Söndagkväll

Igår kväll, lillajulfesten, det blev helt jättemycket mat. Häll inte räkning, kändes meningslöst. Massor med chokladbitar och nötter, flera glas glögg, massor med kaliforniakakor och julstjärnor och myror och blåbärsgrottor och digestiver med ost. Himla gott, men rätt onödigt. Men som sagt, jag ska få göra misstag. Och faktiskt ser jag det itne ens som en hets, av nån anledning kändes det inte alls så...

Idag har iaf varit helt suverän i jämförelse :) Steg upp lite efter 9, började städa. Åt "frukost" kanske halv 11, en kopp fettfri surmjölk med lite sojakross i. Sen traskade jag in till centrum för att ta gratisbussen till julmarknaden. Åååh, vad jag fyndade julklappar, det var sååå härligt! Jag borde ha sparat mer pengar för dethär :] Köpte 4 saker från Fairtrade-ståndet, och en hel massa annat, bl.a. nätstrumpbyxor åt mig ^^ Det var massor jag hade velat köpa som jag fick lämna. Bl.a en träningsbok :P Nåja, sen traskade jag hem igen, åt en liten rågpirog med kardemummate (60 kcal för pirogen, de är urgoda! Eller var det 80? Ska kollas upp) och for sedan iväg igen, den här gången på yoga :P Det var riktigt mysigt, jag somnade nästan under avslappningen, och jag kunde göra lägga knäna över öronen-rörelsen med en gång. Däremot kommer jag inte i halvlotus, och mina knän är stela... nåja.

Sen snabbt hem igen, åt 2 knäckebröd med keso och for sedan på gym :) Sprang 10 minuter, körde 10 min på crosstrainer, sedan 10 min cykling, och sedan 10 min löpning till. Hade tänkt göra lite muskelträning på matta i Yogasalen sedan, men de skulle ha timme, så jag lät bli. Påväg hem ringde jag C (mitt ex-ex) och så kom vi överens om att jag skulle komma över och se på Mamma Mia ^^ Så det blev att äta en till rågpirog påväg till honom, och så åt jag en burk kvark väl där. Mina kvarkburkar innehåller 143 kcal om nån undrar (Och kvark på rikssvenska är kesella). Och en kopp citronte utan nåt i. Var mysigt!

Så det har blivit en hel jävla massa motion och urlite mat! Härligt ^^ Bra som motpol mot igår :P Ifall nån undrar varför den här texten är kursiv så lyckades jag trycka på nån knapp så det blev det i förra stycket, och jag får det inte vanligt igen... live with it.

Imorgon är det tidig skola, och sen fram till 14. Ska fortsätta städa ("Bara" köket kvar) och sen fara på gym mot kvällen :) Men nu måste jag kika lite på en presentation vi ska hålla imorgon, och sen ska jag banne mig sova, jag håller på att få huvudvärk... Godnatt på er!

En bättre dag!

Mjauf, idag blev bra :) Rött äpple på pausen,och sen äpple-kanel-allévobar. Namnamnam! Och sen frusen joghurt då jag kom hem. NAMNAMNAM! Varför har jag aldrig kommit på att göra det förr? Superenkelt, supergott, och rätt nyttigt dessutom :) Dessutom tar det rätt länge att äta, och det är en bra sak för mig ^^

Imorgon blir det tidig uppstigning, för jag börjar 08.45. 3 pauser på jobbet, en lång. Pastasallad, äppel och alpen-bar, methinks? På söndag ska jag storstäda, julstäda! Och förhoppningsvis ska jag hinna gymma också, och yoga.

Jag tappade lite tråden på det jag hade tänkt skriva, pga. samtalet jag hade med L nyss. Jag talade om hur skit gårdagen varit, att jag gjorde chokladbollssmet och sedan kände mig fet. Hans reaktion var ungefär "Du ska inte gå och utveckla en ätstörning, till råga på allt". Jag blev lite... paff. Sen fortsatte nog diskussionen, men han berättade också att han hade en period i ettan (för ett år sen, dvs) då han hade lite ätproblem och sånt. Spydde med flit och gjorde situps på natten. Det var märkligt att höra, och att höra mig själv påpeka hur hemskt det låter... jag är så... jag vet inte.

Vad trött jag blev. Godnatt.

Phew

Min mage är inte enorm, trots hetsen igår. Och dagen har gått bra. Kom till gymmet typ 8.15, och ställde mig på löpbandet bredvid S, som också var där :) Sprang lite, crosstrainade lite, sprang lite till. Inga exakta siffror. Sen gick vi till Body&Mind och gjorde lite magmuskelövningar, och sen testade vi vibra-apparaterna lite :) De var störtroliga! Jag ska SÅ fara på nån sån timme snart! Nästa vecka börjar för övrigt nya program i alla ledda timmar, så då ska jag försöka fara på många timmar :) Efteråt satt vi och läste tidningen i massage-stolarna :) Ooooh, vad jag hade fin morgon!

Frukosten före fysik blev därför en burk kvark, och just åt jag en till portion pastasallad till lunch, med en kopp kardemumma-te. Jag ska fara lite tidigare till jobbet, för de bad mig, vilket betyder att jag får ha 2 pauser istället för en. Jag tänkte ta med ett äpple som mellanmål, och sen en allévobar som middag. Och sen när jag kommer hem ska jag äta frusen joghurt, yumyum! Samt tvätta kläder och diska.

Jag bävar lite inför imorgon kväll, då jag ska på lillajulsfest till sötaste S... Två orsaker; P kommer vara där, och jag har inte träffat honom eller pratat med honom sedan vi gjorde slut, och det kommer finnas massor med sötsaker där... (S borträknat...)... nåja, we'll see. Jag jobbar imorgon på dagen. Det blir sallad och frukt och nåt på jobbet.

För övrigt har jag skippat magträningsprogrammet, det sög. Jag tränar efter egna övningar istället.

Fail

Hets. Jag skulle ju ta 3 nötter, det blev till närmare 20 nötter, och sen gjorde jag chokladbollssmet.
Det blev två skålar, med riktigt smör, kakao, socker och havregryn. Nu vet jag, att jag inte ska köpa hem smör, för det är liksom en förbannelse. Jag ska kasta bort resten av havregrynen också, för jag äter dem ändå inte förutom då jag hetsar. Inte för att det finns mycket kvar av dem... X(

Jag stannade upp i ett skede och sa åt mig själv att jag skulle kunnat stoppa, men att jag ehlet enkelt lät bli. Och jag tror på det... nu kommer imorgon att bli lite jobbig, tror jag, för dagen efter en hets är egentligen värst. Särskilt som det blir helg... åh, varför måste jag?

Nä, jag orkar inte få ångest. Jag ska fortfarande träna idag, tänkte jag, och jag ska fortfarande träna imorgon på morgonen. Och jag får ju göra misstag, dammit!

It's over!

Åh, jävlar vad skönt att den här skoldan är över! Nu har jag ingen direkt sak som måste göras snabbt. Fan vad härligt!
Jag, S och M satt i skolan till nästan 18 och gjorde klart vårt arbete, och vi fick det klart. Jag hade tänkt fara på gym ännu ikväll, men jag tror jag tränar hemma istället, tar en liten hemmakväll, kanske städar och ser film eller nåt, och sen far på gym imorgon före skolan imorgon :)

Psykologbesöket var lite kakka... det kändes helt bra först, men sen blev det lite awkward i ett skede. Hon frågade i stort sett om jag vill sluta, och det vill jag ju inte, jag vill ju gå ner. Det blev bara... awkward, även om hon också sa att många hennes klienter känner lite så. Hmm. Känns som om jag ljuger mot henne. Gah. Nåja, vi får se, hon har semester hela december så mitt nästa besök är i början av januari. Vi tar och ser hur det känns då, och om det inte känns bra får jag väl säga till att jag inte vill komma tillbaka, eller skicka ett mail eller nåt.

Dagens mat har gått bra också :) Lunchen blev en skål pastasallad med ett knäcke och keso, sen en ask läkerol och ! päron som mellanmål i skolan, och nu 4 matskedar joghurt och en skål pastasallad till middag. Och Aaaaaah vad god pastasalladen blev! Fullkornspasta, lättmögelost, en par valnötter, päron, tomat, isbergssallad, citron, rödlök... har jag bort nåt? Urgott hur som helst! Och det blev myycket, jag ska äta det till lunch imorgon också :) Jag lade det sista av min joghurt i en kopp i frysen för ett tag sen, tänkte äta det som sorbet till kvällen :)

Mjau. Nu blev jag trött och omotiverad.

Going nuts

Nötter är prima prima :) Jag steg upp kring halv 8, och frukost med fettfru luomupiimä och fullkornsmüsli, och en kopp kardemumma-te. Sen blev jag lite snål på nötter, så det blev ett "litet" mellanmål på 5 hasselnötter och 5 cashewnötter. "Litet" för att det ju är en hel del kalorier i nötter (jag ska ta och kolla upp det när jag skrivit klart, bara av rent intresse), men 10 nötter är ju heller inget ordentligt mellanmål...

Lunchen äter jag hemma idag, och det ska bli nån sallad, antingen päron-stiltonost-sallad med valnötter, eller halloumisallad, eller så bror-sallad med fetaost och majs :) Vi får se! Middagen har jag inte planerat alls än, men jag borde använda upp sopprötterna i frysen, så det kanske blir soppa eller nåt :]

Förresten! Igår på jobbet fanns det en ask med allévo-bars i kafferummet som man fick ta av, för att de höll på att bli gamla :D Jag tog 3 stycken med en gång, och sen 2 till senare under dagen, då det fortfarande fanns kvar ;P Åt dem förstås inte, men plockade åt mig. 2 blev kvar på jobbet, och 3 tog jag hem. Det fanns också vita t-skjortor från Dove som man fick ta, som lämnat kvar från en kampanj som de hade i samarbete med SYLI - en ätstörningsförening... oh, the irony... jag tog en, för de var lite söta. Fast den var lite för liten, haha! Jag kanske går i den senare :] Det står "Sinä olet ihana!" på den, dvs. "Du är underbar!" ^^

Första timmen börjar 10, då ska jag högst antagligen hålla en kort presentation. Sen håltimme och lunch, då jag ska göra sallad och fara till psykologen. Sen har vi genomgång av fysikuppgifterna, men jag har iaf gjort hälften av dem :P Sen ska vi färdigställa en annan presentation som görs i grupp. Och sen är jag inte säker, det blir antagligen städning och lite mer läxskrivande, eventuellt ska jag träffa mitt ex, och så skulle jag gärna hinna träna :) Imorgon var det tänkt att jag skulle träffa A klockan 8 före skolan och göra klart en rapport, men hon kan inte, så jag tänkte träna före skolan då kanske :)

Nu ska jag kolla upp nötinnehåll och läsa lite bloggar!

Vikovill

Är det onsdag idag? Jao, för imorgon ska jag till psykologen igen. Hjälpstressiiiik. Men fr.o.m. imorgon blir det bättre.

Frukost: Speltgröt med blåbär
Mellanmål: 1 kopp te och 1 alpenbar
Lunch: Majssoppa och sallad
Mellanmål: 1 alpenbar
Middag: Sparrissoppa och 1 semla
Kväll: 1 kopp kardemumma-te och 7 nötter.

Har handlat mat också, fy satan vad tungt det var att bära hem det. Men nu har jag mat. Bra mat. Ekologisk müsli och fettfri surmjölk, och fettfri kvark och minikeso och en mumsgod nötblandning och ekomorötter och avocado, och röda vinteräpplen och fullkornspasta och läkerol dark... imorgon hade jag tänkt gymma före skolan, men jag tror jag måste låta mig sova ut, för jag får inte sovit ordentligt om nätterna... jag tror jag far på kvällen istället. Jah.

Nu blir det skolarbete.

Mindre god kväll

Mjäh, jag vet inte, känner mig lite småbesviken. Av ingen orsak, egentligen :P
Pulkaåkandet var suveränt, och planerandet var skoj! Jag lånade en kakbok av A, den var helt sjuk, massor med smarriga recept och kakor och ooooh ^^ Jag ska låna lite recpet till föreningens lillajulfest. Jag gillar ju att baka, men detdär med att äta det jag bakat är lite knepigare ;P

Men jo. Lite smygmotion och sådär. Drack ett glas glögg med 4 mandlar i hos A. Helt okej, nötter är bra! Och det var gott ^^ Sen fick jag en dumle påvägen hem, lade den i fickan och tänkte skita i den. Gjorde mat, hann inte handla heller, så det blev lite improviserat... fullkornsnudlar med broccoli och kidneybönor och lite kryddor, och rätt mycket rå morot. Inget egentligt onyttigt, men det var liksom svårt att sluta äta... :/ Jag hade tänkt lämna en del av morötterna... och sen tog jag dumlen i alla fall, i hopp om att få stopp på sötsuget. Lite hjälpte det, men riktigt bra blev det först efter ett stort glas vatten och tuggummi. Nu känns det fint, men jag hade tankar på att springa till butiken och köpa godis, eller röra ihop chokladbolls-smet här hemma... kanske det är bra övning för mig, att ha smör i kylskåpet utan att äta det. USCH vilken hemsk mening, jag är verkligen inte klok X(

Nåja. Må ha varit en sämre dag, men jag klarade det ändå rätt fint, sådär relativt... jag inbillar mig att jag redan känner mig smalare om höfterna, men jag är rätt säker på att det bara är just det - inbillning... Imorgon är det tidig uppstigning för dusch och sedan fysiklaborationer, för att fortsätta med dedär jääävla fysikkryssen, och sedan skola. Sedan handel och sedan mer skolarbeten. Åååh, jag drunknar :P Men efter torsdag blir det lättare. Vet inte om jag hinner blogga alls imorgon, får se.

Huj så många julfester på kommande, för övrigt.

Tisdag

Fin dag, methinks, trots lite väl mycket mat i vissa skeden...

Frukost blev speltgröt med blåbär. Mellanmål en alpenbar, måste snart köpa fler av dem tror jag... iaf som jag inte har nån frukt att äta som mellanmål, då kiwina jag väntat på att ska mjukna bara skrumpnar! Sen hade jag tänkt fara hem och äta lunch hemma, men eftersom jag insåg att jag inte har nån mat i kylskåpet åt jag i skolan. Det blev blomkålsgratäng. Jättegott, men smakade rätt mycket ost, så jag tror den kan ha varit rätt fet :/ Till det åt jag olika sorters sallad, tyvärr inte samma härliga urval som i skolans egna matsal, men okej. Det bajsiga med dagens lunch var de 2 rågbröden jag åt, men riktigt smör! De var iofsig väldigt små, men ändå, två hela runda rågbröd, 2 undror och 2 övror... hu... *ryser lite*
Men kaffet satt bra till, och jag var mätt jättelänge efteråt, först nu typ 4 timmar efteråt började jag känna mig lite småsnål. Avslutade en kopp varm bärsoppa med spelt i för typ 15 sekunder sedan ^^

I övrigt har jag suttit och sett på fortsättningar av Du är vad du äter på tv3.se, och gjort ett skolarbete. Dessutom har jag flyttat runt ved, plockat upp lite och diskat. Nu borde jag än olja in ett bord och föra ut skräp, samt föra ut ett trasigt plastbadkar som hälften av veden fanns i... och börja med mer skolarbeten :P Klockan 17 ska jag träffa mina klasskompisar hemma hos A och planera julfesten vi kommer hålla den tionde, och sen ska vi ut och åka pulka :D Urlänge sedan sist, och det har kommit apmycket snö de senaste dagarna, så vi ska passa på... Sen far jag antagligen och handlar lite mat, och när jag kommer hem blir det middag, vet dock inte riktigt vad det blir... Sen mera städning och skola, förhoppningsvis. Tror jag tar en träningsfri dag idag, förutom att jag ska göra magövningarna. Man ska vila emellanåt!

Nu ska jag läsa anabloggar!

Alltså STRESS!

Jag hinner inte med nu, lilla liv, slow down..! Men det är samtidigt bra, för jag hinner inte tänka på att äta lika mycket nu :)

Supermorgon! For på gym, sprang 10 min på löpband, 10 min på crosstrainer och cyklade 10 minuter, sen sprang jag 10 minuter till. Efteråt gick jag till Body & Mind-salen och gjorde några solhälsningar. Så jävla skönt! Ska skriva mer om det nån annan gång... Min frukost blev då rätt sen, åt den i skolan, det var en burk kvark. Supergott! Jag ska sååå börja träna före skolan... Sen på lunchen var det supergod champinjonsoppa, och så salladsbord. Jag ät inget bröd ^^ Däremot tog jag mera sallad en gång, me det tycker jag att är okej. Det var morot, kål, sallad, tomat, gurka, groddar och paprika, och lite honungsmelon. Vårt salladsbord i skolan äger! Där fanns också jornötter och katrinplommon som jag brukar ta av, men de lämnade jag då idag :) Och det var en så skön känsla efteråt, att vara mätt, men inte övermätt, inte ångest-mätt, och inte hets-snål!

Sen mera skola, och så hem. Stressade i mig en kopp varm bärsoppa med speltgryn och for sedan iväg på jobb. Där hade jag en paus idag bara, då jag åt potatis med broccoli, dvs. rester. Och en semla... :/ Det fanns kvar än, och jag tyckte att jag ville ha en. Faktiskt mår jag inte ens särskilt dåligt för det, för det var ju rätt futtig middag annars. Och jag betalade ju inte för semlan heller :) Det braiga här är att jag inte fick hetspanik av det..! Kanske jag kan lära mig att äta bröd ändå... men vi får se, jag ska ändå hålla mig borta. Grundreglerna just nu är Inte köpa nåt gott och Inte äta bröd.

Sen traskade jag hem och har rätt nyss ätit ett glas fettfri joghurt. Nu ska jag kika lite på ana-nätet, samt förbereda lite skolgrejs. Alltså jag har så SJUKT mycket skolarbetn nu att det inte är klokt; Jag har tvingats försöka planera in vilka håltimmar jag kan göra vilka, när jag ska hinna handla mat, och allt sånt! Jag jobbar för mycket...

Well yees. Livet är rätt fint ändå :)

Storm

Jesus Christ Superstar, vilken snöstorm! Och vilken märklig humörstorm under jobbet... det började lite smått då det stod en jultomte och delade ut choklad i butiken... jag kunde inte gå undan, så jag fick en bit. Tyckte det var helt okej. Och det var det ju! Jag ska ju banne mig kunna ta en bit choklad då och då utan ångest... Nåja, typ 18.20 hade jag matpaus, och jag satt och åt min broccoli med potatis och bönor då en av tjejerna kom och  plockade fram ost och skinka och sa att man får ta av smörgåsarna som finns framme, huset bjuder till dem som jobbade den söndan... DUMMA MIG! Jag åt 2 tunna pepparkakshjärtan före maten, sen en halv semla med en skiva ost då hon ännu satt kvar... sekunden hon gick ut tryckte jag i mig 3 hjärtan till och en hel semla till. Obs, finlandssvenska semlor är det ni rikssvenskar kallar frallor! Men ändå... om jag inte varit tvungen att gå tillbaka till kassan just då (jag var redan sen) skulle jag säkert stått kvar och pressat i mig semlor... men under de sista timmarna på jobbet hann det gå om, thank Goddess! Jag hade planer på Ben&Jerry's,chokladsås, smör... men sen tog jag en halv flaska vatten och tänkte "Jag är den enda som hindrar mig från att bli smal!"

Okej, fatta nu, dumma dumma Docka - Inget bröd!!! Säg nej! Det är inte svårare än så, fatta, din idiot!
Men jag är lite småstolt ändå, för jag var påväg att ta en par pepparkakor och semlor till, men jag drog till mig handen och skrek "NEJ" till mig själv. På insidan, förstås. Jag ska minnas det, jag klarar det, jag måste bara fatta det... och inget bröd!

Kom hem rätt nyss, har druckit en kopp te och ätit upp det sista av bulgursalladen. Lite synd att äta såpass mycket kolhydrater såpass sent, men jag var faktiskt rätt hungrig, och jag ville inte att den skulle hinna bli dålig. Ekofreak me!
Imorgon ska jag träna före skolan, på gymmet! Sen blir det antagligen en burk kvark som frukost, och inget mellanmål eftersom lunchen är rätt nära inpå. Finfint! Ska kika vad det är på lunchmenyn vid arbetsministeriet imorgon, synd att skolans meny inte finns på nätet... Sen jobbar jag efter skolan, har ingen aning om vad jag ska äta då. Eventuellt en allévosoppa, eftersom jag inte har nåt färdiggjort. We'll see.

Yogan gick fint idag, förresten. Och jag har ju faktiskt tränat rätt fint, sådär relativt sett idag. Gör inget att jag ätit lite mycket. Nästan. Jag hetsade iaf inte alltför mycket.
Mjau, nu ska jag se klart på dethär avsnittet och sen gå och sova. Godnatt, spinkisar!


Motivation!

Vet ni vad jag gjort?
Inte läxor eller städat iaf X( Däremot har jag upptäckt att varm funlight är himla mättande och hjälper mot sötsug, samt stekt upp lite potatis och broccoli och kidneybönor till jobbet, samt bestämt att mitt mellanmål före jobbet blir indeed en alpenbar. OCH - Jag har suttit och kollat igenom mina gamla matdagböcker! Främst den äldsta av den är himla peppande, för jag inser att jag faktiskt kan äta helt resonliga mängder och ändå gå ner! Det gäller bara att hålla borta hetsen, och då främst dedär hetserna som övergår till halva veckor av frossande... Jag åt ju helt vettigt, ganska stor frukost och ordentlig lunch, samt helt normal middag. Det är alltså möjligt! Jag är också imponerad av det, att jag förr (maj-juni-juli...) klarade av att äta lite sött utan att det övergick i en hets! Jag kunde äta 2 smörgåsar med te EFTER lunch och sen en halv bulle eller salta kex på kvällen, och sen helt enkelt inte äta mer, utan ändå stanna under 2000 kcal, eller kring 1500, eller just över 2000... it's incredible! Jag ska hitta dit igen :)

Sitter fortfarande och ser på Supersize v Superskinny X) Dumma mig! Jag kommer vara så arg på mig själv sen då jag får sitta uppe halva nätterna och göra klart det jag skiter i under mina lediga timmar... gah!

Imorgon tänkte jag förresten stiga upp tidigare, och fara till gymmet före skolan, eftersom jag börjar först 10.00. Sounds like a plan! Jag borde förresten... nej, jag ska inte börja räkna upp allt jag borde.

Gurgel

Goder förmiddag på er! Min morgon har varit helt hyfsad; började morgonen med väckning kring 8 och for på en kort promenad i snökylan :) Det var skönt, hade halsduk och sådär, men frös lite om överkroppen, ska testa ta en annan jacka imorgon... det är lite som en invänjning till vinterträningen :) Sen tränade jag 35 minuter low impact viktminsknings-dvd. Det var såå skönt ^^ Jag märker att jag nästan kan hela träningsprogrammet utantill nu, och särskilt vissa armdelar går lättare nu, även om jag har himla sjuka ben- och rumpmuskler sedan igår :P Jag måste vara försiktig och inte ta ut mig för hårt, det här är ju lite som att börja om pånytt... Ja, sen startade jag också med mitt magträningsprogram idag, det var lite konstigt, men jag ska hålla ut! Märkliga övningar, men vad gör man väl inte... :]

Sen blev det bärsoppa med allbran till frukost, hade jag tänkt... så jag blev lite sur då jag märkte att jag hade köpt fel bärsoppa! De jag brukar ta är de osötade, eller snarare sötad med sötmedel, och innehåller 8-9 kcal/100 g, medan den jag köpt var vanlig, med 40 kcal/100 g... :/ Men ekologisk som jag är kunde jag inte slänga den, så det blev soppa ändå. Och det är ju inte särskilt onyttigt egentligen, ändå. Allbranflingorna var också slut, så det blev lite speltflingor istället.

Sen har jag suttit och sett på Supersize v Superskinny på youtube istället för att städa :P Och så åt jag just en liten kopp fettfri joghurt. Jag hade tänkt göra sorbet-aktig joghurt genom att ha den i frysen, men jag borde haft den i frysen längre isåfall :P Kanske imorgon eller ikväll! Kring 15 ska jag iväg på yoga och sen direkt därifrån till jobbet. Jobbar bara just över 4 timmar idag, så det ska nog gå bra. Jag ska äta bulgursallad till lunch här om nån timme, sen ska man inte äta en par timmar före yogan... så jag tar med nåt att äta före jobbet, och sen tar jag också med middag till jobbet.
Vad ta med då? Och ja, nu tänker jag högt... eller, i skrift eller nåt... Middagen lär bli potatis och nåt, för jag har kokt potatis som borde bli uppäten. Kanske potatis med lite broccoli och bönor, eller nåt. Nåt att värma upp :) Som mellanmål då? Jag har kiwi hemma, men de är så hårda än... kanske en burk kvark, eller de sista morötterna. Nåt som går att ta med sig, jag har inte så mycket sånt :] Eventuellt blir det en Alpen-bar, bara för att de går att äta medan jag går till jobbet. We'll see!

Nej, jag ska se klart på dethär avsnittet, sen ska jag gå på toaletten och städa där lite, ta ett tuggummi, sedan fixa ihop det jag ska göra till middag, sen städa och börja med lite skolarbeten och sånt. Jo jo.

Schack matt

Iaf matt. Varför är jag så död om kvällarna numera? Vi skyller på mörkret...
Gick helt okej på jobbet idag, men min finska krånglade, och jag fick ringa massor... Salladen var dock ur-god, och sen åt ag en Alpen-bar på mellanmålspausen. Nam nam! Sen traskade jag hem och gjorde sushi, version mindre :) Jag vet, ris, och vitt sådant därtill, men jag ville ha sushi, så jag gjorde sushi... Med morot och wasabi. Gott, men jävligt starkt! Hade ju eventuellt tänkt träna nu på kvällen, men är än en gång alltför trött. Jag skulle kunna fara på promenad, det kanske jag gör än ikväll, om klockan inte hinner bli för mycket...

Jag hade lite hets-sug efter maten, men tog ett tuggis och efter ett bra tag gick det om. Jag måste bara klara av att sluta äta, så går der nog bra sen. Det tar så länge för min mage att förstå att den är mätt! Jag borde lära mig att äta myyyycket långsammare än vad jag gör... Ska bli en intressant vecka nu vad gäller skolmat, för jag har ju så många gånger tänkt att "idag ska bli den första dan jag äter mindre skolmat!", men sen har det skitit sig, och jag har ändå tagit bröd och nötter och mera bröd och plommon och shit... Jag tror det kan fungera bättre nu, då jag inte räknar kalorier.

Jag är så konstig; Samtidigt som jag funderar på att äta mindre och mindre så funderar jag på att börja äta mera nötter och sånt nyttigt, avocado och grejs. Skulle vara bra för hyn och håret och sånt, vegetarian som jag är. Kanske jag köper lite nötter då jag far och handlar nästa gång. Skulle vara bra för mig, vet jag! Nötter i joghurten, mmm... We'll see.

Imorgon ska jag träna på morgonen, men gymmet öppnar först TOLV så jag får träna hemma... sen har jag och L yoga kl 15.30, men jag kan inte vara där hela timmen för jag börjar jobba 17. Sen MÅSTE jag börja göra skolarbeten och shit... jag har städat lite idag, men jag har fortfarande badkar fyllde med ved i båda rummen :P
Nu ska jag fortsätta läsa Annas blogg. Tjipp hej!

Med en dag i ryggsäcken

Av erfarenhet vet jag att det är så mycket enklare när man har en bra dag bakom sig. Nu orkar jag mera. Även om jag inte tränade igår. Morgonen började bra med kort utepromenad och sedan 50 minuter low impact förbrännings-dvd. Promenaden blev kort för jag frös om halsen, måste komma ihåg att ta halsduk nästa gång. Jag köpte fingervantar igår, så jag ska kunna promenera ute på vintern också :)
Dvd-träningen var lite jobbig på slutet, för jag insåg att jag inte hade nån bh på mig, och sen kunde jag inte hitta min enda sport-bh! Det är egentligen en hemsk gammal bh utan stoppning, jag borde verkligen köpa en ordentlig sport-bh... det ska jag göra så fort jag hinner!

Sen åt jag frukost, en kopp fettfri joghurt, samt piller och linfrön, och nu sitter jag och smuttar på en kopp te. Mellanmål före jobbet får bli en kiwi, tror jag, och så ska jag göra bulgursallad att äta på jobbet. Naminam!

En holistisk syn på det hela är alltid bättre, det minns jag från psykologin, så det är en bra vändning det här, att jag slutat räkna kalorier i allting och istället ser på helheten... jepp. För övrigt ska jag till arbetshälsovården om en par veckor, då ska jag vägas och shit... och jag meddelade i hälsointygsblanketten att jag har en "mildrig ätstörning". Hoppas det inte kommer på tal, jag skulle inte orka...

Skulle vilja städa ikväll, skulle samtidigt vilja börja göra klart skolarbeten, skulle också vilja läsa ut Artemis Fowl-boken, och dessutom förbereda lite wiccaritual inför mörkmånen. Och därtill har jag annat roligt jag skulle vilja få gjort, förutom att jag skulle vilja orka träna X) Nåja, jag borde inte bli uttråkad iaf! Jobbar från 11.45 till 18.15 idag, dvs. 2 pauser...
Vi hörs väl senare :)

Trötthet

Nej, jag tränade inte heller. Var för trött. Och imorgon öppnar gymmet först 10 så jag hinner inte dit före jobbet. Gah. Men då tar jag morgonpromenad och träning hemma då istället. Eventuellt gym på kvällen, beror på hur jag känner mig. Borde hinna med tusen skolgrejer också X(

Har inget att skriva om egentligen. Sitter och talar med systerYster i Sverige över msn och ska just gå och sova...

Grrr.

Okej, första dagen av omstarten sket sig nåt enormt. Dagen började så bra, med speltgröt och en banan, men sen då jag kom hem kring 18.00, och hade ätit middag på quorn och grönsaker och lite bröd (WHY?!) så satte hetsen igång. Det var bröd och bröd och bröd med SMöööööör och kakor och glass och choklad och chips och ost och hummus och Goddess knows what... joghurt och flingor och shait.

Men men, vi tar om det pånytt. Som jag sa så ska jag få göra misstag, och det där var mitt första. Alltså jag MÅSTE lära mig att kunna vara hemhemma utan att hetsa... julen kommer att bli ett helvete... Nåja. Det är som ett kul faktum, att jag skulle kunnat gå hela kvällen igår utan att äta. Jag ska ta det som en utmaning, att klara av att inte hetsa nästa gång jag är hemma. Problemet är att jag VARENDA  gång tänker "det här är sista gången" och "en kväll skadar ju inte"... Nååja.

Idag var bättre iaf. Osötad bärsoppa och lite allbranflingor till frukost, sen en banan före jobbet, på jobbet blev det bara en påse allévo chokladsoppa och nu då jag kom hem lite kokt potatis med broccoli och grönsaksbiffar. Jag hade tänkt fara på gym, men klockan blev så mycket och jag har så mycket annat att göra. Jag far imorgon på morgonen istället, bestämde jag, och så ska jag träna lite härhemma nu ikväll.

Konstaterande: Det är BARA JAG SJÄLV som hindrar mig från att bli smal. Jag ska klara det. Jah.

Omstart för hur mångte gången?

Sitz igår, alldeles för många snapsar... spydde. Minns inte. Fick hjälp med att få en taxi hem, minns inte vad klockan var... men telefonen, nycklarna och pengbörsen är i behåll, och jag mår relativt bra, så ingen skada skedd.

Allright. Till planen.
Det tog ungefär 3 månader för mig att gå ner till 55 kg i somras, sen har jag gått upp allting igen på dryga månader. Nu ska jag ner än en gång, och det ska få ta 3 månader till, om det behövs. Det ska få ta länge, och jag ska klara det. I somras sprang jag nästan varje dag, det kan jag inte göra nu, däremot ska jag börja gymma, ofta. Jag ska dessutom ta ut nån av träningsschemana från iForms hemsida, och börja följa det bibliskt. Jag ska ta varenda chans jag får att röra på mig.

Vidare ska jag sluta räkna kalorier... det här kan bli knepigt, men jag har insett att det måste vara så, för annars tappar jag kontrollen så fort jag är nånstans där jag inte kan räkna dem, som vid skollunchen eller på middagar. Istället ska jag fortsätta hålla koll på vad jag äter, strikt, och skriva ner mängden mat, inte siffrorna. Kalori-innehållet är förstås fortfarande viktigt, jag ska inte börja sätta i mig mer mat, bara sluta slaviskt föra räknedagbok. Frukost ska vara antingen gröt med bär eller joghurt, eventuellt med lite flingor i. Vid skollunchen får jag äta det vegetariska alternativet + sallad, inget mer. Vatten till maten, och allra helst ska jag lämna lite av varmrätten. Sallad får jag ta av, mycket, men bröd ska hädanefter inte synas till på min matbricka. Om jag tvunget ska ha bröd får jag bara ta en liten liten bit, och utan smör.
Jag ska äta mellanmål och varm middag, och dricka massor av te och vatten och fun light. Flytande kalorier däremot, ska jag undvika; Juicer och sånt. Onödigt.

Jag ska heller inte väga mig på länge. När jag själv börjar märka tecken på viktnedgången, då ska jag väga mig. OCH: Jag ska få göra misstag, jag ska få klåpa mig, det ska vara okej, men jag ska inte dra ner mig själv igen pga. det. Jag misslyckades mycket i sommar med, men jag klarade det ändå. Jag kan göra det igen. Jag ska också se det som jag såg det i början av förra sommaren - Jag ska bara gå ner lite i vikt. Det blir nog bra. Det är ju möjligt, jag vet ju det. Självkontrollen finns nånstans, djupt inne...

Och vad gäller hetsande ska jag delvis göra som psykologen sa igår; Jag ska lära mig känna igen vilken sorts tänkande som är ätstört tänkande, och förstå att det är just vad det är. Nu menade hon ju iofsig just sånt här tänkande; Jag ska bli smal och då blir världen bättre; men jag använder hennes råd på annat sätt...
Vad jag sedan äter ska också restrikteras en del. Mera sallader och soppor, mindre kolhydrater och mera frukt och grönsaker. Bröd ska undvikas till den gräns som är möjligt, för det är hets-triggande. När det kommer till pasta och ris får jag äta fullkornsprodukter, men bara sällan, och bara i små mängder. Potatis är bättre i såna fall.
Och jag får inte köpa nåt onyttigt. Det jag inte köper hem kan jag inte äta upp. Att äta nåt onyttigt, annat än bland andra, för syns skull, är fruktansvärt förbjudet nu. Jag kan kanske äta nåt litet allt emellanåt, för att visa att "jag äter", men allt ätande då jag är ensam är egentligen helt onödigt. Styrka är att sätta sig över hungern.

Så, för att sätta upp det i punktform:
  • Regelbunden träning på gym, hemma och promenader
  • Träningsschema för vissa muskler, hemma-övningar
  • Inget kalori-räknande, däremot matdagbok
  • Inget köp av gott
  • Frukost: Gröt eller joghurt
  • Skollunch: Vege-alternativ + sallad
  • Bröd ska undvikas till varje pris
  • Jag ska få misslyckas ibland, det måste få vara okej
  • Det ska få ta tid

Jepp jepp.
Ska till skolan om en timme och skriva finskaprov. Har inte läst ett ord, få se hur det går... Senare idag ska jag hem till hembyn eftersom jag ska till tandläkaren imorgon på morgonen. Det blir nog bra.
En dag i taget, lilla docka, du blir nog vacker snart igen.

Jag borde skriva klart dikten jag började på i somras.
Túrë

Misslyckad

Jag har hetsat sen i fredags. Det är så jobbigt... men från och med torsdag börjar jag en ny regim. Nya regler, nya vanor, nya sätt, ny vikt, nytt allt. Jag orkar inte skriva om det nu, måste gå och sova.

Jag önskar jag orkade lite mer.

Fredagsgodis

Mmm, jo, det blev hets igår. Men jag lät det hända. Jag vill nästan att det skulle hända. Nästan 2 veckor sen jag ätit mer än 1000 kalorier på en dag, så det måste få hända. Dessutom ville jag smaka på fazers lontoorae-choklad. Det blev en sån platta, en liten påse dallasbullar, lite onödigt mycket knäcke med keso till middagen (fullkornsnudlar med sweetnsour och blomkål), och sen havreflingor-chokladbolls-smet på slutet, men jag orkade inte allt, så lite slängde jag nu på morgonen. Så länge jag klarar mig idag är det lugnt. Bra med en dag egentligen, då metabolismen får gå på högvarv... och en dags hets överlever jag, sålänge det inte blir sånadär hemska halva veckor av frossande...

Har legat och läst drömt nu på morgonen, och ätit frukost rätt nyss, speltgröt med blåbär. Helt okej, inte alltför gott, vilket var lika bra.

Funderar på att träna lite, sen gå i duschen och sen sätta igång med skolarbete. Får se om det blir av också.

Buäh.

Vänta lite, livet, jag hinner inte med!

Disken står i drivor, gymkortet skriker om att få användas, och skolarbeten hopar sig. Och jag jobbar och är i skolan. Ge mig lite fritid, okej?

Idag blev sist och slutligen en bra dag, men den kändes lite risky allt emellanåt... det blev vitlökssoppa till lunc, låter värre än det var, den var god! Till det tog jag mycket sallad, med kikärter och fetaost och katrinplommon... jag hade tänkt stanna vid soppa och sallad, men kunde inte riktigt, då jag visste att middagen bara skulle bli en nutrilettpåse. Så jag syndade... tog dessutom en pytteliten brödbit också, det var inte så smart, för det satte igång hets-suget. Köpte en wasa sandwich att ha som mellanmål före jobbet också, men åt upp den redan före skolan slutade, då vi satt och räknade fysik... Gott var det, men onödigt. Sen blev det en nutrilett chokladsoppa, min sista, som middag på jobbet, och nu en kopp te och riskaka med keso. Slutade på ungefär 1000 kcal, svårt att säga pga lunchen i skolan.

Men träningen från i morse slutar det på helt hyggligt. Men jag satt och var så sugen på allt möjligt idag på jobbet så det känns som om dagen misslyckats ändå :P Glass och godis och Gudarna vet vad, jag hade faktiskt tänkt gå via makuuni och köpa godis men lät bli. Bra att jag kan göra det iaf! Imorgon är det fredag och jag jobbar inte sent, så eventuellt gör jag nåt litet smått. Kanske poppar lite popcorn utan olja eller nåt, we'll see, kan hända att C kommer över på te, men måste kolla. Jag har SÅHÄR mycket som borde göras...

Var också efter mera psykmedicin idag, har suttit och poppat dem in i burken här, 100 tabletter. Räcker över vintern, typ. Min tand värkte bara lite på lunchen, yays :) Och imorgon måste jag handla mat, för V ska kanske komma hit och sova på lördag...

Femtiosju kilogram

57,0 visade fina vågen nu ^^ Yays! Det blev en supermorgon, med länk runt viken, och sedan 35 minuter förbrännings-träning low impact framför datorn. Skönt! Frukost blev en liten kopp allbran med rismjölk, ungefär 180 kalorier. Mina bär är slut, annars skulle jag ätit gröt :P Men bra med lite omväxling, I guess.

Idag skola, skola och jobb. Blä. När i hlevete ska jag hinna få gjort alla skolarbeten? Hela helgen, eller iaf stor del, kommer gå åt till rollspel... nåja, ett problem i taget.

Holy shit, det är liksom bara 2 kg kvar till 55 :D Nog för att det i sig är en hel del det med, och jag vet att jag svettats mycket nu på morgonen så vågen visar kanske inte riktigt rättvist, men ändå... två kilogram. Det här går ju galant :)

Hets-fri

Oj, vad snål jag var på allt möjligt idag på jobbet... tänkte flera gånger att jag kanske får gå och ta och köpa glass på vägen hem, eller godis, eller nåt annat, men sen tänkte jag efter och lät bli. Istället drack jag en kopp te med rismjölk och åt ett knäckebröd med keso, för jag var faktiskt lite hungrig. Och 60 kalorier dör jag inte av, särskilt som dagen slutade på fina 850 kcal :) Dock ingen träning idag, förutom promenad till och från jobbet.

Hade tänkt fara på gym imorgon före skolan, men har kommit fram till att det blir så råddigt, eftersom jag inte har nån shampoflaska som korken är hel på och mitt hår är så skitigt så jag borde tvätta håret men kan inte ta med shampot, samt att jag inte har nån frukost som går att ta med och äta efteråt, och jag skulle inte orka komma hem emellanåt... men jag stiger upp ändå, far på promenad eller länk och gör sen lite hemmaträning, och sen vägning :) Det blir bra det med, tror vi på.

USCH vad mycket skolarbeten jag har... och jag hade hemsk tandvärk på jobbet, men jag fick en panadol av Kirsi :) Imorgon måste jag fara och hämta ut mera seronil och köpa burana... när jag nu ska hinna med det X(
Okej, är jag inte under 58 imorgon blir jag sur!

Lunchlymmel

Yays, jag slapp ifrån lunchen idag med :) Frukost blev en liten mindre portion gröt än vanligt eftersom jag inte kan tugga alltför bra och ändå inte var så hungrig, sen en banan som mellanmål, och eftersom vi köade för sitzbiljetter nästan hela matrasten hann jag inte äta (;D). Istället köpte jag en kopp kaffe och en wasa-sadnwich ur automat. Wasa-sandwichen var svingod! 170 kalorier var riktigt okej för att få nåt så smarrigt, särskilt jämfört med vad jag säkert annars skulle ha satt i mig :) Sen åt jag en burk kvark här är jag kom från skolan. Hade tänkt ha i kiwi också, men mina kiwin är så hårda än...
Intag på typ 543 kalorier idag alltså. Helt fint hittills :) Är inte säker på vad jag ska ta med till jobbet, antagligen lite kokt potatis och kanske lite grönsaker eller nåt. Måste kika vad jag orkar slänga ihop. Potatisen måste oavsett ätas upp snart, så.

Imorgon tror jag att jag far på gym före skolan, för jag börjar 10 :) Om jag orkar...
Vågen visade fortfarane 58,0 imorse. Bu på dig, gå neråt!

-300 kcal

Vad skönt det är. Att veta att slutbalansen ligger på typ 500 kalorier idag :) Intag ca. 800 kcal, träning -300 kcal. Bara för att det var ett tag sedan:

Tisdag 11.11
1 portion speltgröt - 128 kcal
16 g hallon - 6 kcal

½ banan - 50 kcal

1 liten rågpirog - 80 kcal
3 dl apelsinjuice - 150 kcal
1 satsuma - 45 kcal

140 g brysselkål - 49 kcal
217 g potatis - 187 kcal
147 g kål - 46 kcal
11 g korvgörans - 34 kcal

1 kopp fairtradekakao med sötning - 29 kcal


Det blev ingen ordentligt lunch, för det dröjde rätt länge vid tandläkaren. Sen blev det typ, extramellanmål eller nåt, på jobbet, det fanns kex och choklad och grejs, men jag var duktig och tog bara en liten rågpirog och en satsuma :) Apelsinjuicen kunde jag ha skippat såhär i efterhand, himla onödigt att sätta i sig 150 kalorier i flytande form på nånting som inte ens är särskilt gott... nåja...

Jo, tandläkare. Jag hade världens megahål, som borrades upp. Jaha, karies ända ner till nerven? Skoj. Det får min egen tandläkare fixa senare, tyckte både finska damen och jag. Lite medicin i hålet, lappning på och så fick jag gå. Bedövningen satt i ännu 4 timmar efteråt ^^ Det var skoj att försöka dricka vatten med halva käften bortdomnad.
Ännu pulserar tanden rätt illa, men jag uthärdar det, efetrsom jag vet att det väl är medicinen som verkar, och att det snart blir bättre.

Sen kom man hem, gjorde mat och läste lite, och for på gym. Det var skönt! 10 minuter löpning, 10 minuter crosstrainer och 10 minuter cykling, med lite lugn gång på löpbandet efteråt. Sköneliskönt! Och jag har bestämt mig för att hitta på lite belönings-system åt mig också :) Varenda gång jag kommer från gymmet dår jag ta nåt litet extra som jag annars ine hade unnat mig, nu drack jag t.ex. varm kakao istället för te. Inget stort, förstås, då försvinner ju meningen med träningen :) Haha, rim lol! Men nåt litet. Och då jag gått ner under 57 kg ska jag köpa yogi-te åt mig! Kanske borde jag göra en lista med fler belöningsalternativ...

  • Yogite, alla möjliga sorter
  • En ordentlig sport-bh
...gah, mer kommer jag inte på just nu. Förslag?
Det är dumt att belöna sig med godis eller mat, och jag kommer bara på en massa gott, typ truly juicy-djurgodisar och sushi och Ben&Jerry's och annan skit...

En bra grej med tandvärken är att jag faktiskt inte är särskilt sugen. Det bevisar ju att mycket av mitt sug faktiskt sitter i munnen, inte i magen. Munnen blir liksom aldrig mätt, även om magen skriker av överfullhet...
Hoppas jag väger under 58 kg igen imorgon. Gärna mindre än 57,9 också :) Idag är det, tror jag, 10 dagar sedan jag hetsat. Go me.

Jävla vårdhelvete

Jag ringde till hälsostationen halv 8 imorse, fick bara konstaterat att jag inte kan få vård här i stan eftersom jag inte är skriven här... -.- Så det blev en jävla massa ringande och kollande och värkande och gnällande, till slut fick jag det gjort så att jag far till privattandläkare här i stan, missar finskan, men får ha föredraget nästa vecka istället. Då missar jag iaf inte jobb eller laboration. Gah. jag ska ta och skriva en insändare till dagstidningen här, tror jag...

Nåja. Jag slapp äta skollunch iaf. Är egentligen ändå inte särskilt hungrig. Jag åt gröt till frukost, och nu en halv banan, vet inte om jag sen räknar det som lunch eller mellanmål... ska äta nåt då jag kommer från tandläkaren. Sen är det kassapalaver 15-17, och sen får vi se.

Usch, jag hatar tandläkarbesök, och jag vet att det här kommer ta sjukt... X(
Dessutom visade vågen 58,4 kg imorse. Blaj.

Överbloggande... :P

Jag tänkte skita i att fara på gym, eftersom min tand värkte som FAN, men det blev lite bättre av att ringa och konstatera att jag antagligen får gjort nåt åt det imorgon. Så jag for promenixande till gymmet iaf. Var inte där så himla länge; körde 15 minuter på crosstrainern och 15 minuter på cykel. Ungefär 200 kalorier, borde det blivit, men jag kollade inte exakt. Skönt var det iaf! Sen dusch och lite bastu. Jag hade inte med varken vattenflaska eller svetthandduk, men nu vet jag till nästa gång. I love crosstrainern! Imorgon SKA jag fara på en ledd timme, om min tand inte jävlas allt för mycket. HerreGUD så den bultade och ilade och vibrerade där ett tag...

Åt ett litet glas joghurt när jag kom hem, har suttit och fixat lite inför skolan, samt anat lite :] Hade tänkt se på film, men klockan är för mycket. Ska gå och borsta tänderna, klä mig i nattkläder, dricka massor med vatten, och sen läsa lite Twilight innan jag somnar. Fina fisken. Intag under 1000 kcal idag. Yay me.

Määääääääätt...

Åh hjälp, jag har inte varit såhär mätt på evigheter :P Vilken skön känsla, att vara mätt utan ångest, att vara mätt utan att må dåligt, för jag har bara ätit nyttigt! Jag har alltså ätit middag, det blev vitkålssallad med dressing, 2 riskakor med keso, 200 g brysselkål och typ 180 g potatis. Jag hade lagt upp mer potatis först, men jag fick sätta bort den sista, för jag orkade helt enkelt inte! Hela middagen gick på typ 350 kalorier, så det var riktigt bra med tanke på mättnadskänslan :) Jag måste börja äta potatis oftare... kokade en hela kastrull, så nu har jag iaf för en par dagar framöver..!

Jag hade eventuellt tänkt fara på nån aerobic-timme på gymmet redan idag, men jag tror inte jag riktigt vågar, med tanke på hur trött jag känner mig. Vill vara lite piggare då. Men till gymmet ska jag, banne mig! Jag kan springa och cykla eller nåt annat skoj :) Och så tar vi aerobic-en imorgon, för då har jag inga egentliga planer. Bara jobbmöte 15-17.

Blev med i en inte-hetsa-tävling idag också, på ams! Underbar idé ^^ Jag har iofsig inte hetsat sen den första, får se hur länge jag klarar mig...
Sen sådär appropå så har jag en jättesjuk tand... :/ Nere i högra delen av käken är det en jävel som ilar och bultar allt emellanåt då jag tuggar eller trycker tungan mot den på fel sätt. Har tandläkartid beställd till nästa veckas fredag redan tidigare, men undrar om jag borde försöka få komma tidigare, för det är inte sådär jätteskoj... :S Men bra att ha nåt att skylla på, förstås :)

Jepp. Nu ska jag vänta på att jag är lite mindre supermätt, sen ska jag iväg på gym ^^

Goddag friskis!

Goddag på er! Jag har nyss kommit hem från skolan, eller snarare från gymmet, jag var nämligen och skaffade gymkort efter skolan! Nu är det gjort, bara att börja träna ^^ Jag ska på lite ärenden här nu om ett litet tag, sen ska jag nog fara ikväll, antingen på nån ledd timme eller så bara i träningssalen. Ska bli skoj!

Började dagen med lite snoozande, sen for jag på länk, sprang faktiskt hela biten fast det var väldigt jobbigt... :P Världens motvind! Sen kom jag hem, gjorde mina övningar och for i duschen. Sen vägning, fortfarande 57,9 :) Gör mig absolut inget att det står på samma som igår, jag hae ju faktiskt fastat i en vecka, så konstigt vore det ju om jag bara fortsatte gå ner då jag börjar äta! Sen har jag varit i skolan, kom hem på lunchen för att kolla datorn (den hade fått nåt virus, så jag skyllde på det, och gjorde sedan tomatsoppa och kålsallad åt mig..!), och sen tillbaka till skolan.

Nu har jag just ätit mellanmål, en burk fettfri kvark med en halv banan. Jättemums! Ska pallra mig iväg till centrum nu, lite promenadmotion, och sen komma hem och fundera vad jag ska göra för middag. Jag borde hinna vika tvätt och disks idag också. Och läsa min underbara bok som M lånade ut! Hurra!

57,9

Åh, vad skönt det var att stiga av vågen i morse! Jag for på en kort morgonlänk och gjorde sedan lite muskelövningar hemma, samt for i duschen. och vilken känsla; att stiga av vågen och se siffrorna 57,9... och att se mig i spegeln och le! Jag är inte så fet som jag var för några veckor sen, iaf känns det så, och mina höfter ser så mycket skapligare ut nu. Fan i helvete vad skönt att jag kommit tillbaka på rätt spår! Hör ni det? SKÖNT!

Har haft en riktigt fin morgon annars också, suttit och talat med en tjej från AMS på msn, samt kollat på filmen "Dying to dance" på youtube, den var riktigt bra! Pepp, I say ^^ Idag har jag ju då också så smått börjat äta igen. Frukost blev en kopp fettfri joghurt, kanske en matsked sojakross och en halv fairtrade-banan. Jisses så mätt jag blev av så lite! Min magsäck har verkligen krympt :) Runt halv 11 tog jag 2 eko-riskakor med minikeso som mellanmål också. Älska dehär riskakorna! De är lite mindre än vanliga, sen är de också myyycket tunnare, och fyrkantiga. Och under 20 kcal/styck! Underbart... Ska så småningom äta lunch också, även om jag egentligen inte är så fruktansvärt hungrig, för jag drack ett stort glas soda-funlight här för en halvtimme sen... Men man ska inte äta typ 2-3 timmar före yogan, så jag borde iaf äta före 1. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Eventuellt lite grönsaker, sallad eller kvark. Inget stort, och helst inget mycket kolhydrater.

Har också fått gjort förberedelserna för finskaföredraget till tisdag som jag och P ska göra klart imorgon, samt kikat på nätet på luftrenings-arbetet. Det mest nödvändiga gjort alltså! Jag borde ännu skriva min praktikrapport, rita mitt dimensionerade vattenverk och räkna fysikkryss, men vi får se vad jag får gjort än idag. Borde tvätta och lite sånt också, nämligen :P Oh, vad optimistisk jag känner mig! Ska ta och skicka ett sms till en arbetskollega, och sen göra lunch. Ses!

Självpepp och Analys

Haha, hjälp, när blev klockan sådär mycket?! X)
Nåja, jag har suttit och läst igenom min blogg, och blev riktigt peppad av det faktiskt! Det faktum att jag faktiskt vägde 55,5 för inte alls särskilt länge sen, och det faktum att jag faktiskt var sådär smal trots att jag hetsade ibland. Det bevisar ju att jag kan komma ner dit igen!

Jag ville egentligen ta reda på när det "gick fel", när jag började ha dehär 3-dagars-hetserna och så, och kom fram till att det var nån gång i mitten/början av september. Kom dock inte riktigt fram till vad det berodde på. Då det gått dåligt gick det bara mer dåligt. Jag ska absolut undvika sånt. Känna efter och tänka efter, vill jag verkligen äta detdär?

Nåja, jag ska nog gå och sova. I morgon (eller idag egentligen då) är min fasta över, och kaloriräknandet tar vid igen. Jag vet att jag kan. Watch me fade into perfection, my darlings.

Kvälls-saft

Jepp, den dagen gick fort :) Vad bra att jag tog arbetsskiftet idag iaf, annars hade nog en dag gått till spillo... arbetet gick rätt snabbt ändå, jag ilade fram och tillbaka mellan kassor mest hela tiden. Passade på att smygträna lite också, satt oh spände magen mellan varje kund lite då och då :P Fånig docka, men vad gör man väl inte för att få tiden att gå?

Imorgon är jag leeeeeeeedig, så jag ska göra skolarbeten, städa och ta det lugnt, samt fara och handla mat. Bara för att jag gillar listor ska jag göra en matlista här, det är massor jag ska ha handlat:

  • Minikeso
  • Kvark
  • Speltgryn
  • Frysta bär
  • Broccoli, blomkål och soppgrönsaker
  • Alpen-bars
  • Gräddfil
  • Karelska piroger, små, råg
  • Grönsaksbuljong
  • Gurka
  • Tomat
  • Morot
  • Frukt, typ banan eller äppel eller satsuma eller kiwi. Eller alla :)
  • Soja- eller rismjölk
  • Bulgur/Fullkornscouscous
  • Fullkonrsnudlar
  • Selleri
  • Svartpeppar
  • Kål
  • Brysselkål
  • Läkerol
  • Juice
  • Balsamvinäger
Sen eventuellt lite till, som brödknappar (minismå rågbröd som finns här), kokosmjölk och honung. Allt det jag köper är för att fylla på i mina matförråd, men inget är egentligen nåt som går att göra en hel måltid av, sådär ur nåt recept som jag har. Men jag tänkte ta det lite lugnt första veckan, och sedan kanske börja göra "riktig" mat. Dessutom har jag ju så jag kan göra sallader, soppor och sånt. Och sushi, det var evigheter sen jag åt sushi, kanske jag unnar mig det nån dag här. Har massor med roliga recept jag vill testa från iForm också..!

Första veckan nästan avklarad. Jag har ju självkontrollen, helt tydligt. Hold that thought.

Wholahay!

Vet inte varifrån jag fick all min optimism, men never mind X)
Jag har fått lön, och har nu över 1000 € på kontot, och det är EFTER att jag betalat månadens hyra och elräkning! Därtill är en kompis skyldig mig lite över 50 €, jag borde få typ 300 € i skatteåterbäring från förra året, och så är jag skyldig mamma och pappa nånting kring 250 € kanske, för allt de köpte åt mig från Ikea. Med andra ord går det bra rent ekonomiskt!
Orsaken till att jag drar upp mina pengar är mina funderingar på att skaffa klubbkort till gymmet, och efter att ha fått svar av en av instruktörerna nu, så har jag beslutat mig för att göra det! Om jag blir medlem nu snart så får jag anslutningsavgiften för 30 € istället för 100 €, och så hela resten av det här året gratis! Då måste jag iofsig köpa medlemskap för ett år framåt, dvs. 595 € om jag betalar kontant, men det ska nog inte vara så hemskt. Om inte annat kan jag ju hyra ut mitt kort, om jag inte längre vill fara dit. Vad skoj det ska bli!

Dagen har gått fint också, åt min joghurt till frukost och har sedan druckit en hel del juice. Ska på jobb till 15.45, och tänkte då ta min sista buljongtärning till "middag". Imorgon är jag ledig, så då ska jag städa och göra en massa skoluppgifter, samt fara till L på kvällen, och sedan är min fasta slut! Men jag ska börja försiktigt, kanske lite gröt till frukost på söndan, och soppa. Ingen orsak att börja svulla i mig med en gång! Det är ju sant, att det är dumt att äta då ingen ser på, äta borde man göra för att få folk att tro att man... ja, äter. Men vi får se. Jag äter ju rätt ofta i skolan, men vege-alternativet är oftast soppa, så jag kan ju helt enkelt börja göra så att jag äter soppa med lite sallad i skolan, och så får jag se om jag vill äta middag eller inte :)

Har MASSOR med skoluppgifter som borde göras. Ska kanske ta itu med nån av dem här, men borde samtidigt tvätta kläder. Jag tror jag tar och tvättar, sedan kan jag sitta och reda ut lite skola till sista säsongen av antm. Yes, sounds like a plan!

KALLT!

Fy fan vad kallt det är. Jag tog vinterjacka och collegetröja då jag for tillbaka till skolan på håltimmen, och frös ändå, nästan... men det ÄR kallt nu. Jag får börja elda i kakelugnen mera :) Fast min ved är nästan slut, jag får ta och be mamma att hon tar med sig mer nästa gång de kommer hit.

På håltimmen satt jag och drack varm lightjuice och tittade igenom iForm:s hemsida - Vilken guldgruva! Massor med tränings- och mat-tips, jag ska fortsätta kika där nu... om lite mer än en timme måste jag traska iväg in till centrum, ska på bio som sagt. Tänker fara via butiken och köpa mera juice före bion, så jag har att dricka under filmen, samt för resten av veckan. 3 liter, det låter bra, så får jag dricka en hel liter under bion. Det får bli mitt film-snask! Det är skoj med juicer, jag ska nog börja dricka mer sånt :)

Sen insåg jag här tidigare idag att jag inte skrivit nåt, tror jag, om att jag och P gjort slut. Eller tjah, kanske mest jag. Men vi är hur som helst inte tillsammans längre, det kändes inte rätt för mig, av många orsaker. Oavsett är det mest som en lättnad nu. Inget tvång, och vi ska ändå på bio ikväll, eftersom vi kommit överens om det redan tidigare. Och vänner går ju på bio! Flera tjejer på klassen ska också komma :)

Det är intressant att se hur jag tänker, för ibland får jag sånahär infall att jag ska börja äta normalt och nyttigt, ordentliga måltider och nötter och olivolja och ni vet, normalt, och emellanåt får jag andra infall där jag helt ska sluta äta. Och där emellan sitter jag och räknar hur mycket choklad jag kan äta under 2000 kcal :P Det går i såna vågor, mycket efter vad jag är på för humör, och vad jag läst. Nu då jag suttit och checkat in iForm är jag helt "JO, kolhydrater är bra!", medan jag tidigare tänk helvägra bröd... vi får se. Jag har också insett att bröd är en form av trigger för mig, jag kan inte sluta äta bröd... så det ska jag hålla mig undan. Pasta och ris är bättre.

Hohoojajaa. Jag borde diska, dammsuga och tvätta kläder. Orka. Har också massvis med skolprojekt som jag bara skjuter upp... Men det känns bra ändå, för jag har självkontroll!

Early bird

Det blev morgonprommis, sen började jag med tränings-dvd:n, men det kändes inte riktigt... jag vet inte, rätt, så jag gjorde bara kanske 10 minuter av uppvärmningen, sen for jag i duschen. Man ska lyssna på sin kropp. Lite iaf ;)

Tänkte också vara impulsiv och ta dubbla portionen joghurt till frukost (dvs. 200 g, knappt en kopp), men lät bli. Det är ändå bara 3 dagar kvar av fastan, jag ska nog klara av att hålla mig till mina egna regler såpass länge. Jag bestämde mig här i nåt skede att det nog inte blir längre än fram till söndag som jag fastar, jag vill inte orsaka nåt strul i kroppen, det är ändå första gången jag fastar ju... dessutom ska jag kanske på öl-runda nästa veckas onsdag, eventuellt, så. Fast när jag riktigt tänker efter är det ju inte sådär jättebra, massor med kalorier... vore kul dock. Jag HAR de facto ett arbetsskift då, så jag kunde skylla på det. Jag tror jag gör det. Ska ändå på sitz veckan efter, så jag får spara mig fram till det. Då har jag iofsig OCKSÅ arbetstur, men jag ska försöka byta bort den.

Var lite dum och vägde mig nu efter duschen också. 59,6 :/ Jag trodde jag skulle gå ner mera av att fasta i 4 dagar. Men nåja, jag vägde ju mig inte före jag började, så jag ska väl inte säga nåt, kanske jag gått ner flera kilon ändå.
Ska så småningom dra mig iväg till skolan, har 2 lektioner med hål emellan. Sen ikväll ska jag och P på bio, förhandsvisningen av nya Bond-filmen, och skolan bjuder på limsa och popcorn.... ska bli en pina att sitta där och känna doften från smörpopcornen... nåja.

Inget jobb idag. Borde städa. Borde raka benen. Borde göra en massa skolprojekt. Borde borde, hohho.

Duktig docka.

Dag 4, typ, och det har gått bra. Joghurt, mera juice, och mera juice, och buljong. Har också gått runt lite på stan då vi hade dagsverk, och spelat guitarhero för första gången i mitt liv, det var rätt skoj ^^
Var dock jätteyr i morse... då jag steg upp var jag lite skakig och sådär, kände lite konstigt. Kände att jag verkligen behövde få i mig nånting, så jag åt min halva kopp joghurt rätt snabbt. 100 g fettfri joghurt är inte mycket det...

Jag gjorde upp en liten lista åt mig igår, med tips åt mig själv som jag sammanställt från andra sidor, här är den:
Ät alltid vid köksbordet!
Köp inte mat då du är hungrig!
Köp överhuvudtaget inget som du skulle ångra att du ätit!
Använd inte mat som en belöning!
Lämna alltid lite mat på tallriken!
Drick massor med vatten, hela tiden!
Tugga maten övermycket, och ät långsamt!
Räkna till 10 varenda gång du tänker äta nåt!
Tänk på hur smal du var i somras!
Ät inte efter klockan 8 på kvällen!
Rör dig hela tiden, och sitt rak i ryggen!
Ät inte bröd, det får dig att hetsa!

Den är ju rätt specifik för mig då, men jag skriver ju egentligen bara för min egen skull här, så... :]

Har ränt runt på ana-nätet nu ikväll också lite, och hittade Fading Obsession, som av nån aneldning verkar bekant... jag ska ta och länka till lite ställen i nåt skede härifrån... Hur som helst, så läste jag att Victoria Beckham har/hade ett bmi på 17,8. Herrgud; Jag var ju nästan lika smal som henne i somras då :O Jag förstod det inte riktigt då, hur långt jag kommit... men jag ska ner dit igen!

Vad mer då? Jag tog ett extra arbetsskift på fredag, för att Mari absolut ville bli av med det, och jag ändå inte hade några planer. Bättre att tjäna pengar än att sitta hemma och längta efter mat, typ :P
Men jag börjar nog lite sakna mat, faktiskt. Skulle vara gott att ha lite gröt med bär att tugga på, eller lite grönsaker till lunch, eller ens lite tuggummi.... nåja, all in right time.

Imorgon börjar jag 10, så jag tänkte kanske fara på promenad före skolan, eventuellt träna lite, beror på hur jag känner mig. Jag får ju mental cancer av att inte hinna eller orka träna!

Tjolahejsan

Dag 3, eller 2, beroende på hur man ser det, avklarad. Jag vet inte om söndan räknas, efetrsom jag ju var krapulantisk då, samt sov till typ 13, och dessutom åt och drack fram till säkert 4 på natten... nåja, Dag 3 säger vi. Och det har gått helt fint :) Joghurt till frukost, ett glas osötad hallonjuice till lunch, läkarbesök (jag fick utskrivet recept på min antidepp-medicin för 9 månader framåt, woots), mera juice, sedan jobb, buljong på jobbet... that's it. Finfint går det :) Fast Ooooh vad jag blev sugen på allt möjligt där jag satt i min kassa och tog betalt för mat... färskpasta och doftande bröd, och chokladplattor och KESO och Gudarna vet vad.

Satt idag också en ganska stor del av tiden hemma och kollade in pro ana-hemsidor och communitys..! Ska ta och aktivera mig lite igen, börja läsa bloggar och skriva på forum. Ska bara organisera allting :)

Jepp jepp. Imorgon börjar jag tidigt igen, vet inte riktigt hur min läsordning ser ut, men ska kolla upp det... jobbar sedan från 15 till 20.30. Bra att dagarna är upptagna här i början av fastan, så jag inte hinner tänka så mycket på mat :)
Ska tror jag ta en kopp te, och se på lite antm innan jag går och sover. Jag övervägde att väga mig, men det vore nog inte nån bra idé... vi tar det sen då fastan är över, jah. Jah! Godnatt!

Mellanrapport 1, typ :)

Dagen har gått finfint :) Varför har jag inte fastat tidigare?!

Då de andra for på lunch satt jag i datasalen och drack min goda osötade fruktjuice : Den är underbar! 14 kalorier per 100 g, inte för att jag räknar den här veckan... jag satt och kollade upp lite faste-fakta också, riktigt itnressant! Rent teoretiskt ska man kunna fasta i typ 6 veckor innan man börjar må riktigt dåligt av det, ifall man då dricker ordentligt och får i sig vitaminer o mineraler... jag tänker sikta på en vecka, men om det känns för jobbigt slutar jag på fredag. Och om det känns riktigt bra tar jag det i 10 dagar, eller fram till nästa veckas torsdag, då det är fullmåne... jag menar, jag har inte varit särskilt hungrig ens, än..! Det bevisar ju att allt sitter i psyket - min kropp behöver inte maten... jag ska SÅ klara det här. Jag var nere under 55 kg i somras, jag ska SÅ dit igen, och längre. Även om jag inte kommer fasta så ska det gå neråt, snabbt, men stadigt. Fniss, jag flummar, ursäkta, men jag sitter o ser på ANTM samtidigt :P

OH hjälp, jag vill se ut som dem... jag SKA. Det är ju så jävla enkelt - om jag inte hetsar, och inte äter onyttigt, och äter lite, och tränar, så går jag ner. Not any harder than that! Jag vill, jag ska, jag kommer att...

Imorgon ska jag ha TIDIG väckning, så jag hinner ta en kort promenad före jag går i duschen... jag hinner ju inte träna just nu alls, så jag passar på då jag hinner... ska till psykläkaren imorgon klockan 12, så jag går dit o tillbaka sen ska jag gå till o från jobbet också, för min cykel har fått cancer, typ...

Och jag är lite sur, för jag skulle ju hyra kort till gymmet här, men de 2 jag tagit kontakt med har båda sagt att deras kort redan är uthyrda... liksom PAH, varför har ni inte tagit bort er annons då?! Nåja, vi får se... jag kommer ändå knappast att gymma ordentligt förrän fastan är över. Åh, jag ser så fram emot att börja gå ner i vikt! Nyttig, liten frukost, liiiiten skollunch eller sallad hemma, frukt eller knäcke o keso eller kvark med bär som mellanmål, och bra middag, i nån form... hejdå till bröd, socker och fett! Jag ska försöka dra ner på pasta, ris och potatis också, och isåfall ska det vara fullkornsris eller fullkornspasta, eller liknande.... pastasallad eller couscoussallad är okej, för det är rätt gott också :) Potatis är egentligen rätt okej. Och te på kvällarna. Och linfrö för magen, och läkerol då jag är sugen, om jag är det.

Jo jo. Det här blir nog bra :)
För övrigt byter jag lösenord nu, och nick. Jag fick höra, att jag vid ett tillfälle i våras i smyg blivit kallad "Dockan". Jag gillade det, så jag tar det. Bättre än A, eller L. Dockan, that's me.

Let the fun begin...

Jag åt inte igår, så jag började redan då, men... ja, you get the point. Min fasta är inledd, wohoo! Gårdagen var iofsig rätt enkel, i och med att jag sov bort krapulan första halvan av dygnet... förresten åt jag en big mac minus biffen nån gång typ 3 på natten, men eftersom det var förrän jag gick och lade mig (första gången) så tycker jag inte det räknas. Mitt intag av "mat" blev därför ett glas osötad fruktjuice och en kopp te, samt att jag smakade lite på pumpan jag skar ut, men jag spottade ut det.
Nu på morgonen har jag ätit 100 g joghurt samt en kopp te utan socker eller sötningsmedel, och ett glas vatten med kanske en tesked linfrön, för magen. Till det min "psykmedicin" och vegetillskott. Känns fint :) Jag var på en kort morgonpromenad före också.

Men åh vad helgen var fruktansvärd. Allt mellan mig och J revs upp igen, och jag var än en gång USEL med stora stora U:n. Vaknade lite före 7 på söndagmorgonen, insåg var jag var, steg upp, ursäktade mig, tog mina saker och gick över vägen hem till C för att sova resten av "natten" där. Tack, alla högre krafter, för honom. Sen cyklade jag hem kring 13 nästa (samma...) morgon. Och på kvällen kom P hit, vi talade, jag mest, och vi kom halvt gemensamt fram till att i alla fall jag inte klarar av en relation just nu, även om han inte tog det jag berättade om så hårt. Han är fin, det är så synd att det inte riktigt ville fungera...

Jag fick mens inatt. Vet inte riktigt hur jag ska ta det; det är ju en bra sak att jag inte förstört min kropp, men samtidigt är det ju ett tecken på att jag är fet igen. Nåja, kanske det passar; jag börjar ju om nu. Och det är en bra grej att jag jobbar måndag, tisdag, onsdag, då sitter jag iaf inte hemma och tänker på mat hela kvällarna...
Jag borde städa, det är rätt stökigt här hemma. Men en sak i taget.

Förresten ser jag ut som en knarkare, för jag har fläskläpp.

RSS 2.0