att jag äter medicin) stannade kvar där vi var och fixade lite grejs och tänkte att vi skulle fara o köpa nåt åt mindre att äta senare, han hade också ätit rätt nyss. Sen glömde vi bort det :) Jag tänkte faktiskt på det vid nåt tillfälle, men aldrig sådär helatiden. Vad skönt, att också jag kan glömma bort att äta ibland, eller att tänka på det iaf!

Däremot smakade jag kanske 3 teskedar Ben&Jerry's-glass av V, och gaaaah vad gott det var. Dock startade det inte nån hets, som tur ^^ Och vet ni, de har börjat sälja Ben&Jerry's billigare i min matbutik, så jag får det dessutom billigare med personalrabatt ^^ kanske inte direkt nåt att hurra åt, men då vet jag att sen då jag kommit ner i 55 kg kan jag unna mig B&J, och det är lite billigare ^^ Ja, faktiskt tror jag att jag bestämmer här och nu att den dag jag kommer ner på 55 kg ska jag köpa B&J, och äta. Fast det får inte komma över en vanlig persons kaloribehov på 2000 kcal. Men om jag den dagen äter "normalt" för mig, dvs. kring 800 kcal, och sen B&J på typ 1200 kcal så borde det ju vara okej :) Men först ska vi ta oss dit!

Gårdagen blev sånhär:
Frukost: 1 skiva rågbröd med tomat och te
Lunch: Linsgratäng på jobbet
Mellanmål, typ: 3 skedar B&J Vanilla Toffee Crunch
Sen middag/Kvällsmat (Typ. 21.30): Kanske 6-7 bitar små vegesushi hos L.

Lite synd detdär med sushin på kvällen, eftersom man ju inte ska äta sent, men jag var rätt hungrig, och han bjöd. Dessutom var det urgott, och sushi är okej i mina ögon, om man inte äter det för ofta.
Så enligt mina kalkyleringar borde dagen ha slutat på nåt under 800 kcal, lite svårt att räkna då jag inte vet hur energeirik gratängen och sushin blev, men på ett ungefär. Och då gick jag hem från L, tog ungefär 40 min, och tränade armarna under dagen då jag tovade och putsade saker och testade E:s Powerball :)

Ny dag idag då, jag for på morgonlänk, men kände hur otroligt trögt det gick, så det blev bara kanske 10 minuter, sen var jag uppvärmd och kom hem och körde 35 min Low Impact-tränings-dvd istället. Huj så svettig jag blev, men bra känns det ju nu :) Ska högst antagligen på yoga om lite mer än en timme, L kanske kommer med, och sen tillbaka till gänget. Jag borde fara och köpa nån frukt eller nåt efter yogan, för jag har bara ätit en liten portion speltgröt med hallon hittills, och jag vill ju inte tuppa av...

Ah well. Sen far jag antagligen hem-hem ikväll, får kanske skjuts av P&E, och så ska jag försöka hålla mig i skinnet under de dagar jag är hemma. Wish me luck, bitches!

22.54

Jag borde gå och lägga mig, eftersom jag börjar jobba 8.45 imorgon, men jag fick sån i spiration att skriva NÅNTING, efter att att suttit och läst Peanuts blogg. Jag ska ta och hitta tillbaka till de gamla bloggarna jag läste en gång, det var rätt trevligt :)

Finfindag på 720 kcal allt som allt, och då var jag rätt aktiv på jobbet för det var urmycket kunde hela tiden. Imorgon jobbar jag 8.45-14.00, tänker ta med linsgratäng och äta som lunch, sen ska jag hänga med folk resten av dagen, men jag planerar att säga att jag nyss ätit då jag kommer dit och sen se till att vad jag äter till middag inte blir onyttigt...
Dock känns det som om jag kommit bort en aning från dethär allt-eller-inget, tänkandet. Tidigare (hoppas jag!) kunde jag ta en ostskiva på smörgåsen, inse hur onödigt det var, och så bryter en hets för en hel helg ut pga det! Helt sjukt...
Jag hoppas jag kan hålla mig till dethär, det skulle vara så skönt om jag skulle ha hittat tillbaka till sommarens vanor. Oh, jag vill väga 55 kg igen...

Men ett steg i taget. 60,4 imorse, jag hoppas på under 60 imorgon, och om inte annat så vill jag väga under 60 före veckan är slut. Sen tar vi ett kilo i taget. Jag kommer högst antagligen fara hem och vara hemhemma måndag-onsdag, vilket har visat sig vara döden eftersom jag hetsat varenda gång jag varit hemma de senaste månaderna typ, men jag ska klara det nu. Tyvärr är mamma hemma på dagarna för hon är sjukskriven, så jag får vara lite försiktig, men jag tänkte cykla på motionscykeln och äta quorn och annat nyttigt. Det blir nog bra. Jag har ju kontrollen igen...

Det här blir långt, blöh...
Jag vill skaffa en stegmätare! Skulle vara häftigt att veta hur många steg jag tar en vanlig dag :) Förresten har Yogacentret här öppet hus på söndag, så då ska jag fara dit och testa ^^ Tyvärr är deras ashtangakurser på svenska fulla, men jag får ju iaf se om det är nåt för mig :)

What else?Dagens matdagbok kanske:
Frukost: 1 litet äppel, 1 delikatessknäckebröd med minkeso
Mellanmål, typ: 2 koppar te
Lunch: 1 liten skål couscoussallad, några sellerstjälkar och mera te
Mellanmål: Mera te, 2 delikatessknäckebröd med minikeso
Middag: 1 vegeschnitzel med fullkornsris och ketchup

För övrigt har jag nästan tomt kylskåp X) På riktigt! Jag har lite buljong, tomatpure och wasabi samt salladsdressing (Goddess knows why..) i dörrhyllan, sen har jag... öh... måste fundera... 2 lökar, 2 tomater och lite sallad, samt en rätt gammal burk tahini och rödbetor i grönsakslådorna. Sen vet jag inte mer. I frysen har jag pyttelite hallon, isbitar, frysta grönsaker... inget mer, tror jag. Och jag har heller inga frukter, och bara en halv skiva rågbröd. Ingen saft heller, den tog nyss slut. Haha, det ser lovande ut :) Men jag ids inte fara o handla då jag vet att jag inte kommer vara i stan nästa vecka. Dessutom är det här effektivt, inget att snaska på...

Gah, jag borde ju ha ringt till min psykolog och ändrat min psykologtid, eftersom den inte passar i mitt nya schema... nå, jag för göra det på måndag. I övrigt ska jag öka min medicindos imorgon, börja ta 2 piller på morgonen istället för 1. Riktig dos den här gånge, 20 mg, eftersom provdagarna är över och jag inte fått några biverkningar.

Förresten sa jag åt min psykolog att jag skulle tala med mamma i tisdags men det gjorde jag inte. Whoops...

I'll get there again.

Goder morgon!
Jag har börjat dagen med att stiga upp 07.50 (efter lite snoozande), fara på 45 minuters morgonpromenad, sedan väga mig, äta frukost och ta mina piller :) Fin dag hittills!
Det faktum att jag gått ner 2 kg på 2 dagar skadar ju inte heller :D Jag vet ju förstås att det inte är fett, utan mest vatten och sånt, men det är ändå himla trevligt att få en snabb snart, peppande :)

Onsdagens kalori-intag slutade på 359 kcal och gårdagens på 800, då har jag tränat båda dagarna. Fint! Jag tycker det är en bedrift faktiskt, att lyckas äta frukost, lunch, mellanmål och middag och ändå komma upp i ynkliga 359 kcal ;) Och när man sen drar bort träningen blir det helt enkelt super...

Så hittills går det bra. Idag jobbar jag 15.30-21.15, före det hade jag tänkt ta det ganska lugnt, sitta och se på top model och kanske meditera lite eller nåt. Jag kom på att jag borde balansera mina chakran, det skulle säkert göra mig gott. Jag blir alltid dragen tillbaka till wicca om höstarna, det är rätt trevligt :) Det är iofsig fel uttryckt, jag är ju hela tiden wiccan, men jag utövar religionen mera aktivt om höstarna... jag har dessutom blivit inbjuden att tala om wicca på en väns religionstimme här nån gång. Spännande!

What else? Jag fryser hela tiden, borde kanske dra upp värmen på batterierna lite. Och så har jag fått sjukt många fina komplimanger på ett foto av mig i korsett, ett som min syster tog här i höstas/somras, då jag ännu inte gått upp så mycket, då jag var smal och söt än. Jag ska så hitta dit igen. I will.

Return of the princess

Hej, jag är tillbaka.

Efter jag vet inte hur länge. Det har varit jobbigt, och jag har hetsat i stort sett avrenda helg, ofta varannan dag i evckan, och massor... Jag har också börjat gå hos psykolog en gång i evckan, var tredje gången igår, och har i samma veva blivit läkarundersökt och fått börja äta antidepressiva, seronil tror jag de heter. Bara prövningsdosering än, 10 mg/tablett och dag, men dosen ska höjas.

Jag har också gått upp i vikt allt det jag lyckades gå ner i sommar + lite till. Jag trodde faktiskt inte jag vägde såhär mycket, men nu då jag nyss steg på vågen visade den 62,4... det visade den senast i april-maj. usch usch. Men vet ni, för första gånge på himla länge har jag riktig motivation att gå ner i igen. Jag ska gömma, dölja, ljuga, fuska, och gå ner. Springa mig smäl, svälta mig vacker. Jag vet numera att jag har en ätstörning, det är typ konstaterat, och jag inser att det är ätstörningen i mig som talar, men isåfall lyssnar jag just nu, för jag ska ner. Smal. Vacker.

Köksvågen åker fram igen, jag ska bärja väga varenda litet gram keso, varenda hekto morot. Morgonlänkar och kvällspromenader och iForm-träning. Det faktum att jag tummat med L om att börja äta nyttigare gör att jag samtidigt har en ursäkt att inte äta godis, och eftersom mamma börjat med sin gånerivikt-kampanj hemma kan hon inte gnälla på mig om jag kanske äter lite nån gång.

Jag vet hur jag var då jag var nere på 55. Lycklig och smal och vacker. Jag ska dit igen, med min tro och min styrka. Ana-armbandet åker på igen. Fan ta mig, den här tjejen ska klara det. jag klarade det en gång, jag kan göra det igen.
Watch me.

RSS 2.0