Nya tag

Jag var jätteomotiverad hela morgon, trött som fan och sov till och med lite från och till på balkongen och i sängen före jobbet. Men idag har iaf blivit riktigt lyckad, sådär jämfört med helgen :P

Började dagen med en trög morgonpromenad runt viken, sen blev det allbrans med soya light, Börjar bli vana, men jag tycker det är så himla gott, och allbrans har inte så mycket kalorier jämfört med olika myslin.
Sen har jag varit o handlat och klippt och nålat lite kjoldelar, jag tog ett äppel som mellanmål, och sen blev det andra halvan vegelasagne och en majskolv till lunch. Gudar, vad majs är gott!
Sen tog jag en persika just före jobbet, på jobbet blev det en allévo blåbärsbar, och nu då jag kom hem ett rågbröd med tomat o persilja samt en kopp te. Riktigt perfetto ^^ Ett hett tips är förresten att värma rågbröd förrän man äter dem, jag hade mitt i frysen så jag tinade det, och eftersom det var i lite för länge var det riktigt ångande, och det var supergott! För dem som äter bröd då alltså :P

Jag har haft bröd-"himo" hela dagen, varit så jäkla snål på bröd så det nästan inte är klokt. Och bullar och.... brööööd :P Men jag har inte haft chansen att gluffa i mig nåt bröd, haha!
Annat då?
Vikten låg på typ 58,1 imorse efter promenad. Suger. Men nåja, nya tag som sagt, nog klarar jag dethär än.

Inget mer att rapportera.

Blä

Dit for din karaktären.
Frukost med flingor o mjölk och äppel.
Lunch blev ris med grönsaker från fryspåse, 240 kcal. Bra. Med en ask körsbärstomater, 50 kcal. Superbra.
Sen under ett par timmar blev det en påse mjuka dadlar, 630 kcal. Fy blä, men åååååh vad goda de är. Och sen sket det sigf bara. En dallasbulle. 4 skivor vitt bröd med margarin. En liter blåbärssoppa, nästan en hel iaf, iofsig bara typ 90 kcal men ändå. Och sen 2 kringlor, kanske 200 kcal eller nåt.
Och sen då jag kom hem gjorde jag chokladsås och åt risglass. Nu har jag chokladsmak så det står ut ur öronen nästan...
det blev säkert typ 3000 kcal idag med. Gaaah.
Orkar inte. Så satans omotiverad. Vill inte nånting. Trött. Vill sova resten av millenniet.

Vill inte orkar inte kan inte ids inte fungerar inte fet

Fan.

Det som började så jävla bra.
Frukost på dryga 250 kcal (Allbran medd soya light och lite banan),
fortsätta nästan bättre med lunch på typ 260 kcal (grönsakssoppa och drickjogurt),
och sen fortsatte i samma stil (125 g körsbär)...

Sen sket det sig. Jag ville ha nåt till kvällen, så jag unnade mig en påse sånadär chokladdoppade salta saker som finns i små gula påsar, vet inte vad de heter... som små kexstrutar. En påse sånt var typ 500 kcal, och eftersom jag ju nått ett mål tyckte jag att jag var värd det. Men sen blev det moffande i andras chips, samt 4 skivor bröd med margarin på, och eftersom jag var så sjukt snål på mörk choklad bjöd Ex hem mig för att äta upp hans mörka choklad... blev typ 70 g sånt. Efter lite räknande slutade dagen alltså på dryga 3000 kcal... jissus, 2 ggr mer än jag ätit på hela veckan, varje dag skilt då alltså.
MEN då har jag också rört på mig ordentligt. 30-40 min morgonlänk, massa trappor upp och ner för att hämta tyg till workshoppen, sen lite random omkringpromenerande, och sen dansade vi oss ursvettiga under övningarna. Fy fan så roligt det var annars, jag måste skaffa lite afrikansk trummusik och dansa hemma, det var skithärligt...

Så att ja. Med allt så slutade nog intaget på högst 2500 kcal. Med tanke på morgonens vikt är det kanske inte hela världen. Och jag vägde mig nyss, 58,1. Det är okej. Ingen panik, nu har jag syndat lite och kan återgå till rutinen imorgon.
För övrigt, S hade tydligen gråtit hela vägen hem pga. det jag berättat åt henne... fy vad hemsk jag kände mig. Men hon är sån, en orolig själ, och jag älskar henne. Mer än allt annat, tror jag faktiskt. Mer än P, mer än jag nånsin älskat C, mer än min familj till och med. Hon betyder mer än världen. För henne skulle jag göra det mesta... Hon hade sen också tydligen gråtit lite för sin mamma; jag iddes inte fråga allt vad hon sagt, men kanske jag borde göra det imorgon...

Och så en grej till - C har tydligen ebstämt sig för att gå ner i vikt. Jag ville se hans reaktion, så jag sa i förbifarten då han och jag gick hem att "Jo, jag har gått ner 4 kg sen i maj..." och han verkade knappt reagera, svarade bara att han själv gått ner kanske ett kg de senaste veckorna. Så ser man hur folk reagerar.

Ah well. Jag och mitt liv. Vi får se hur det går. Jag saknar P.
Jag saknar S också. Och känslan av trygghet.
Jag hoppas mitt liv reder sig snart...

Ville bara säga det:

56,6 efter morgonlänk.
Damn, I'm good.
Men vi får se hur det står till efter helgen.

Virrig dag

Hade väckning 07.45 (Vaknar tidigt för att inte sova bort dagen),
snoozade till typ 08.15 eftersom jag ändå började jobba först 15.15. Sen typ 08.20 steg jag upp och kontrollerade min arbetstur. Märker att jag börjar 08.45... Shit.
Slänger på mig jeans och top, kastar en kiwi och en kvarkburk i väskan, splashar vatten ansiktet och rusar iväg Jag hann i tid :9 Som tur är har jag typ bara 3 kvarter till jobbet.

Jag åt ett lite äppel påväg till jobbet, sen blev det en kiwi första rasten och en kvarkburk den andra. Så när jag slutade 15.15 hade jag bara fått i mig drygt 250 kcal ;) Men det var ju rätt dumt egentligen, efetrsom frukost är det man verkligen borde äta... Nåja, efter jobbet gick jag hem, och bestämde mig att eftersom det var så svinvackert väder, det var fredag och jag var ledig, och jag knappt ätit, så fick jag äta en glass. Så jag ringde L och undrade om han ville komma med. Han och Z gick på stan, så det avr lugnt. Jag tog en kopp (haha, jag tog inte strut!) med en hjortronboll och en tiramisuboll. Svingott. Alltså ååh ^^ Sommarens första bollglass, det var SÅ värt det! Synd bara att man inte kan säga hur mycket glass det var... men enligt en av mina Kaloritbeller borde en boll ligga kring 85-90 kcal, så jag räknade att det var typ 200 kcal för allt, för det var rätt stora bollar. Sen for jag och pantade lite flaskor, och köpte en ask körsbär, för jag har inte ätit körsbär heller på urlänge. Gick omkring lite och spottade körsbär i hela centrum :P Bara för att få lite smygmotion tog jag en massa kringelikrokar, och det var så skönt för det var/är på riktigt jättefint väder... :]

Åt nästan hela asken körsbär, men sparade typ en fjärdedel tills i morgon, litet mellanmål till workshoppen jag ska på, tänkte jag. Ska ännu äta middag, vegelasagnen jag tänkte ha som middag på jobbet :P Den var annars 130 kcal/100 g, och alltså 390 kcal för hela. Hade nog tänkt äta hela, men nu eftersom jag inte ens är särskilt hungrig känns det onödigt... kanske jag tar halva, och så lite grönsaker till istället :) Så kan jag ta med halva och ha som lunch också imorgon..! Det skulle vara superbra, för det brukar bli pizza nästan alltid på våra workshoppar, och det vill jag inte riktigt tillåta mig... eftersom jag räknar en hel stor vegetarian som 1500 kcal. Liksom, men allt mjöl och ost och allt är det säkert så mycket... Borde försöka räkna ut nån gång.

Nåja.
Sen två saker till. Eller tre.
1: Mina byxor på jobbet håller på att trilla av hela tiden. Måste nästan skaffa bälte. Bra tecken, ey? ;)
2: Jag har inte gått ner särskilt nästan alls den gånga veckan, trots att jag ätit kring eller under 1000 kcal varje dag, och tränat riktigt ordentligt. Vad är det? Börjar jag bygga muskler eller har kroppen redan satt sig i sparläge, eller borde jag bara äta "ordentligt" en dag emellan? Nå, vi får se hur helgen går, så ser jag vad jag gör sfter det. med risk att det blir lite reparationsarbete... X(
3: S vet. Hon hade först idag läst min andra blogg, där jag lite odiskret talat om mig själv med begynnande ätstörningar... och hon kommenterade lite lätt på msn att hon blev lite rädd. Jag försökte intala henne att hon inte ska oroa sig, att jag nog säger till om jag vill ha hjälp, men hon sa att hon nog kommer oroa sig ändå. På ett sätt känns det bra, att hon bryr sig, och att nån nästan vet, men å andra sidan kan det bli jobbigt nu, om hon tänker börja kolla mig... ah well... det syns ju iaf inte på mig att jag gått ner, tycker jag.

Jepp. Nu ska jag nog gå och göra middag. Sen kanske promenad, bara för att det är fint väder..!

Säkert under 58?

I guess I'm there now :) I morse, tror jag det var, visade vågen på typ 57,3 om jag minns rätt, och nu efter dusch var den 57,7. Och det är efter en rätt så ordentlig middag med ris och grönsaker. Men inte stannar jag ju här inte, det har ju varit superenkelt att komma hit. Nästa mål är att min vikt ska vara 56,nånting. Och sen stabilisera sig under 57, kanske. Men en grej i taget..!

Så dagen. Började fint med tidig uppstigning, och allbranfrukost med soya light och en liten banan = 195 kcal. Urgott! Sen lite före 0 for jag iväg på promenad, skulle träffa en kompis som jobbar, och hon jobbar typ 5 km från var jag bor :P Så det blev lång promenad, tog typ 45 minuter att gå. Härligt! Träffade henne, köpte 3 plommon (63 kcal) och åt dem medan jag var och hälsade på P, som bor där helt i närheten. Var där ungefär 2 timmar, sen gick jag samma väg hem :P
Kom hem och kastade i mig lite snabb lunch; den sista biten tofuspenatpaj och en halv burk böngroddar, samt en morot  = 200 + 36 + 9 kcal.
Och sen blev det mera gående för jag och en kompis träffades och gick på stan. Vi skulle ge blod, men ingen av oss fick ge för vi hade för lågt hB. Jag hade 124, vilket var rätt högt för att vara jag egentligen. Vi rantade omkring i närmare 3 timmar, men då gick nog säkert en timme till icke-blodgivandet... Vi for runt och var riktigt duktiga :) Jag inhandlade ekologisk tandkräm, för den jag har var nästan slut, det blev också ett batteri till brandvarnaren och lite mat.

Ekologisk gurka
Vegetarisk lasagne (färdigmat)
3 kiwin
Frysta grönsaker (morot, ärta blomkål tror jag det var)

Sen köpte jag en kjol också, en söt liten grön sak som jag inte vet när jag ska våga ha, kanske på nån strand nån gång. men den var så fin, och så billig så...

Sen skulle jag då försöka göra "kinamatmiddag", men tofun som var hemlagad blev bara till slafs så jag sket i den. resten blev übermums! 1 dl ris, sen lite broccoli och morot och vitkål som jag förkokte och sen hettade upp i lite olja och soya och åt med mera soya och sweetchili. Superdupergott. Ska göra oftare! Fy fan vad gott ris är, tyvärr. Sen då jag gått ner lite till ska jag unna mig lite större portioner av sånt som ändå är rätt nyttigt, som allbrans med mjölk och ris...
Dagens intag står nu på 1057, och då ska jag ännu dricka en kopp te :) Med tanke på att jag gått i nästan 4 timmar är det svinbra. Och jag känner mig passligt trött :P

Snälla, stå på 56 och nånting imorgon. Jag vet att helgen kan visa sig prövande, och då kan jag tillåta mig lite fuskande, kanske. Förresten åt jag upp de 2 sista bitarna av mintchokladen idag, det är medräknat. GOTT var det! Kul att veta att jag kan unna mig nåt pyttelitet ibland utan att dagen förstörs helt :P

Imorgon ska jag äta vegelasagnen på jobbet, jag blev så nyfiken då jag såg att nån köpte sån för nån dag sen. Ska tror jag gå och kika på kcal-innehållet och avgöra om jag ska äta hela eller bara halva, och sen fundera ut resten av dagen efter det. Frukost blir nog bröd med nåt, för jag vill inte behöva slänga mera bröd nu...
Godnatt! Håll tummarna!

Viljestyrka!

Oh, ikväll var jag duktig ^^

Min middag blev kanske inte den bästa, 2 pitabröd (hemgjorda, de var i frysen) med gurka o tomat, sen lite extra gurka o tomat som blev över, samt en kopp te och en kopp uppvärmda blandade bär. Gott var det, fy satan, varför måste bröd vara så gott och så energirikt? :P
Men det här var bra också på det sättet att nu har jag fått tömt frysen lite. Eller mycket... Nu är min del av det en förpackning risglass, en halv förpackning vårrullar, 3 reissumies-bröd, lite isglassar och lite broccoli. Risglassen har jag bestämt att jag får äta den dag vågen visar på 56 och nånting. Då ska jag äta risglass med hemgjord chokladsås, åh himmel vad det vattnas i munnen! Man borde ju inte belöna sig med mat eller sötsaker, men den sorgliga sanningen är den att jag går ner i vikt mest för att få äta onyttigt ibland och inte bli fet av det :P Risglassen var dessutom nåt jag ville pröva, för den är vegansk, och en vän sa att den var svingod...

Sen drack jag en kopp te medan jag väntade på M, det dröjde... och så for vi ut :)
Hon har inte så bra kondis, så vi for bara korta rundan, och gick nog nästan hela vägen, men sen for jag ett varv till, och då långa rundan, och sprang nästan hela vägen ^^ Jag märkte två saker:
Hur snabbt jag egentligen springer (M springer skitlångsamt, men då är hon minst 20 cm kortare än mig); och att det faktiskt kändes i benen efteråt nu. Det var ju en bit nog, ändå. Närmare 7 km, skulle jag nog säga. Eller tjah, kanske 6. Men nåja. Motion ftw.

Jag lurade mig själv med att tänka "Ja, nu får jag äta dedär 2 chokladbitarna som finns kvar av marabou-plattan!", men sen har jag inte alls ätit dem heller ;) Jag är inte så sugen, helt enkelt. Jag får ta dem en annan dag. Och idag är förresten 4:e dagen i rad som jag ätit under 1000 kcal. Go me! Jag har druckit 2 koppar te nu här efter joggningen, och även om jag är lite snål på Nånting, så vill jag egentligen inte ha nåt.
För övrigt visade vågen på 57,5 efter träningen. Jag börjar så småningom stabilisera mig under 58..! :D Fast då visade den också 58,7 eller nåt tidigare efter middagen.

Jag babblar för mycket. Det här är mest ett ställe för mig att skriva av mig, märker jag. Inte konstigt att ingen orkar läsa och kommentera. Men nåja, oma moka I guess.

I morgon blir det soyalight och allbran, kanske med banan, till frukost. Sen vet jag inte riktigt vad jag gör till lunch, men jag ska iaf promenera 5 km för att hälsa på en kompis på jobbet, och sen promenera tillbaka i nåt skede. Sen ska jag träffa en annan kompis på eftermiddagen och gå på stan med henne och ge blod, tänkte vi..! Om jag har tillräckligt högt hB, vilket jag ju tvivlar på... men nåja. Och sen till middag tänkte jag försöka mig på att göra likadan riswok som mitt favoritmatställe gör; med morot och broccoli och nån kål och tofu. Skitgott. Hoppas det blir lyckat ^^ Fast då måste jag mojsa ihop dendär tofun imorgon på morgonen, men det låter rätt kul ändå :)

För övrigt, ibland då jag är jätte snacks-snål brukar jag ta lite soyasås i handflatan och doppa fingret i det och suga det av fingret lite i taget, det hjälper mig :P Sådär om jag är snål på chips eller nåt. Jag tycker för övrigt jag är jävligt duktig som inte ätit chokladen jag haft i mitt rum nu i snart 2 veckor, eller de torkade jordgubbarna i burken, eller popcornen i köksskåpet. Viljestyrka, som sagt!

Wheee...

Först: Som svar till peanut: Tack för att du sa det, det visste jag inte ens..! Men sådär, i överlag fryser man ju när man inte ätit tillräckligt, så på det sättet är det ju rätt kul att frysa :P Och jag brukar iofsig börja hoppa omkring och röra på mig nör jag fryser, så då får man ju upp ämnesomsättningen lite..!
Nån får förresten hemskt gärna berätta för lilla mig hur man svarar på kommentarer utan att behöva göra en egen kommentar... såpass teknisk är jag, haha. Jag studerar inte alls teknik...

Var var jag?
Jo, gårdagen. Jag åt aldrig nån allévobar igår, för jag var aldrig hungrig på jobbet, och det kändes dumt att äta då... åt inte ens kiwin jag hade med mig också. Det blev alltså lunch, och så när jag kom hem från jobbet stjälpte jag i mig nästan en halv liter sodastream-at vatten och en kiwi, bara för säkerhets skull. Jag blev nämligen övertalad att fara ut på "ett stop" med en kompis. Eftersom jag bara låg på typ 600 kcal tyckte jag det var okej. Och det blev sen sist o slutligen bara ett glas, tog en lonkero. Senare är jag jävligt glad att det inte blev mer, tydligen innehöll det ena glaset närmare 250 kcal :| Hur är det ens möjligt?! Här är länken: Lonkero .
Det var alltså nästan 0,5 l om jag förstod det rätt. Fy.
Vad bra egentligen, att jag orsak att sluta dricka; P och S (Och P och M och många andra) dricker ju inte alls :) Jag kan säga att jag är sympati-nykter eller nåt :P
Sen for jag på en kopp te till M efter krogandet, som bara räckte till typ 12.

Usch, alltså jag måste få lite mer ordning i mitt skrivande...
Nåja, dagen har gått såhär:
Steg upp 9 och trögt gick det... jag som tänkt fara på promenad före jobbet... nåja.
Frukost på 2 brödbitar och te, senare räknade jag att det blev lite onödigt mycket men nåjaaa... Ska inte köpa bröd utan kcal/100 g mera :P
Sen på jobbet åt jag en bit tofuspenatpaj till, och gott var det..!
Och sen då jag kom från jobbet har jag ätit en nektarin och druckit massa vatten. Vet inte ännu vad jag ska göra för middag, måste nog börja på det nu. Intaget hittills står på underbara 460 kcal :D

Och dessutom tyckte M att vi skulle fara o springa ikväll! Yes! Lite träningspolare ^^ Hon berättade igår att hon måste gå ner i vikt, och faktiskt håller jag med... hon har varit smal så länge jag kännt henne, men då jag träffade henne i våras var det helt OJ, vad har hänt med dig? Hon är rätt rund om kinderna... Men tydligen beror allt på en ärftlig sjukdom som får henens vikt att öka och hennes sug att bli större. Fy fan vad hemskt! Hursomhelst ska vi fara ikväll kring en 8-tiden så jag ska väl börja göra middag nu då. Men först ska jag peta in nåt foto här, på mitt armband :)


57,3

Så mycket visade vågen efter morgonens promenad. Yess :) Idag har startat svinbra också.
Först 30+ minuts morgonlänk/prommis, med efterföljande situps och situpsliknande övningar, med lite ryggmuskler och armhävningar inklämda. Sen ett glas linfrön med vatten, samt te med sötning o soyalightmjölk, och en bit bröd med tomat o gurka. Jag skulle hemskt gärna vilja veta hur jag ska räkna kcal i det brödet! I rågbröden jag har (Reissumies) är det 70 kcal för ett bröd på 29 g. Och brödbiten jag tog var på typ 20 g, då skar jag den sen mitt itu och satte tomat o gurka i mitten, det är såntdär rundbröd... Vöråpojkens, om nån undrar. Om jag skulle räkna någorlunda efter det andra brödet skulle det alltså då bli under 70 kcal, kanske 50, men jag vet inte om jag vågar räkna så, så bara för att det passade mig så tror jag att jag lägger det som 75 kcal. Då blir nämligen frukost + tekopp 100 kcal sammanlagt :P

Jag hade tänkt att jag redan skulle ha ätit lunch men se nej, jag blev inte hungrig eftersom jag suttit och spelat Sims ;) Istället tog jag nu just en till kopp te, mest för att värma upp mig för jag fryyyyser... Och så tänkte jag ta en bit av den nerfrysta tofuspenatpajen till lunch, eventuellt också resten av pastan från igår bara för att bli av med den. Pajen har jag räknat borde vara kring 140 kcal för en bit, men jag räknar det som 200, för att vara säker. Hoppas den är äcklig, då kan jag slänga de 2 resterande bitarna och köpa andra saker att ha i frysen istället, typ frysta grönsaker..! <3
Om jag räknar lite då... 100 + 200 = 300. Med den allévobar jag tänkt äta till middag + en frukt på jobbet skulle det bli typ...
300 + 200 + 50 = 650 kcal. Nu kom jag iofsig just på att jag åt en nektarin i morse också, typ 25 kcal. Så 675 kcal. Det är nog för lite. Så jag tar pajbiten OCH pastan, bra då är det bestämt. Då blir det typ
325 + 275 + 200 + 50 = 850 kcal. Perfekt! Och så mera te på kvällen. Jättebra, så gör jag ^^
Med promenaden i morse blir det ändå närmare 700 kcal i skillnad. Vad bra det låter!
Undrar om jag skulle kunna vara nere på 56 och nånting före helgen..! Det skulle vara rätt häftigt :)

Jag märker redan hur jag inte nöjer mig med det mål jag ställt upp. 58 sa jag ju, men iofsig vill jag ju vara säkert under 58. Och ooh vad snyggt det skulle vara med 57, för att inte tala om att ha en vikt som började på 56! Vi får se hur långt jag orkar och klarar av, helt enkelt :)
Och det att jag fryser är väl ett bra tecken :)

Hunger

Jag gillar listor.
Här kommer en spontan lista på saker jag ska göra i matväg nån gång.

  • Pasta med mustapekkasås
  • Batat-gratäng
  • Grillad svamp o ananas o andra grönsaker i marinad
  • Pitapizza med vegansk mozzarella
...nu kom jag inte på mer.
Åh, jag är sugen på nåt, men jag vet inte vad.
Sitter och väntar på att hårddisken ska defragmenteras klart,
men då det går så in i helvetes långsamt...
Snart går jag och lägger mig och lämnar på datorn, annars kommer jag ju inte i säng före 2... ._.

Måndagkväll

Idag en bra dag.
I morse efter morgonprommis/länk vägde jag mig och då stod jag igen på 57,8... hur det är möjligt vet jag inte, men jävligt skönt att se, kan jag säga.

Sen gick jag efter planen. Rågsmörgås med tomat o gurka + te till frukost, sen frukost efter lite hela linfrön då.
Lunch blev smoothie. Den blev rätt tjcok, samt att den smakade jättemycket av nutrilettpulvret. Men den var nog helt drickbar. Synd att nutrilettpåsarna inte var godare :S Men nåja, jag har 13 stycken kvar, de ska drickas/ätas...
Sen åt jag en kiwi på jobbet, och middag efter jobbet blev 170 g morot och hälften av pastapåsen.
Efter lite räknande kom jag fram till att detdär innehållet på påsen var räknat efter att man ser en påse som 2 portioner... Jag har alltså räknat lite fel tidigare... Nåja. Gott var det :)
Dagsintaget står på typ 850 eller nåt, orkar inte öppna min matdagbok... Kanske tar en kopp te än ikväll.

Sen var jag också på promenad idag efter frukosten runt stan, inhandlade linnetyg och pärlor till mitt uns-armband, och köpte the Sims för 8 € begagnat!!! Den korta tid vi hade det hemma kunde jag sitta flera timmar och spela och glömma att äta... :) Och mitt armband blev skitfint! Det är 3 olika nyanser av gröna träpärlor, men glaspärlor längst ut och en i mitten. Ska fota och lägga in hit sen i nåt skede, min dagbok är ju skittråkig utan bilder...

Imorgon planerar jag att äta smörgås med te till frukost, sen kanske en frukt som mellanmål, resten av pastan och lite groddar eller majskolv till lunch, och sen en allévobar på jobbet, eventuellt en till frukt. Och så te på kvällen. Det känns lättare att följa nåt man redan bestämt... Förresten köpte jag tuggummi idag också, det känns bra att ha nåt att tugga på!
Om jag vågar så väger jag mig innan jag går o sover. Har förresten lånat 2 till böcker om anorexi, den ena är utläst; "Då fanns ingen nåd"... den var inte särskitl bra, den här nästa verkar inte mycket bättre...

Ah well. Syns i morgon. Förhoppningsvis lite lättare.

Efter midsommar...

Gårdagen var trevlig. Sådär socialt.
Men fy vad jag åt... för första gången på snart 2 månader har jag inte ens orkat börja räkna ut hur mycket det blev... det var minst 5 dajmmuffins och en stor bit gräddtårta, och massa bröd och fetaostsallad och bönsallad och kex och massa vegansnickers och limsa och godis...
Då jag kom hem idag visade vgåen mellan 58 och 59... men det gissade jag ju nog. Nå, det är ändå under 60. Och idag har varit en bra dag. Matigt då, inte på nåt annat sätt, tro mig...

De andra åt frukost och jag satt med, men jag drack bara te med lite fettfri mjölk i, för jag var inte hungrig, inte ens snål... smetade lite färskost och fick lite smulor på min assiett, ifall nån skulle få för sig att fråga... Sen blev jag iofsig så snål senare, att jag tog den sista dajmmuffinsen innan vi for. Men det var väl okej... sen väl hemma åt jag resten av bönsalladen (slängde lite) och resten av groddarna, mest för proteinet... jag borde börja äta kikärter bara sådär, kanske med lite balsamvinäger till...
Sen fanns det godis på jobbet så jag tog ett par före jobbet och ett par efter, samt en kiwi på pausen. Sen har jag bara druckit en kopp te m fettfri mjölk, så det borde ligga under 1000 kcal idag.
200 kcal för muffins, typ, 550 kcal för salladen för det var rätt mycket olja i den och bönor är rätt energirika, sen typ 150 kcal för annat. Samt att jag gick ända upp till översta våningen då jag kom hem, och sen ner... lite smygjumppa.

Och av nån anledning fick jag världens viljestyrka idag på jobbet, mitt i all jävla pollenallergi. Jag ska bli smal, smal och vacker, smal och vacker och olycklig, haha. Imorgon ska jag äta smörgås med grönsaker till frukost, smoothie med fettfri mjölk o resten av kvarken o banan o nutrilettsoppa-smoothie till lunch, sen kanske frukt på jobbet o sen en pastapåse till middag. Färdigbestämt. Om innehållet i pastapåsen faktiskt stämmer borde det bli typ 600-700 kcal tror jag att jag räknade. Det skulle vara fint. Och så ska jag fara på promenad på morgonen, jaa-a.
För jag ska ner. Jag SKA.

Och jag insåg också att det nog är ett rop på uppmärksamhet, dethär. Jag hoppas på att folk ska märka, undra, fråga, rynka på näsan, sätta sig emot. Dumt, men sant.

Nå, få se när jag vågar väga mig nästa gång nu då...

Efter midsommarafton...

Morgonen efter, och vågen visar på första gången sedan jag vet inte när, 57,8... FEMTIOSJU!
Det här har jag såå längtat efter! Av nån anledning orkade jag dock inte riktigt vara glad :P Jag är lite för trött, somnade efter 2 igår och tvingade upp mig själv kanske 20 över 10.

Igår kunde ha varit värre, men kunde också ha varit bra mycket bättre... när jag idag räknade ihop intaget blev det typ tusen gånger värre än jag trodde.
Frukosten och "Lunchen" var ju super, och så blev jag ju då bortbjuden. Började med ett glas champagne som jag inte drack upp hela av för det var rätt äckligt. Sen förrätt med liten bit örtbröd, lite nypotatis och så grönsaker. Högst 200 kcal, typ. Sen varmrätt som nästan var ännu bättre; majskolvsbitar och mer grönsaker, och god potatis. Jag kände mig urduktig. Sen släppte spärrarna lite... de andra åt choklad efter maten och jag tillät mig sjäöv först 1½ bit. Gott. Sen då vi stod o diskade klämde jag i mig minst 4 pepparkakor som stod framme, sedan mera choklad kring efterrätten 8alltså det var såå mycket!), samt då själva efterrätten som var en supergod lingonparfait med kolasås... jag åt dessutom säkert 10 fyllda kex som jag doppade i kolasåsen. Fruktansvärt gott, tyvärr. Med lite salmiakgodis då. Men jag klarade iaf av att säga nej ett par gånger.

Jag undrar om S vet, eller om det bara är jag som är nipprig. Egentligen skulle jag vilja att hon visste. Hon tyckte det var lite märkligt när jag bad om vatten till varmrätten istället för limsa, hon undrade om jag inte skulle ha socker i téet, hon rynkade på näsan då jag till en början inte ville ha choklad, och hon påpekade att jag hade smala lår i bastun. Visst, hon har större lår än mig, men hon är också lite längre, och har proportionabla ben till sin kropp. Hon är absolut inte fet, hon har liksom inget extra nånstans, hon är helt enkelt lite större. Men det var kul att höra att man har smala lår... jag tänker egentligen inte så mycket på mina lår, de är fula, men magen är det jag tittar på. Ful mage, putmage, uschmage.

Flera gånger igår tänkte jag spontant säga åt henne att jag tror att jag fått en ätstörning, men det kändes ändå inte rätt. Sen, om jag börjar gå ner ännu mer, då kan jag säga nåt, om hon inte själv märker eller frågar. Men än känns det bara fånigt.
Men bra, att jag nästan nått mitt första delmål nu, sådär lagom till S&P:s gemensamm fest. Jag vågar kanske moffa lite lite ikväll då, för att sedan gå tillbaka nästa vecka.

Har inte ätit frukost än, bara dedär linfröna i vatten. Hade tänkt ta frukost då också, men jag känner mig så full i magen nu att det känns onödigt... tror jag kanske väntar ett tag än, äter sen frukost (fettfri mjölk med allbran och kanske lite frukt i, antagligen), och så tänkte jag kanske ta min första nutrilettsoppa som sen lunch..! Då gör jag inte alltför stor skada senare idag sen. Åh, jag bävar. Det kommer finnas sallader och tårta och CHIPS och muffins och godis och hjälp. Men det blir bra.

Snabbt o kort

Jag ska rätt snart, vet inte exakt när, väntar på samtal, fara iväg till en vän för kvällen, så jag ska skriva snabbt...

Igår gick det så bra... IGEN! Bra frukost, sen det sista av salladen till lunch, och sen blev det bara 500 g jordgubbar över hela dagen fram till ungefär 23, då vi for hem till andra P och tyvärr satte i oss lite joghurt, smörgås och varsin glassbåt. Kunde ha varit mycket värre, och jag njöt som bara vad..! Slutade bara på 1401 kcal, och då har jag rört på mig som ett jehu. Morgonprommis och loppisshopping och en massa omkringpromenerande på kvällen o natten.

Idag visste vi inte alls vad vi skulle göra... det blev sen uppstigning med frukost som följande:
Ca. 2 dl lättkefir - 70 kcal
Lite allbran - 120 kcal
Lite sojakross - 35 kcal
Lite banan - 40 kcal
Te m sötning o mjölk - 5 kcal

...dvs. ca. 270 kcal. Kunde ju inte väga nåt då P var här, men sådär på ett ungefär...
Sen har jag bara druckit en massa vatten och sodastream-cola, fram till det att jag o S gjorde smoothies :) En bärsmoothie som blev lite misslyckad, och en bananchokladsmoothie som blev supergod! Jag fick ju inte uträknat nåt exakt, men det var banan o lite risglass i, o fettfri mjölk o kakaopulver. Inte mer än 300 kcal iaf. Så jag står på typ 570 kcal, och klockan är nästan 17 :D
Sen blev jag då bjuden till S, och hon meddelade att det ligger lite dåligt till på den vegetariska sidan, men mig gör det ju inget precis ;P Jag kan ta med nån frukt om det riktigt börjar knipa, men det tvivlar jag ju nog på.
Vägde mig lite snabbt i morse, stod på nåt med 58 iaf.
Och jag har märkt att allt vatten bara rinner igenom mig; Om jag dricker en halv liten sodastreamvatten är jag superkissnödig en halvtimme senare :P Kanske ett tecken på att jag inte har så mycket onödigt som det fastnar i på vägen eller nåt :)

I morgon lär det bli svull, med muffins o chips o godis och gods knows what. Men jag ska iaf piffa till min paj så den blir lättare, sen kan jag kanske äta mest av den, samt bönsalladen som jag tänkte ta med eftersom bönorna måste ätas upp :P
Och två av mina frestande chokladbitar blev t.o.m. uppätna här idag, en av P och en av S, heja er! X)

Och livet är så fint nu så det nästan inte är klokt :]

Sushisushi

Igår blev en helt bra dag, trots att kcal-intaget slutade på 1653 kcal. Jag måste ju minnas att hemskt lite av det jag äter faktiskt är riktigt onyttigt. Dessutom for jag ju både på morgonpromenad, och senare en 1½ timmes loppispromenad, samt att jag gick till och från L, och det tar minst en kvart varje väg. Så, fint jobbat av mig, tycker jag!

Sushin igår var fantastisk! Jag älskar sushi. Såhär i efterhand kanske jag smällde i mig lite mer än jag borde ha, men som sagt - det är ju egentligen inte onyttigt, även om det är en hel massa kolhydrater. Men det är ju inte typ socker iaf :P
Nu då jag räknar så inser jag hur bra det skulle ha varit att lämna bort både avokadon och majonnäsen, men då det ju gör sushin så god..! Och avocado innehåller nyttiga fetter, så det så! Dessutom är wasabin ju urstark, och borde sätta igång förbränningen :P

Nu idag blev det igen morgonprommis, whee! Jag hoppas att jag skulle kunna få in en rutin för det. 40 minuter ungefär, brukar det ta, och det är väl ungefär 4 km skulle jag gissa, kanske 5. Mina källor säger då att jag förbränner mellan 150 och 200 kcal, och det är ju iaf en fin bit av frukosten :) Dessutom får man igång förbränningen från morgonen redan, samt att det lär vara bra att träna på tom mage på morgonen, förbränner mera fett..!
Frukost idag blev:
220 g kefir - 70 kcal
30 g banan - 30 kcal
75 g äppel - 45 kcal
10 g soyakross - 32 kcal
= 177 kcal

...en bra frukost i mina öron. vad lågt kcal-intag det blev utan müsli :P Jag borde ha frukt i min morgonfil oftare. Men idag ska jag kila och köpa kellogs special-K eller Allbran eller vad de sen heter.
Till lunch blir det det sista av salladen (vilket blir Mycket!), till middag har jag absolut ingen aning... Kanske nåt ur frysen, eller så blir det lite blandat sånt som måste ätas upp, typ lite spenatplättar och lite munggroddar o sånt...

Men nu lite liv.

Hunger hurts but starving works

Alltså wow. 58,1.
Vågen stod på 58,1 nu efter duschen, efter morgonprommis.
HAAAAAAA!
Nog för att jag vet att jag inte är där riktigt än, så är det så jävla skönt att se resultaten... Sen när siffrorna visar på 57 och nånting en längre tid, då är jag sådär nöjd att jag skulle kunna sluta, men om jag känner mig själv kommer jag nog att fortsätta :P Jag menar, det här är ju inte ens svårt..!

Sedan 4.5 har jag skrivit upp allt jag ätit, och om jag inte minns fel låg jag kring 61-62 då. Kanske lite under. Så jag har iaf gått ner 2 kg på en månad, det är t.om. en trygg viktnedgång... dvs. jag borde kunna hålla den också, det är inte bara vatten :D Jag är nog inte en sån som försöker gå ner 3 kg på en vecka, det skulle vara för jobbigt, samt att det känns jävligt onödigt om man sen går upp det så fort man äter nånting överhuvudtaget.

Jag tycker också själv att jag märker att jag blivit smal, jag var riktigt nöjd med att se mig i spegeln i morse. Visst, jag har fortfarande putig mage, men den ska bort den med... bort!
Har nyss ätit frukost, det blev lättkefir (ekologisk igen :D) med det sista av müslin, samt några skedar sojakross och en minibanan. Jag tycker om det faktum att jag fortfarande äter rätt nyttigt, även om jag äter lite :) Sen drack jag en kopp grönt te med sötningsmedel och en liten slurk fettfri mjölk också.
Kalcium från mjölken, och B12... protein från sojan... kalium från bananen, och c-vitamin. Fibrer från müslin... Sen drack jag ner ett glas linfrön i vatten också, men dem räknar jag inte med, eftersom jag svalde dem hela, och då ska kroppen inte kunna ta upp dem, bara smörja tarmarna :)

Idag ska jag vara praktiskt, städa och planera, fundera vad jag ska göra för paj till lördagens födelsedagsfest, kanske handla Kellogs Special-K eller gå på loppis eller nåt annat skoj ^^
Och ni är vackrast i världen!

Ledig!

Jess, nu är jag ledig ändå till söndag ^^

Och idag har jag varit nästan äckligt duktig igen :)

Tisdag 17.6
35 g müsli - 130 kcal
5 g sojakross - 16 kcal
150 g kefir - 48 kcal
40 g banan - 40 kcal

1 jordgubbe - 10 kcal
1 persika - 50 kcal


(B-sallad:
165 g gurka - 27 kcal
257 g tomat - 67 kcal
220 g sallad - 31 kcal
200 g fetaost - 200 kcal
13 g linfröolja - 117 kcal
115 kokta kikärter - 187 kcal
285 g majs - 285 kcal
1255 g = 914 kcal)

250 g sallad - 182 kcal
1 rågbröd - 140 kcal

1 allévo toffeebar - 200 kcal


= 816 kcal

Frukosten var finfin, lunchen var nästan perfekt, jag måste göra denhär salladen oftare!!!
Jordgubben var från kassamötet på förmiddagen, och persikan åt jag som ett litet mellanmål då jag snört på mig korsetten. Den hjälper ju nästan den med :P Jag ahde den dessutom på mig hela dagen på arbetet, 6 h, och även om det ju gick (vilket var vad jag ville testa) så var det ju inte direkt bekvämt... men nu vet jag iaf det!
Och på jobbet åt jag då en allévobar. Gudar, att de är min räddning. Men de är så mättande att jag aldrig orkar en hel, typ, jag sparade kanske en fjärdedel och åt påväg hem från jobbet nu ganska just.

Känns nästan som om jag "borde" äta nåt till, mest för att jag itne vill ligga för lågt under 1000 kcal om dagen... men nåja, det får nog vara bra såhär, annars är risken att jag går och börjar proppa i mig en massa skit... Jag och L ska ändå ha sushikväll imorgon. Om inte salladen skulle behöva ätas upp skulle jag ha tagit min första nutrilettsoppa imorgon, men det får nig bli sallad till lunch och sen sushi till middag. Nice plan! Jag ska räkna ut i förhand hur mycket det lär bli...

Har inte vägt mig än idag. Eller jah, imorse stod vikten på typ 58,9 eller 58,7 , minns inte. Tror det är mindre nu. Men jag väger mig imorgon på morgonen istället. Har lite lust att fara på promenad än ikväll, och så kan jag ta en kopp te efter det. Får se. Kanske en kort en :)

Jag tycker faktiskt att jag märkt lite skillnad på ett sätt, jobbyxorna hålls inte upp lika bra som förr :P Till och med mina vanliga byxor känns lösare. Fina tecken, I guess :P Vitsi, jag önskar jag var under 58 nu...

Yay me!

Hahhhahaaa!
Trots fredagens svullfest har jag varit superduktig i övrigt i helgen... talkoarbete med svetten rinnande, en hel del omkringpromenerande till olika ställen, och trots att andra mänskor for på pizza både idag och igår så sa jag att jag inte var hungrig och skulle äta nåt senare. Och jag ljög inte ens, jag har inte varit hungrig i helgen!

På lördag blev det normal frukost, sen lunch bestod av en smörgås och te, sen for folk på pizza, men jag åt ett äppel och drack massor med vatten, och sen under kvällen (det blev bastu och shit...) blev det en del onödigheter så som 10 g äppelchips och en hemmagjord drink och riskaka... samt att jag åt en burk kvark med ananas för att nu få mig nånting. Slutade på typ 1250 kcal. Skitbra, med tanke på att vi dansade och jobbade och gick överallt...

Idag. har nog inte ätit såhär lite på Gudarna vet när, och inte varit hungrig..! En rågsmörgås med gurka o tomat till frukost, samt te. Sen åt jag en semla med gurka och ost, samma sak till lunch idag igen, med te, bara för att hålla metabolismen uppe, för jag var verkligen inte hungrig... och så drack jag mängder med sodastream-vatten :P
Sen for vi alltså på pizza idag igen, jag tog ingen, men fick ändå en liten bit vegetariana av en vän, och eftersom jag var väldigt snål så tackade jag ja. Njöt av varenda tugga ;) Och så 2 koppar osötat te utan mjölk hemma hos C.
Sammanlagt under 720 kcal på hela dagen. Vem har nånsin sagt att man måste äta, det här är ju inte ens svårt! X)

Har inte vägt mig på ett tag, ska kanske göra det innan jag somnar, samt imorgon på morgonen. Om jag är duktig blir det morgonpromenad :) Jobbar från 12.45... borde handla lite. Frukost mest, och frukt. I morgon kanske jag tar min första nutrilettpåsesoppa, bara för att jag ju vill veta hur de smakar! :P Men spenatplättarna borde på riktigt ätas upp... hmh.

Nåja. En fin helg. På många vis.

We're going down, down in an earlier round...

Men igår gick det mest down själsligen...

Eller alltså... SVULL.
Ett tag hade jag tänkt att jag skulle klara av att hålla mig helt, men det glömdes liksom helt bort. Jag åt minst 4 av mina chokladmuffins, säkert 150 g chips, massor med digestivekex och tunnbrödsbitar, allt allt allt... nu då jag på morgonen försökte räkna ut det blev hela dagen över 4000 kcal. Hetsätning om något.

Faktiskt, så gick jag i ett skede in på toaletten och försökte lite halvhjärtat att spy... men jag började hosta så äckligt, och toaletten är så nära resten av allt, så jag lät bli. Men jag försökte... nästan... inte sådär jättebra.
Men på riktigt, jag var så äckligt svullen och uppsvälld att det var gross. Jag hade min nya korsett på mig tidigare, men den fick åka av. Nu idag är det tillbaka på den rätta vägen, nu idag ska jag på talko och vara aktiv och duktig.

För övrigt, på en annan anonym blogg jag har, som en del vänner faktiskt läser och vet att är min, skrev jag igår rätt oinvirat att jag har begynnande ätstörningar, för det är enligt mig vad jag har... få se om min närmaste vän läser, reagerar, eller gör nåt... säger nåt... jag vet inte, jag tror min själ skriker på hjälp lite, men jag vill egentligen inte ha hjälp, jag vill bara gå ner lite... det blir nog bra.

Jag väntar på den dag vågen står på 57 och nånting. Då vet jag att jag lyckats. Det brukar vara 62 och nånting, så då har jag gått ner 5 kg från det. 5 kilogram, det är mycket!

Nothing tastes as good as thin feels
A moment on the lips, a lifetime on the hips
Hunger hurts but starving works

58,4

Så stod vågen på i morse efter morgonlänken :) Det är jävligt länge sen. År, antagligen. DET GÅR NERÅT; FÖR HELVETE! :D

Nåja, började morgonen duktigt med en promenadlänk (sprang ungefär halva, gick halva) på 40 minuter runt Påtten. Sen åt jag frukost med havreflingor och soyalight. Och sen har jag mest suttit vid datorn och läst på proana-forumet. Har också funderat över dagens lunch;
Jag jobbar nämligen 8 h idag, det var lääänge sen sist... 11-19, och sen L:s myskväll. Jag har förberett en burk fettfri kvark med ananas i, gjort en rågsmörgås med tartex och lite tomat, och så ska jag ta med en satsuma och en persika. Då har jag passligt med mat för de pauser jag har. Och vad jag räknat så borde jag då vara uppe i... äsch, jag hade räknat fel, men nåja, ändå ligger det bara på 887 kcal :) Och då har jag alltså plats att få svulla lite, vad det sen blir.

Jag slösade förresten jävligt med pengar igår... okej, mycket av det var försenade presenter åt alla möjliga mänskor, men sen köpte jag också en ny korsett åt mig :] Den kostade bara 39 € (jättebilligt), och sitter helt jättebra, den är en underbust i såntdär rött skotskfärgat mönster, med metallspännen fram som på min svarta, riktiga, och snörning där bak. Jag vet inte riktigt om jag ska kalla den riktig eller inte, men den går nog helt bra att spänna, och har nog iaf ett visst stöd. Och den är i storlek XS..! Jag har inte haft det sen Gudarna vet när, dessutom är den nästan lite stor, men jag vågar inte säga nåt annat än att de säkert har stora storlekar :P

Jepp. Nu ska jag gå och blanda ihop lite cola light åt mig, och kanske fundera på kvällen, hur jag ska med mig allt och sådär. Vi hörs! Om nån förresten läser får den personen gärna kommentera :P

//Jag

Jaha, godmorgon

Bloggen krånglar... ska de om jag får in fortsättningen av gårdagen här...

...Jag riktigt ser fram emot att vara nere i 58, så jag får unna mig det! Förhoppningsvis går det snabbt, jag menar, jag har ju redan en gång varit nere på 58,7 så :) Hoppas att jag sedan kan hålla mig där, eller kanske gå ner lite till, till typ 55..! Och hoppas att jag inte börjar hetsäta eller nåt, eller får ångest så fort jag går upp igen... risken finns... men nåja. Den dagen, den sorgen. Jag trivs med dehär "jånorna" just nu, tack så mycket! Over and out, A.

Det lämnade från igår. Jag märkte att nåt krånglade, så jag sparade det på notepad för säkerhets skull..!

Idag nu då:
Jaha, det försvann det istället då. Jess.
Nåmen jag har iaf inte kommit över 100 kcal-strecket trots ute-ätande och muffinsbak ;) Vitsi, jag är bra.

I morse blev det flingfrukost, och sen rantade vi på stan lite. Kom sen underfund med att vårt ställe måste vara det bästa stället för mig att äta på, för det är billigt, svingott, och inte alls särskilt onyttigt..! En portion ris med massor av grönsaker och tofu. Massa bäst, jag ska äta där alltid då vi går ut...
Sen smakade jag lite av L:s glass som han köpte (Men jag höll mig från att köpa själv, trots att jag skulle fått en gratis, från glasskiosk!!! Yay me!!!), samt åt en persika.
På jobbet åt jag sedan en till allévo bar som jag köpt i sällskap av L, han köpte t.o.m. två själv X) Jag har typ lurat i folk att de är bra att ha på jobbet, för att jag inte orkar ta med egen mat, samt att jag äter dem istället för godis ;)
Direkt efter jobbet kom jag sedan hem och satte igång med att göra chokladmuffins inför L:s myskväll imorgon.

Receptet blev lite ihopplockat, för jag kunde inte göra den veganska version jag först tänkt efetrsom L är allergisk mot soja... därtill hade jag inget ägg, så jag lånade av min rumskompis, och så hade jag i lite extra kakaopulver och bytte ut mjölken mot surmjölk X) Men de blev alltså vrålgoda! Jag smakade lite av smeten, sådär det som lämnade på sleven och så, samt åt de halvbrända bitar som lämnade på plåten. Succé, I say :) Men jag ska inte äta nån nu. De är för i morgon. Jag antar att det komemr bli lite svullande i morgon, eller i helgen överlag, så jag förbereder mig genom att hålla tillbaka :P
Då jag räknade ut hur många kcal de skulle innehålla styck så fick jag det till typ 180... det är ju ganska okej. Men då var det väldigt lite smör i, samt att det var lättmargarin. Mest mjöl och socker, och så choklad. Mintchoklad. Hoppas folk gillar dem nu då :)

I övrigt går det fint. I morse visade vågen 58,9, typ, igen :) kan ha varit 58,8 också, eller 58,7. Nåt däromkring :) Har inte vägt mig sen dess, ska göra det i morgon på morgonen. Och jag köpte förresten också smak till min Sodastream idag, colalight, så det blev inte ens kaloririkt X) Och det smakar nästan precis som cokacola! Vitsi vad härligt :)

På väg hem från jobbet åt jag den lilla bit som lämnat av allévobaren, och så åt jag en mandarin/satsuma här nu också, så jag skulle komma upp i lite högre siffra, för det är itne bra att gå för långt ner, kring 1000 håller jag mig gärna så att kroppen inte ställer in sig på svält... Och nu har jag ju legat där i 3 dagar, så det ser fint ut! :D

Men nu ska jag, tror jag, göra lite kvällste åt mig och sätta på mig pyjamas. Kanske vara lite msn-social samt lägga en duk över mina fina muffins ^^

Du är min finaste P.

Wannarexic

Ja, det är väl det jag är. Sorgligt nog. Sådär inte riktigt viljestark nog, men helt tillräckligt patetisk... -.-
För ja, jag skulle inte ha nåt emot att vara lite anorektisk. De flesta mänskor hånskrattar åt mig för det, antar jag, lite på samma sätt som jag säge ratt jag hemskt gärna skulle vilja gå med kryckor. Man förstår inte helvetet förrän man är i det själv... men just nu, nej, ge mig gärna lite av er anorexi om det hjälper. Jag tror jag är immun mot det ändå...

Nåja, igår gick iaf svinbra, så fort jag bestämt att jag inte fick äta mer. På filmkvällen satt jag i säkert en timme och knaprade i mig andra halvan av allévochokladen, och säkert 3 koppar te utan nåt i. Och det gick så bra! Då vi senare talade mat så blev jag sugen på sushi, det var väl det enda. Men jag åt ju inget så :P

Nu i morse steg jag upp 9, åt lättkefir (ekologisk dessutom :D) med rätt mycket sojakross, lite linfrön och lite müsli, samt en satsuma. Sen for jag promenerande till Prisma, för morgon motion samt påssoppor..! Det var riktigt skojigt att gå omkring och titta på mat, för det finns lite annat utbud där än i min vanliga butik. Jag tittade på deras mycket bättre utbud av måltidsbars (de har snackbars och massor med olika nutrilettbars, jag måste köpa därifrån nån gång!) och allt möjligt. Sen köpte jag sist och slutligen en förpackning nutrilett intensive med chokladsmak. 15 påsar i en förpackning, 111 kcal per påse. Ska bli kul att se hur de smakar! Sen köpte jag också en förpackning med frysta minivårrullar, för de såg så goda ut! Och bara typ 170 kcal per hundra gram! Svinbra ju! Dessutom var de då alltså vegetariska, inte särskilt dyra, och de ryms i vår frys fastän den är rätt full X) Och så köpte jag en liten burk torkade jordgubbar. Lite onödigt, men jag ville ha den för de stunder då jag blir helt sjukt sötsnål, och det var av samma märke som dedär torkade äpplena som jag gillar.

Idag jobbar jag från 14.45 till 21.15, och har alltså två pauser. Blir väl kanske nån frukt eller så, kanske jag tar med dendär blåbärsbaren just in case. Efter jobbet får jag iaf inte äta nåt, det blir för sent. Iofsig åt jag ju baren igår efter typ 22 :P Men nåja. Till lunch före jobbet planerar jag att göra grönsakssoppa, har redan satt fram grönsaker på tining. Nu när jag förstått att man kan göra dem i min mixer utan att den fastnar så ska det nog gå bra :) Har ingen smältost, som mamma brukar ha i, men kanske det är lika bra. Ska se hur den blir utan nu först :)
Och ja, promenaden till och från Prisma blev ju över en timme i sig, så frukosten är typ bortpromenerad också ^^

MEN SOM SATAN.

Det går inte om jag inte kan hålla mig tillbaka, ju!
Efter länken igår blev det så att vi cyklade hem till P för att se på film, och det i sig var ju bra (träning, det är typ 5 km dit), men sen blev det CHIPS och lite GODIS och ännu på kvällen te med smörgås med SMÖÖR och sånt. Usch, vad jag satte i mig X(

Och nu i morse (jag stannade natten där) åt jag igen alldeles för många smörgåsar med typ bara smööör och sallad, varför måste smör vara så jävla gott? På riktigt, jag skulle kunna äta smör ur förpackningen nästan...
Nåja. Vågen visade ändå iaf under 60 nu efter dusch, och jag cyklade ju hem därifrån igen (i ösregnet). Har räknat att gårdagen slutade på typ 2700 kcal (Fy fan), men då tränade jag ju faktiskt rätt mycket också. Och idag blev frukosten närmare 700, svårt att räkna hur mycket smöret och brödet var och sådär, men ändå. Så jag har beslutat att jag inte får äta mer idag. En allévobar på jobbet, om det riktigt kniper, eller så tar jag den efter jobbet. Massor med kolsyrat vatten. Ska ändå på jobb, så där kan jag iaf inte sitta och småäta.

Mycket annat jag kunde skriva om, men jag låter bli.

Uppdatering 20.01:

Hahahaaaa! På hela dagen har jag ätit en halv allévo-bar och jag är inte ens hungrig, inte ens snål! Bara man sätter sig över hungern går allt bäst. Fan vad god den var annars, jag satt och mumsade på den hela matkvarten, med ett glas vatten, och den mättade ju fast man bara åt en halv! Jag ska hamstra hem såna, de är billiga på mitt jobb... sen tänkte jag faktiskt också fara promenerande till en annan butik för att köpa hem Nutrilettsoppor i sånadär större förpackningar... mest för att jag inte vill köpa dem där jag jobbar, men också för promenaden :9 fast then again, jag får personalrabatt om jag köper dem här, och det är 10 %... hmm, få se. Jag kan ju se vad de kostar och jämföra, så får jag iaf promenaden :D

820 kcal hittills idag, jag tänker ta med andra halvan av chokladbaren och antagligen äta den hos L, vi ska dit på filmkväll än ikväll. Lite mera promenerande :D Det är säkert 1½ km dit, och sen ännu tillbaka. Och så cyklade jag ju hem i regnet. Lite träning fick jag ändå :) L har förresten fastat i en vecka, bara för att se om han klarade av det... jag tror också jag ska göra det nån gång under sommaren, just because :)

Förresten köpte jag hem House-tofu, eller vad det hette, det är som pulver i olika påsar som man gör egen tofu av! Köpte i en ny orientalisk butik som öppnat, kostade bara 2 € och den innehåller två satser. Ska kanske göra imorgon, tofu är typ BÄST för vegetarianer, och det är jättenyttigt och har få kalorier! Hoppas det blir bra, för det var ju skitbilligt också X)

För övrigt, min P är den bästa P i världen.
<3

Suck.

Om man ändå hade samma motivation hela tiden... X(

Igår gick åt röven. Frukosten blev 450 (Fyrahundrafemtio!) kalorier bara den, för jag tog en så stor portion havreflingor, även om mjölken var soya light. Sen drack jag ett glas hallonsoppa före jag fick skjuts hem till hemhemma av min bror, och sen mådde jag jättekonstigt i flera timmar... berodde nog på bakfyllan. Hur som helst så gick det ändå helt okej fram till kvällen... rågbröd och lättkokta grönsaker och lite hallon... men SEN...
Värsta nästan-hetsätning. Smällde i mig flera stora nävar nachochips, och salta kex, och åt ost bara sådär, och förutom allt det så tryckte jag i mig en hel påse popcorn... Jag var helt äckligt svullen senare på kvällen, det var hemskt... fast jag for ut på promenad i över 1½ timme, så kanske nåt av det försvann...

Nu idag har det väl egentligen gått bra, men jag tycker ändå jag har för högt intag...

Frukost:
65 g havreflingor - 228 kcal
2 dl soya light - 58 kcal
5 g kakaopulver - 19 kcal

Lunch:
Smoothie: 225 g lättkefir - 72 kcal
100 g bär - 60 kcal
5 g vaniljsocker - 40 kcal
100 g lättgrynost - 80 kcal
1 helt rågbröd - 140 kcal
Tomat o gurka - 40 kcal
1 surskorpa - 20 kcal?

...sammanlagt typ 757 kcal redan. Inget onyttigt då egentligen iofsig (förutom vaniljsockret i smoothien), men ändååå...
Känns så mycket jämfört med andra som typ äter 50-100 kcal på hela dan :O Men sån vill jag heller inte vara. Jag kom nu idag fram till att jag må vara en aning pro ana, men att jag nog inte kommer få anorexi. Pro ana as in jag är för livsstilen, men jag har inte viljestyrkan (eller vikten...) att vara anorektisk, och jag tror heller inte jag kommer komma dit. Men det får man ju se. Bara på mindre än en månad ser jag ju det som ett misslyckande om jag är över 1500 kcal på e dag, så :P

Har idag också traskat runt lite på stan, kollade på tyger och in i en ny orientalisk butik som öppnat här, samt hämtat mitt nya körkort. Kanske 30-40 min promenad, så nån nytta var det ju också. Jag har helt sjukt sjuka lår, och jag vet inte av vad (kan vara lördagnattens omkringtrillande i fyllan), så jag tänkte att det kunde mjuka upp dem. Ah well, får väl stretcha lite också.

Jag SKA klara av att hålla mig från sötsaker och onyttigheter. Jag HAR viljestyrkan. Jag behöver inte äta för att vara glad. Jag kan äta sunt utan att gå upp i vikt. Och jag SKA ner till 58 kg.

Uppdatering 18.18:

Usch, idag blev ju igen helt misslyckat,
och då har jag inte ens ätit nåt onyttigt... :S
Bara för att jag absolut skulle göra egen veganpesto med pasta.
Lös och rinning och jävlig, och med massor av olja i. Och inte blev man mätt heller, för jag tog bara typ 60 g pasta. Då åt jag iofsig 100 g broccoli till, men jag borde tagit mera... Redan uppe i 1500 kcal nu, nästan. Jättesnål på...typ...allt...
Funderar på att fara på länk bara så jag får duscha efteråt, och så kunde jag unna mig nåt litet. Men jag vet inte. Skulle hemskt gärna träffa P också, men vet inte om de har planer för kvällen eller inte :]
Kanske jag far på länk nu ändå. Men med mat i magen lär jag få håll.
Äh, jag far.

UD: Nog är det märkligt, hur sötsuget kan försvinna med lite snabb motion :P
For på en kort länk runt potten, korta vägen, tog väl ca. 15-20 minuter, men då sprang jag nog snabbt, för jag var mycket mer andfådd än vad jag brukar vara! Efteråt blev det lite snabba magmuskelövningar, lite crunches och sneda crunches samt benlyft. Vet inte vad de kallas egentligen :P Blev inspirerad av en 8 minutes abs som jag såg på youtube tidigare idag. Men jag spänner nacken så förbannat! Hur ska jag göra för att inte spänna mig i nacken så?! Alla råd tas emot med värme!

Nå. Lite räknande, bara för min själsfrid...
1481 intag.
Sen minst 150 kcal för promenaden jag tog runt stan, kanske närmare 200,
och så ungefär lika mycket nu, 150-200 för länken.
Så med 300-400 kcal bort blir det
1081 - 1181 kcal. Det är riktigt okej. Helt bra, faktiskt :)
Då kan jag fast ännu unna mig en smörgås med te eller nåt,
om jag har lust senare.
Men nu ska jag kanske ta och höra hur P har det, eller nåt :)

Usch, vad mitt humör kan styras av kalorier. Redan.

Inte dricka på tom mage, lilla du...

Men bättre än att dricka på full mage iaf ;P

Igår var sådär... jaa-a... morgonen var typ perfekt, 105 kcal till frukost, och sen for vi på talko där det nog brändes kalorier med borrmaskiner och brädor. Vår lunch där blev sedan helt jättegod för de hade tagit med i beräkningen att vi var 3 vegetarianer så vi fick grillad svamp och squash och aubergine :D Jättemums! Tyvärr var jag och satte i mig typ 4 skivor vitt bröd också, men de var grillade och så satans goda att jag inte kunde låta bli... Med SMÖR...

Sen på kvällen for jag på inflyttningsfest till en vän, och där blev det BÅÅÅL i mängder samt CHIPS. Det var nästan pinsamt hur jag proppade i mig chips, men det avr ju så satans gott... Iaf blev jag full rätt fort, för jag hade ju inte ätit så mycket. Nu vaknade jag för typ 1½ timme sen och minns inte för allt i världen hur eller när jag kom mig hem. Borde dricka mindre...

Nåja.
Nu har jag en Sodastreamer! :D:D:D Den är fantastisk, men vattnet kommer SÅ att gå åt :P Patronen räcker till typ 60 liter. Och vi räknade ut att redan med den första patronen sparar jag pengar med att ha köpt maskinen :P Sen vet jag ju inte om jag skulle ha köpt så himla mycket mineralvatten ändå, men... ursäkta. jag fylleskriver lite fortfarande...

OCH VET NI VAD?! Vågen visade 58,6 nu efter dusch och toalettbesök!!! FAN vad skönt! Jag har inte varit såhär lätt på evigheter! Trots gårdagens 2000+ kcal-intag! Men då rörde jag ju på mig en hel del, samt att det satte igång magen, det var länge sen jag sket såhär, ursäkta mitt ordval :P
Jag ser resultaten nu! Banne mig, ner till 58 kg och sen tar vi nästa delmål! Fan vad bra jag är!

Frestelser

Igår gick det riktigt bra igen, trots att jag for hem till L på kvällen för umgänge, och i vår krets brukar det tidigare betyda chips och pizza på kvällen... Men nejdå! Efter den braiga frukosten for jag på jobb, och som lunch där åt jag resterna av couscousen och rotfrukterna jag gjorde dagen före. Sedan visste jag att jag skulle direkt till L så jag köpte 2 kiwis och en liten påse truly juicy-godis... lite onödigt, men jag var så snål och de var inte så onyttiga, en liten påse för 230 kcal. Väl där for de andra efter mat och jag satt kvar med en del andra, men sen blev jag så snål att jag gick och köpte en påse morötter, en burk lättgräddfil och en burk hallonsoppa, och så gjorde jag morotsstavar åt mig och åt det hela kvällen. BRA Jag! Hallonsoppan blev inte ens halvt uppdrucken så den har jag här nu, drack lite till frukost... varför har jag inte kommit på dethär förr, det är ju massor med c-vitamin, och bara 9 kcal/100 g!!!

Sen nu imorse har jag varit och handlat. Det blev mycket eko-grönsaker och sånt, samt spenatplättar så jag får all sylt uppäten, frusna bär och grönsaker, light sojamjölk och sånt, och så ännu två allévo-bars, för de var på rea :) Ska se sen nån gång hur  de smakar också. För övrigt stör jag mig så på att min rumskompis envisas med att köpa stora limpor, för att sedan inte hinna äta den förrän den blir gammal och så stoppa den i frysen där den tar upp skitmycket rum... Ah well.

Förresten ska jag köpa en Sodastreamer :D Det fanns en för halva priset på jobbet igår, för patronen saknades, så jag reserverade den och la undan den ^^ Vanligt pris är 99 € (Jag vet, dyrt), men halva priset av det blir ju bara 49,5, och då jag ännu får personalrabatt 15 % på det så blir det bara just över 42 € ^^ Sen hamnar jag ju att köpa en nya patron, men de kostar bara typ 12 €, varav 2 € är pant. Så här ska börja göras mineralvatten! Undrar bara var jag ska börja ha den, det är äckligt trångt i vårt kök redan som det är... ah well.

Annars bara så visade vågen 59,1 nu igen på morgonen, både efter och före toalettbesök konstigt nog. Jag ska väga mig innan vi far iväg här om ett tag igen, detdär halva kilot morötter börjar knipa i magen tror jag :P
BMI på 19,3...
YES.

Fredag

Gårdagen slutade på 1076 kcal, och då tog jag en dryg timmes promenad på kvällen. Wehee! Och så började jag dagen med en kort länk kring potten. Känns bra att få en sån början, då har man i alla fall gjort Nånting... men fy så jobbigt det är att springa på morgnarna. Kanske det berodde på gårdagens promenad som slutade efter 23 på kvällen, jag vet inte. Jag tror jag föredrar promenader på morgnar och länkar på kvällar.

Frukosten nu var lite ihopskrapad, efetrosm mitt kylskåp börjar sina :P Det blev en sista soyajoghurt med sojakross, ett halvt rågbröd (för jag måste äta Nåt imorgon också ifall hag inte hinner o handla!) med tomat o tartex, och sen ett glas linfrön. Eller ja, en matsked linfrön som jag blötlagt i vatten, eftersom det lär vara bra för magen, och dessutom fylla ut. Och så omega 3 och sånt, ni vet... Fast jag fick inte ner allt; jag svalde kanske hälften, men sen gick det inte, höll på att spy upp dem så jag for och spottade. Det borde dessutom inte räknas som kcal om de inte är krossade, så jag räknade dem inte som 25 kcal utan snarare som 5, eftersom så lite kom ner...

Och vet ni vad? Efter springturen nu för nån timme sen, och dusch, och toalettbesök, visade vågen 59,1 ^^

Att leva på rosa moln och närhet


Igår var den bästa dagen hittills vad gäller ätande. 691 kcal på hela dagen, det sista jag åt var egentligen en kopp buljong kring 15.00, och så sen en kopp te med sötningsmedel och en slurk havremjölk sent på kvällen. P kom hit, och vi hade nämligen annat för oss... :] Nejmen vi såg på film, och sen låg vi och myste och kysstes. Nu i efterhand känns det nästan som om det gick lite för långt, men jag tänker inte oroa mig, för det gjorde jag tillräckligt igår. Och alltså, nog kan man vara underbar...! "Du är så sabla perfekt att det inte är sant..." Han sa det. Om Mig! Jag har väldigt svårt att ta såna komplimanger, men han sa att han menade det. Han sa att jag var vacker också, och underbar, och allt möjligt annat... Åh suck, vad kär jag är :] Och om det här hjälper mig att inte äta så all the better! Jag var knappt hungrig ens, på hela kvällen!
Till dethär bör kanske nämnas att han är hemskt smal, sådär på ett väldigt attraktivt sätt, men jag får ju lite komplex av det, och det sa jag åt honom. Han tyckte att jag var perfekt som jag är (:]), men jag vet att jag nog tänker fortsätta försöka ändå...

vågen visade igen på över 60 imorse, efter toalettbesök typ 59,5... Så ja, kanske har jag gått ner... tjah, ett halvt kilo på 3 veckor... BLÄ! Det ska NERÅT! Kanske är det en bra sak att jag inte har några pengar alls just nu :P 4,90 ? på kontot, och jag får lön först på lördag, om det sen inte dröjer tills måndag... nåh, jag har ju nog en del mat i kylskåpet. Kan bli lite knepigt med frukost bara :P We'll see, we'll see.

Idag har jag bara druckit 2 glas juice och ätit en mandarin än. Och jag är hungrig :P Vi hade möte på jobbet redan 7.30, och jag visste med mig att det brukar bjudas på lite frukt o sånt, så jag tog bara först ett glas juice förrän jag for hemifrån, och åt sedan en mandarin och drack ett till glas juice där. Vad ska jag månne göra för lunch åt mig idag då? Jag är lite snål på pasta... sen är ju också potatis med rotfrukter ett alternativ... det tror jag att jag kanske gör. Jo, potatis med kålrot, och sen kanske couscous till. Det blir bra. Ordentlig lunch om ett par timmar (jag tror jag får ta ett mellanmål före det), och sen en mindre "middag" på jobbet istället.

Hemma igen

Okej, de senaste dagarna har det inte varit bra...

I måndags var det egentligen rätt okej, ordentligt frukost och sen pitabröd o frukt (o godis...) på tåget, och sen blev det inget mer förutom en vegehamburgare hem från konserten. Och då hoppade och klappade jag ju mig svettig under konserten, samt att vi gick i flera timmar sammanlagt, nästan. Iaf över en timme.
På söndan blev det igen bra frukost, men sen åt vi pizza, och de var enormaaaa... Och med det drack jag PEPSI... Vet nån hur många kalorier en pizzeria-pizza innehåller, egentligen? Det blir så jobbigt då jag vet inte vet hur mycket jag ska räkna med... En vegetariana då... Sen på hemvägen åt jag äppelchips som vi fått gratisprov av, samt plommon och drack mineralvatten. Mineralvatten med smak ska bli min nya last!

Nya tag idag igen, då. Började morgonen med 45 minuters promenad kring potten, och har nu ätit frukost med kvark och nektarin. Kvark mest för att den börjar bli gammal... Ska antagligen hem till söt senare ikväll och se på film, hoppas jag inte tvingas äta nåt sött då... Iaf lär jag ju cykla eller gå dit, och det är en bra bit så. Vi får se :)

Vågen visade på 60 jämnt nu än i morse, efter promenad och toalettbesök. Om jag inte skulle ha dehär jäkla dåligdagarna allt emellanåt skulle jag helt säkert vara på 59 nu! *Grrrr* Lite skärpning, tjejen! Nu ska jag läsa lite på proanamia...

Goddess help me...

Lördag var en jättebra morgon, lunch och dag - efter "middagen" hadejag fortfarande ätit typ kring 800 kcal. Men sen for vi på picknick, jag bjöds med av en av nära vän och hennes kompisar, som jag lär känna bättre hela tiden. Och även om jag inte åt hemskt dåligt så blev det ändå för mycket. Jag visste ju inte precis hur jag skulle räkna! Ska räkna om lite...

Salta kex - 100 kcal (okej, kanske 50 då, för salta kex är lätta)
Sallad - 200 kcal (det var med mozzarella, men knappast blev det ju ändå mer än 150...)
Kolakaka - 100 kcal (bara en pyttebit)
Ostbröd - 150 kcal (En ordentlig brytbit batong)
Vindruvor - 80 kcal
Godis - 60 kcal
Torkad frukt - 150 kcal (Jag har ingen aning om hur mycket kcal det är i såna)
Pastej - 200 kcal (Och den var nog onödigast...)

Sen åt jag lite smörgås sent på natten också.
SÅ hela dagen slutade på 2140. Buäh. det som gick så bra... Nåja.


Igår sen gick det helt enormt bra.
Frukost med joghurt, lunch med liten portion pasta,
sen "middag" blev en elovenadryck och en nektarin,
och sen var jag lite hungrig på kvällen, och eftersom jag bara låg på inte ens 800 kcal så tog jag två råghalvor med tartex och tomat + apelsinjuice. Så det slutade på 1007 kcal. Riktigt perfekt, nästan :)

Men sen har jag ju inte direkt varit hungrig de senaste dagarna heller... :]
Och det har en orsak. Man äter ju så lite då man är nykär...
Han är min nu... Under picknicken, och efter, gick det kanske upp för mig till slut,
att det inte bara var jag och min inbillning.
Särskilt efter picknicken, hemma hos en av oss...
Jag blev hemskjutsad kring halv 3,
och han var så söt och steg ur bilen för att kyssa mig godnatt.
Åh gudar.

Allting är så nytt nu,
jag vet inte riktigt vad jag ska tro eller känna.
Det är så många som kan ta illa upp av det här,
och som kanske redan gör det.
Men jag har talat med henne, och vi grät lite,
och det blir nog bra med tiden.
Var glad, nu.

Idag ska jag åka tåg (och före det träffa P, för han ville se mig före jag reser :]), så jag har köpt mineralvatten och godis (för att S var med då jag handlade, och egentligen är det ju nog bra med godis på tåg också) och så ska jag ta med fyllda pitabröd och kanske kvark eller nåt. Och frukt.
Konserten har jag höga förväntningar på också :)

Förresten låg min vikt under stora delar av gårdagen på 59,5 :D Idag imorse var det typ 60 jämnt. Ska ännu väga mig innan jag äter frukost. Men nu ska jag packa och flytta musik till mp3-n och sånt!

Hej, världen, här är jag!

RSS 2.0